Dodaj do ulubionych

Dzisiejsze Darmobusy

12.03.12, 09:05
Start ok 7.30 z Powstańców. D1 o 7:39 nie przyjechał o 8:01 również. D2 zamiast o 7:57 był o 8:05. Pociąg tez opóźnienie. Suma summarum na Bankowym byłem o 8.45... bez komentarza...
Obserwuj wątek
    • alidziubek Re: Dzisiejsze Darmobusy 12.03.12, 09:09
      Może to wina poniedziałku?
      • corrida_pl Re: Dzisiejsze Darmobusy 12.03.12, 09:17
        pewnie kierowcy zabalowali wraz z busikami w weekend

aaa zapomniałem dodać jeszcze że D2 ledwo co jechał a i kierowca nie wykazywał za bardzo zainteresowania tym co robi...
    • malezeby Re: Dzisiejsze Darmobusy 12.03.12, 09:18
      D2 o 7.30 był też lekko spóźniony, ale dzięki temu, że pociąg był spóźniony o minutę, dwie, zdążyłam :) Wciąż na tym połączeniu przez Rembertów jestem o 20 minut do przodu.
      Niestety po południu nie korzystam, bo już nie jest tak różowo, jak rano.
      • mdulniak Re: Dzisiejsze Darmobusy 12.03.12, 11:48
        Fakt dziaisj darmobusy zaszalały.
        Ja startowałam z północy: kurs D1 o godzinie 7.44 z przystanku Drewnicka (kurs Skrajna) - w kierunku PKP.
        Przyjechał 5 min opóźniony. A na kolejny przystanku Wigury dojechał za nim również D1 (jakies widmo) przez Piłsudskiego.
        Na kolejnym przystanku przy Gimnazjum dogonił nas D2 i tak na przystanek przy PKP SP2 na Batorego równo ustawiły się za sobą D1 (Skrajna), D1 (Piłsudskiego) i D2.
        Gdzie w tym logika nie mam pojęcia.
        Pewnie potem ludzie czekali na kolejne kursy z godzinę.
    • necnec Re: Dzisiejsze Darmobusy 12.03.12, 20:07
      D2. start z Powstańców 6:10 (punktualnie) dojazd do Rembertowa 6:19 minuta spóźnienia. Ogólnie super - gdyby nie tabor, który obsługuje D1 i D2. Zawieszenie pojazdów zjechane do cna. jedzie się jak na felgach bez opon. Sprzęgła to te auta nie posiadają - przy ruszaniu z postoju autobus o mało nie wzbije się w powietrze.
      • awawawaw Re: Dzisiejsze Darmobusy 12.03.12, 21:02
        necnec napisał:

> D2. start z Powstańców 6:10 (punktualnie) dojazd do Rembertowa 6:19 minuta spó
        > źnienia.
        Wg rozkładu w Rembertowie (przy Ratuszu) jest o 6:25, więc dlaczego dojazd na 6:19 nazywasz opóźnieniem? :)

A kierowca wykazywał zainteresowanie tym co robi? Bo na następnym swoim kursie (o którym napisał corrida_pl) podobno nie. ;)

> Ogólnie super - gdyby nie tabor, który obsługuje D1 i D2. Zawieszenie
        > pojazdów zjechane do cna. jedzie się jak na felgach bez opon.
        No niestety, wozy nie są w ogóle przystosowane do jazdy po ząbkowskich drogach. Ale cóż, nie robi się autobusów miejskich na zawieszeniu terenowym.

> Sprzęgła to te auta nie posiadają - przy ruszaniu z postoju autobus o mało nie wzbije się w
        > powietrze.
        Jeden z tych wozów ma rozwaloną skrzynię biegów. Ale jak to w PKSie - jeździ dopóki jest w stanie ruszyć.
        • necnec Re: Dzisiejsze Darmobusy 12.03.12, 21:10
          no może przyjechał przed czasem ;-)

kierowca ogólnie był jakby nieobecny, mimo tego udało mu się wbić na Żołnierską bez kolizji.
        • etam2.0 Re: Dzisiejsze Darmobusy 12.03.12, 23:00
          awawawaw napisał: "No niestety, wozy nie są w ogóle przystosowane do jazdy po ząbkowskich drogach. Ale cóż, nie robi się autobusów miejskich na zawieszeniu terenowym."

Może te busy: 1, 2, 3 - dałoby się zrobić w krótszej wersji? Na ul. 3 Maja w sam raz. Uliczne zbiorniki wodne też dla nich nie straszne.
    • awawawaw Re: Dzisiejsze Darmobusy 12.03.12, 21:09
      corrida_pl napisał:

> Start ok 7.30 z Powstańców. D1 o 7:39 nie przyjechał o 8:01 również. D2 zamias
      > t o 7:57 był o 8:05.

A czemu nie pojechałeś D2 o 7:32?
      • corrida_pl Re: Dzisiejsze Darmobusy 12.03.12, 21:50
        awawawaw napisał:

> A czemu nie pojechałeś D2 o 7:32?

Nie wyrobiłem się, ale widziałem tylne światła jak był gdzieś na wysokości dawnego Livio :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka