Dodaj do ulubionych

Outlet Piwa - Powstańców 33

04.02.13, 07:07
Bardzo duży wybór piw. Szczególnie czeskich, niemieckich,belgijskich. Dobre piwa z nalewaka.
Jednak ten piękny obraz psują "dziwne" działania właścicieli.
Otóż sprzedają przeterminowane piwa. Proszę zwrócić uwagę na czeskie piwo wystawione w kartonie po 1,50. Cena podejrzanie niska. Gdy spojrzymy na etykietę - to nie sposób dostrzec daty przydatności. Powód jest zatrważający !!! Datę 27-01-2013 ukryli naklejając polski opis na tylną naklejkę oryginalną !!!! do dnia 26-01-2013 data była jeszcze pięknie widoczna.
Taka nieuczciwość wobec klientów psuje obraz tego sklepu.
Obserwuj wątek
    • michal0510 Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 04.02.13, 08:36
      > Otóż sprzedają przeterminowane piwa

Tak krótke przekroczenie terminu przydatności do spożycia piwa nie stanowi absolutnie żadnego zagrożenia. Po prostu po paru tygodniach pojawia się mętny osad, który może niektórym przeszkadzać w spożyciu. Wszystko jeszcze zależy od gatunku piwa, etapu fermentacji, czy jest pasteryzowane itp.

> Proszę zwrócić uwagę na czeskie piwo wystawione w kartonie po 1,50. Cena podejrzanie niska.

Dlaczego podejrzanie? Niska z powodów wyżej wymienionych. Takich wyrobów nie kupują amatorzy 'Harnasia', czy innego 'Volta', więc ci co się znają wiedzą o co chodzi.

> Powód jest zatrważający !!! Datę 27-01-2013 ukryli naklejając polski opis na tylną naklejkę oryginalną !!!!

Naklejki z polskim opisem są obowiązkowe na importowanych produktach, więc nie wiem po co
      szukasz sensacji, używając do tego słownictwa jak z jakiegoś 'Faktu'. Skoro tak się zatrwożyłeś to nie chodź do tego sklepu. Widać nie dorosłeś jeszcze do picia prawdziwego piwa.

> Taka nieuczciwość wobec klientów psuje obraz tego sklepu.

A ty jesteś uczciwy? Zamiast porozmawiać grzecznie z obsługą i zapytać o co chodzi, to obsmarowujesz ludzi bezpodstawnie na forum.
      • necnec Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 04.02.13, 09:39
        Uderz w stół a nożyce....

Co do ścisłości. Sprzedaż przeterminowanych produktów jest zabroniona !!!!
        Dlaczego przed 27.01.2013 - nie było naklejek na butelkach ??? a teraz pojawiły się w miejscu daty ??? - przypadek - nie ?

A jeśli chodzi o zwrócenie uwagi sprzedawcy - to uczyniłem to już tydzień temu. Z powodu braku reakcji - jest wpis na forum. Panie "uczciwy".
      • marczef1 Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 04.02.13, 11:06
        @michal0510

Lepiej już niczego nie pisz, bo skutek odnosisz odwrotny do zamierzonego.

Gdyby miało być uczciwie, można było napisać "piwa 1 dzień po sugerowanej dacie spożycia".

R
      • necnec Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 04.02.13, 14:23
        Panie obrońco, a co Pan na to?
        zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia:

"Środki spożywcze po upływie terminu przydatności do spożycia i daty minimalnej trwałości, nie mogą być w obrocie handlowym nawet w obniżonej cenie. Wprowadzanie takich produktów do obrotu lub stosowania ich do produkcji jest wykroczeniem, zagrożonym karą grzywny, a w przypadku produktów o znacznej wartości karą aresztu, ograniczenia wolności lub grzywny."
        • piotrsson Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 04.02.13, 20:41
          kolega necnec ma słuszną racje,jeśli jakikolwiek życzliwy doniesie temacik do pih czy tam do sanepidu to sklepik buli niezłą kasiorkę....
    • zanecin Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 04.02.13, 20:39
      Absolutnie słuszna uwaga !!!
      • remi_martin Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 04.02.13, 22:53
        Jeżeli takie kombinacje są z piwem butelkowym to strach pomyśleć jaki termin przydatności ma piwo z kija.
        Nie wiem dla kogo ten sklep jest. Jeżeli ma to być sklep dla kogoś kto się zna na piwach i pije je dla smaku to wątpię aby chciał pić piwo którego termin przydatności już minął albo minie za kilka dni. Jeżeli ktoś kupuje piwo najtańsze to kupi je w Biedronce.
        • necnec Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 05.02.13, 07:19
          Mam głęboką nadzieję, że to pojedyncza wpadka i opisany tu przeze mnie przypadek da do myślenia właścicielom. I w przyszłości zastanowią się dwa razy zanim zastosują takie praktyki.
          Co do sklepu to jest potrzebny. Daje duży wybór piw z różnych rejonów Europy i nie tylko.
          Jeżeli poprawią poziom to będzie ok.
          • meggy.kotka Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 07.02.13, 16:16
            Podobno w USA piwo nie ma daty ważności, a tylko datę produkcji. W UE jest wymóg daty ważności.

Podobno piwo się nie psuje, ale z "wiekiem" zmienia smak i może zmienić się jego klarowność. Data ważności na piwie ma nam tylko gwarantować, że w danym czasie nie nastąpi zmiana smaku. Jednym słowem nie zatrujesz się.
            • careta Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 07.02.13, 17:55
              To nie chodzi o zatrucie się lub nie, ale o przestrzeganie przepisów i norm bezpieczeństwa. Jeżeli data ważności nie miałaby znaczenia to pewnie nie byłoby takiego wymogu. Myślę, że lekko przeterminowanym sokiem, masłem, jajkami lub jogurtem też się nie zatrujesz a pewnie nie chciałabyś takich rzeczy skosztować.
              • meggy.kotka Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 07.02.13, 18:07
                Może cię zaskoczę, ale nie lubię marnotrawstwa. W sklepie, jeśli wiem, że coś szybko zużyję, kupuję produkt z jak najkrótszą datą, bo wiem, że nie wszyscy tak postępują. Już nie wspomnę o tym, że często można je kupić duzo taniej.

Informacji o piwie dowiedziałam się od osoby zajmującej się dystrybucją.

Jedyne co mogę zarzucić właścicielowi sklepu, to produkty z krótką datą powinny być odpowiednio oznaczone. Bo przecenione były. Choć z drugiej strony, niska cena od razu powinna wzbudzić w kupującym niepokój i powinien sprawdzić datę - nikt nie sprzedaje niczego po kosztach bez powodu.
                • necnec Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 08.02.13, 07:01
                  Wszystko fajnie. Tylko proszę dokładnie przeczytać mój pierwszy post.
                  Przecena piwa z krótką datą - OK, wspaniale,wypije się !
                  Ale zaklejanie tej daty nalepką z opisem, po minięciu terminu przydatności do spożycia (na tym samym piwie) - to już niefajnie.
            • michal0510 Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 11.02.13, 09:40
              > Podobno piwo się nie psuje, ale z "wiekiem" zmienia smak i może zmienić się jeg
              > o klarowność. Data ważności na piwie ma nam tylko gwarantować, że w danym czasi
              > e nie nastąpi zmiana smaku. Jednym słowem nie zatrujesz się.

Dokładnie! I jak miło, że kobieta zna się na piwie :)
    • zanecin Re: Outlet Piwa - Powstańców 33 15.02.13, 18:51
      Nie myślałem ,że po 40stce można przeżywać takie emocje.
      Zakochałem się w tym miejscuu!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka