Dodaj do ulubionych

Drogi w Ząbkach

22.05.13, 17:59
Witam,
czy planowane jest, aby przez Ząbki przechodziła jakaś "ważniejsza" droga?
Pytam dlatego, iż zastanawiam się nad przeprowadzką do tej miejscowości i nie mam pewności, czy za kilka lat pod blokiem nie puszczą mi drogi typu ekspresowa, krajowa, etc.
Dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • route67 Re: Drogi w Ząbkach 23.05.13, 14:18
      1polspeed napisał(a):

> Witam,
      > czy planowane jest, aby przez Ząbki przechodziła jakaś "ważniejsza" droga?
      > Pytam dlatego, iż zastanawiam się nad przeprowadzką do tej miejscowości i nie m
      > am pewności, czy za kilka lat pod blokiem nie puszczą mi drogi typu ekspresowa,
      > krajowa, etc.

Nie rób tego błędu :)
      tutaj co najwyzej drogi guntowe ubite przez zmęczonych staniem w wiecznych korkach mieszkańców zobaczysz w najblizszyvch latach :)
      • kalbud Re: Drogi w Ząbkach 23.05.13, 14:45
        Obiecałeś że się stąd wyprowadzisz.

route67 napisał:

tutaj co najwyzej drogi guntowe ubite przez zmęczonych staniem w wiecznych kork
        ach mieszkańców zobaczysz w najblizszyvch latach :)
    • netgater Re: Drogi w Ząbkach 23.05.13, 16:27
      Polecam stronę SISKOM.
      Przyjrzyj się planom S17 i S8, ale nie podejrzewam, żeby Ci zagroziły sąsiedztwem. Inna droga, która może - w bardzo odległej przyszłości - być budowana przez Ząbki, to Nowoziemowita (jest pas zarezerwowany na nią), ale to nie będzie droga ekspresowa.

--------------------------------------------------------------
    • madameblanka Re: Drogi w Ząbkach 23.05.13, 16:50

dobre, "...pod blokiem nie puszczą mi drogi"...proszę, jeszcze się nie sprowadził i już sie zaczyna. Nie CI puszczą jak już a nam czy miastu. Po drugie, w pierwszej kolejności to zajmij sie meldunkiem i zarejestrowaniem tu samochodu a nie tym co ci za nie wiadomo ile lat co wyrośnie pod TWOIM blokiem jeżeli w ogóle, czizas...
      • 1polspeed Re: Drogi w Ząbkach 23.05.13, 17:50
        Pytanie nie było zbyt trudne, dla osoby, która mieszka w owej miejscowości i mniej więcej orientuje się co się dzieje w mieście...
        Poniższa odpowiedź absolutnie nie daje odpowiedzi na pierwszy post, więc po co jest?
        Hmm, widać nie wszyscy potrafią czytać ze zrozumieniem.

madameblanka napisała:

>
        > dobre, "...pod blokiem nie puszczą mi drogi"...proszę, jeszcze się nie sprowadz
        > ił i już sie zaczyna. Nie CI puszczą jak już a nam czy miastu. Po drugie, w pie
        > rwszej kolejności to zajmij sie meldunkiem i zarejestrowaniem tu samochodu a ni
        > e tym co ci za nie wiadomo ile lat co wyrośnie pod TWOIM blokiem jeżeli w ogóle
        > , czizas...
        >
        • powstaniec60 Re: Drogi w Ząbkach 23.05.13, 19:19
          Tak jak pisze Netgater odwiedź stronę Siskomu. Popatrz na ekspresówkę S17, która tylko rogiem zahacza o Ząbki, drogę 631 która biegnie na granicy Ząbek i Zielonki oraz szczególnie na drogę 634 gdyż ta w przyszłości jako dwupasówka ma przecinać Ząbki południowe na pół. Kiedyś słyszałem coś o Trasie Olszynki Grochowskiej, ale ta droga chyba nie przechodzi przez Ząbki. Poszukaj też w internecie informacji o budowanym tunelu bo on pewnie zwiększy ruch w centrum Ząbek.
          • anusik123 Re: Drogi w Ząbkach 23.05.13, 21:56
            mam pytanie: która obecna ulica , jako droga nr 634, będzie przecinać Ząbki południowe. Nie mogę tego nigdzie odszukać ?
            • darianzabki Re: Drogi w Ząbkach 23.05.13, 23:03
              tutaj przebieg drogi
              siskom.waw.pl/materialy/nowoziemowita/Rysunek-C.pdf

oraz tutaj 4 strona w pliku pdf
              siskom.waw.pl/komunikacja/tramwaj-zabki/mapy.pdf
              • darianzabki Re: Drogi w Ząbkach 23.05.13, 23:08
                łatwo zauwazyć pas zarezerwowany pod drogę . przecina szwoleżerów przy supermarkecie API . Płot działki na której stoi naprzeciw APi blok mieszkalny (po drugiej stronie szwoleżerów) przebiega "po skosie" zgodnie z planowanym przebiegiem drogi 634
                • anusik123 Re: Drogi w Ząbkach 24.05.13, 06:08
                  bardzo dziękuję
                  • vimi77 Re: Drogi w Ząbkach 24.05.13, 11:54
                    A kiedy to ma być ?
    • michal0510 Re: Drogi w Ząbkach 24.05.13, 16:30
      Jeśli chodzi o najbliższe lata to inwestycje drogowe przedstawiają się następująco:
      DW 631 - przebudowa do klasy GP o przekroju 2x2,
      Budowa S-8 - węzeł Drewnica
      ul. Łodygowa - przebudowa 2x2

Jeśli chodzi o drogi lokalne
      Przebudowa ul. Orlej
      Budowa ul. Baśniowej - przebicie od ul. Powstańców do Andersena
      Projektowana droga równoległa do DW631

W dalszej perspektywie:
      Budowa S-17
      DW 634, przebudowa do klasy GP 2x2
      DW 631 (ul. Żołnierska), przebudowa od granicy Warszawy do węzła Marsa
      ul. Andersena - lokalna