Dodaj do ulubionych

Łysa Powstańców

29.11.11, 19:55
Kiedy jadę Powstańców od strony rondka zawsze mnie kłuje w oczy brak drzew w okolicy .
Jest to przestrzeń naga,z dominacją brył budynków i jezdni.Czy Powstańców ma szanse zostać najładniejszą ulicą Ząbek?Na reklamach deweloperów zawsze pojawia się ten element.Dlaczego na przestrzeni tylu lat istnienia ulicy nikt nie wpadł na pomysł umieszczenia bezpiecznej dla ruchu strefy zieleni.Okolice Kaufland/Bida aż się proszą o zieloną dekorację.Panie Burmistrzu! !!!!!!!
Eee,komputer!!!Angielska wóda :o)
Obserwuj wątek
    • zanecin Re: Łysa Powstańców 29.11.11, 20:59
      Nie jestem jeszcze burmistrzem ale myślę że bloki, nowoczesne blokowiska niech będą tu dekoracją w stylu modern art OK ??
      • e_zabki.pl Re: Łysa Powstańców 30.11.11, 10:08
        nie zapomnij o chwastach i innych samosiejkach które tak pięknie komponują się wśród budynków ;-)
    • michal0510 Re: Łysa Powstańców 30.11.11, 12:14
      Drzewa mogłyby przysłonić najważniejszy obiekt w okolicy, czyli kościół. Albo co gorsze przytłumić odgłos dzwonów, bijących na chwałę Pana. A na to proboszcz, a co za tym idzie burmistrz, nie mogą sobie pozwolić.
      • raptor73 Re: Łysa Powstańców 04.12.11, 17:42
        dobre :) dzwonnicę mogliby przesunąć do lasu i od razu będzie więcej drzew wokół ;) Że też ktoś kiedyś pozwolił na taką partyzantkę z tymi dzwonami...
        • bighit Re: Łysa Powstańców 04.12.11, 17:48
          Nie wiem, czemu się dziwicie. Wszak dzwonnice są normalnymi elementami każdego kościoła, dlaczego więc ta tutaj jest postrzegana jako jakiś ewenement, czy wręcz samowola budowlana, jak sugeruje poprzedni post. Poza tym zwróćcie uwagę, że to właśnie na terenie kościoła posadzono drzewka, które powoli, ale rosną.
          O tujach nie wspomnę...
          • raptor73 Re: Łysa Powstańców 04.12.11, 18:05
            Czujność obrońców dzwonnicy wręcz fenomenalna :) Ciekawe czy takie samo zdanie mają mieszkańcy Powstańców 26. Chyba że developer tego budynku i okolicznych to Ojciec Tadeusz Rydzyk, a mieszkania otrzymywało się po wykupieniu odpowiednich ilości cegiełek na radio .... hehehehe
            • karla1977 Re: Łysa Powstańców 04.12.11, 18:23
              mi dzwony nie przeszkadzaja bo kupilam lokum daleko od dzwonnicy. i z tego co pamietam kaplica i dzwonnica staly juz dawno gdy byl budowany ten uroczy bloczek obok :) nalezalo sie zastanowic wczesniej.
              jesli chodzi o zielen i drzewa to zdecydowanie mogloby byc jej wiecej.
            • madameblanka Re: Łysa Powstańców 04.12.11, 18:23

> Czujność obrońców dzwonnicy wręcz fenomenalna

bo Bighit to pewnie jeden z tych co mieszkanie za cegiełki, heh a walenie w dzwony to niczym słuchanie radiowęzła z Torunia...a na pewno przypomina o włączeniu radyjka ojca dyrektora....
              • bighit Re: Łysa Powstańców 04.12.11, 19:11
                Zdziwisz się, ale nigdy nie słuchałem tego radia.
                W dyskusji natomiast wolę używać sensownych argumentów nie zaś pieniackich wypowiedzi w stylu malkontentów, którym jeżeli coś przeszkadza to zazwyczaj to, co ma związek z kościołem.
                Powstańców jest łasa - to fakt słusznie podniesiony przez autora wątku. Nie wiem jednak co wnosi do dyskusji sugestia, że ewentualne drzewa zasłaniałyby kościół. Co to ma do rzeczy?
                ja po prostu zauważyłem, że na terenie tegoż zadbano, aby wzdłuż ogrodzenia było za kilka-kilkanaście lat zielono. Ktoś jednak chciał wykorzystać sytuację aby komuś "dowalić".
                Żenada!
                • madameblanka Re: Łysa Powstańców 04.12.11, 20:57

>którym jeżeli coś przeszkadza to zazwyczaj to, co ma związek z kościołem.

no najczęsciej ma...

>co wnosi do dyskusji sugestia, że ewentualne drzewa zasłaniałyby kościół.

to była ironia i to celna. Żarcik w którym jest ziarno prawdy...

>że na terenie tegoż (kościoła przyp.moje) zadbano, aby wzdłuż ogrodzenia było za kilka-kilkanaście lat zielono.

jest kasa to jest i zielono....a kasa od wyznawców radiowęzła a i państwo też pomaga.

> Powstańców jest łysa - to fakt słusznie podniesiony przez autora wątku.

Dla mnie jest ok, ale to moja opinia no tylko przejeżdżam powstańców a nie tam mieszkam więc...; po za tym jak będzie zieleń to zaraz ją przystroi kał pupilków...

> Zdziwisz się, ale nigdy nie słuchałem tego radia.

gadasz jak bys słuchał, żarty z kościołem potraktowałeś poważnie sugerując, że są próbą dowalenia (biednemu, pokrzywdzonemu) klerowi....:)

pozdr,
                  • raptor73 Re: Łysa Powstańców 05.12.11, 09:29
                    Lubie to :)
                    • bighit Re: Łysa Powstańców 05.12.11, 10:43
                      Ja też :)
                      • sportif Re: Łysa Powstańców 05.12.11, 12:39
                        hej klikacze - a gdzie wasze odnośniki do faceboga?
                        • bighit Re: Łysa Powstańców 05.12.11, 12:48
                          Przychodzi baba do lekarza i mówi "panie doktorze, jestem uzależniona od FB!"
                          A lekarz na to: "lubię to!"
                          • motyl69 Re: Łysa Powstańców 06.12.11, 18:37
                            Ludzie!!!!
                            Ulica nie ma charakteru.Dowalanie miastu T. wygląda na zachowanie rodem z elektoratu J.K.To tak jakby posiadacze banknotów z Kopernikiem walczyli z komuną.
                            Chciałbym na Powstańców zielonej estetyki.Dobrze by było pomyśleć o ochronie dla pieszych.
                            Nie praktykuję wiary kościoła w/g miejscowych duchownych.Poraża mnie ich buta.W sprawie dzwonnicy można zastosować rozwiązanie żoliborskie.Chodzi tak naprawdę o tradycję.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka