Dodaj do ulubionych

listonosz na osiedlu

25.09.13, 11:25
Drodzy sąsiedzi informuję, że jeśli nie dostajecie ostatnio listów upewnijcie się na poczcie że nic na Was nie czeka. Wczoraj odebrałem 3 listy jeden z przed 3 tygodni, przypadkiem ponieważ wiedziałem o wysłaniu jednego listu i zaniepokoił mnie długi czas oczekiwania. Niestety do skrzynki nie były wrzucane żadne awiza. Najwyraźniej listonosz wogóle do Nas nie chodzi.
Już zgłosiłem ten fakt na poczcie.
Obserwuj wątek
    • zabkizabki12 Re: listonosz na osiedlu 26.09.13, 11:14
      Rzeczywiście. Kiedy zamieszkaliśmy tutaj, listonosz nie przynosił listów. Kiedy śledziliśmy przesyłkę (po fakcie) to okazało się, że 2 razy zostawiono u nas awizo, co było nieprawdą. Listy docierają z dużym opóźnieniem, kiedyś wysłaliśmy sami sobie , żeby sprawdzić jak to działa z poczty przy Solidarności poleconym, dotarło do nas po 10 dniach. Zgłaszaliśmy skargę na poczcie głównej w Ząbkach.
      • dlinci Re: listonosz na osiedlu 26.09.13, 11:39
        Doręczanie listów faktycznie potrafi szwankować - mieliśmy sytuacje, gdzie w skrzynce leżało awizo z datą i godziną, w której jakoby listonosz nie zastał odbiorcę. Akurat "pech" listonosza polegał na tym, że akurat w tym dniu cały czas ktoś był w mieszkaniu.
        Prawdobodobnie, zatem listonoszowi nie chciało sie chodzić po mieszkaniach, tylko zostawiał awizo bez podjecia próby doręczenia.
        Złożyliśmy skargę na pocztę.

pozdr,
        • gach13 Re: listonosz na osiedlu 27.09.13, 14:11
          To że nie chce im się chodzić po blokach z listami tylko wrzucają awiza to akurat niepierwszy przypadek ale żeby wogóle nie zostawiać powaidomień to już szczyt niekompetencji. Moim zdaniem taki człowiek nie powinien ani chwili pracować skoro jest tak leniwy. Ciekaw jestem czy coś się zmieni po mojej interwencji na poczcie na 3 maja. Apropo znalazł się jeszcze jeden list zwykły który do mnie nie dotarł, właśnie w tamtej placówce.
          • kruq_1 Re: listonosz na osiedlu 27.09.13, 16:14
            Na pewno nastąpi rewolucja.
            Nam równierz przydażyła się sytuacja, że zostawiono awizo podczas gdy ktoś cały czas był w domu tego dnia. Smutna prawda jest taka, że poczta nadal jest/uważa się za monopolistę i kolokwialnie mówiąc, w większości przypadków to możemy im "skoczyć".
            • setif Re: listonosz na osiedlu 30.09.13, 22:25
              Ja nie dostałam kilku widokówek z wakacji od znajomych. Znajomi wysyłali mi widokówki z każdego miejsca pobytu, były numerowane, kilka nie dotarło.
              • zabkizabki12 Re: listonosz na osiedlu 01.10.13, 10:32
                Jak widać listonosz nagminnie nie przestrzega swoich obowiązków. Właściwie to nie jest jeden listonosz, bo widziałam już trzech różnych - starszy pan, starsza pani oraz młody chłopak. Kiedyś nie dostarczy czegoś bardzo ważnego, dlatego należy składać skargi na leni!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka