Dodaj do ulubionych

pytanie do burmistrza Perkowskiego

17.11.14, 13:31
Głosowalismy z mężem w gimnazjum nr 2. Wokół ogrodzenia lokalu wyborczego leżą tony mieci. Dlaczego nie zostały one posprzątane chociaż raz przed wyborami?? czy obecnie urzędujący burmistrz nie widzi prawdziwych, a bardzo tanich w rozwiązaniu bolączek tego miasta? czy pani dyrektor tego gimnazjum, która też była kandydatką nie mogła poprosić służb miejskich o zaprowadzenie porządku przed swoją szkołą?
dlaczego na pasie zieleni przed osławionym i kosztownym basen stoi od miesięcy wrak samochodu bez tablic?
Obserwuj wątek
    • bazyl111a Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 19.11.14, 09:24
      Tu się zgłasza problemy, a nie na forum.
      zabki.pl/index.php?option=18&action=articles_show&art_id=15&menu_id=86&page=1
      • gregra Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 19.11.14, 11:14
        kolezanka zwracała uwage na indolencje władz i postawiła retoryczne pytanie....
        naprawde nie macie co robic w tym urzędzie....
        • wrekawek Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 19.11.14, 13:30
          gregra napisał(a):

> kolezanka zwracała uwage na indolencje władz i postawiła retoryczne pytanie....
          > naprawde nie macie co robic w tym urzędzie....

Ale odpowiedź była dość słuszna.

Jasne, że można pobiadolić na forum, ale lepiej to połączyć z wysłaniem wiadomości do UM.
          Potem można będzie na forum przedyskutować brak odpowiedzi lub czas oczekiwania na nią. No i, jeśli będzie, to jej treść. A jeśli UM odpowie, że coś zrobi, to potem czas, jaki to trwało i efekty.

A jeśli odpowiedzi nie będzie, to maile by mogli wysłać kolejni forumowicze. Z tego może coś konstruktywnego by wyszło (chyba, że w UM faktycznie wszyscy mają wszystko gdzieś) - z retorycznych pytań na forum raczej nic nie będzie.
      • chris.ww Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 19.11.14, 12:18
        Widzicie? Macie swojego kochanego burmistrza. Nowy (kolejny?) nick na forum i wpis w stylu "teraz to możecie nas pocałować tu i tu". Ale Sasin ze swoim kandydowaniem w tej "niedobrej" stolicy, do której rzekomo nie warto się przyłączać, przykrywa wszystko...
      • attiya Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 19.11.14, 12:41
        ach te jednorazowe nicki zakładane dla chwalby sołtysa tej wsi :>
        • jolanta_robert Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 20.11.14, 13:56
          attiya napisała:
          ach te jednorazowe nicki zakładane dla chwalby sołtysa tej wsi :>

Warto czasem przed napisaniem bzdury sprawdzić i nie się nie ośmieszać:
          forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=bazyl111a+&title=&forum=
          a tak na marginesie to rzeczywiście skargi należy składać do UM dla chwały i niechwały :).
          acha nie pracuję w UM

• chris.ww Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 20.11.14, 14:58
            A gdzie można składać skargi na UM? Bo PiS mówi,że wybory były coś nie teges,więc...
            • jolanta_robert Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 20.11.14, 20:15
              chris.ww napisał:
              A gdzie można składać skargi na UM? Bo PiS mówi,że wybory były coś nie teges, więc...

UM raczej siedziby nie zmieniał :). Co mówi PIS to mnie mało interesuje, nie jestem fanką kurdupla.
              Nie jestem też pracownikiem samorządowym, ale na mój gust to czy wybory "teges" czy nie, to nie ma znaczenia dla pracy urzędu, zwłaszcza, że w Ząbkach nie ma zmiany szefa UM.
              • chris.ww Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 20.11.14, 21:32
                jolanta_robert napisała:

> UM raczej siedziby nie zmieniał :).

Czy dobrze zrozumiałaś/eś? Komu się poskarżyć na UM? Tak brzmiało pytanie. Na UM mam się poskarżyć UM?

> Nie jestem też pracownikiem samorządowym, ale na mój gust to czy wybory "teges"
                > czy nie, to nie ma znaczenia dla pracy urzędu, zwłaszcza, że w Ząbkach nie ma
                > zmiany szefa UM.

No chyba ma,skoro to burmistrz jest zwierzchnikiem pracowników i to on organizuje sobie urząd.
                • jolanta_robert Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 22.11.14, 23:45
                  chris.ww napisał: Czy dobrze zrozumiałaś/eś? Komu się poskarżyć na UM? Tak brzmiało pytanie. Na UM mam się poskarżyć UM?

Rozumiem :) Na cały UM chcesz się poskarżyć? czy raczej na konkretny referat lub osobę - czyli tak, w uproszczeniu na UM masz się poskarżyć UM czyli skarga na konkretną osobę/referat składasz do sekretariatu burmistrza. Czynności z zakresu prawa pracy wobec burmistrza wykonuje przewodniczący rady gminy.

Na pracę urzędu w Ząbkach jednak nie mają znaczenia obecne wybory samorządowe, bo wygrał je ten sam człowiek, więc nie musi sobie nic organizować.
      • malutka.k Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 19.11.14, 14:20
        Tu się może i zgłasza ale Stamtąd się raczej odpowiedzi nie dostaje. Zdarzyło mi się czekać ROK na odpowiedź. A zresztą nawet jak się odpowiedź dostanie to taką, że nie wiadomo co z nią zrobić - w tonie: urzędnicy i władza w Ząbkach są perfekcyjni i zawsze mają rację ...
        Podatki moje i rodziny z Ząbek zabieram, dam Warszawie, będę miała tańsze bilety ... Burmistrzowi Ząbek dziękuję za brak żłobka, przedszkoli, szkół i czystego powietrza.
        • anusik123 Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 07:40
          a tak z ciekawości w jaki sposób burmistrz miałby Tobie zagwarantować czyste powietrze??? Może trzeba była zamieszkać w Urlach?
          • malutka.k Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 08:23
            Owszem, trzeba było, w Urlach a może w Honolulu, byle nie w Ząbkach. Takiego zadymienia jesienią i zimą nigdzie nie widziałam. I kompletny brak reakcji władz, policji, a zwłaszcza ukochanej formacji burmistrza - straży miejskiej - na to czym palą w piecach Ząbkowiacy (czyli głownie płytami meblowymi, starymi oknami, drzwiami i czym się da).
            • rukwiak Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 08:27
              No i ta pogoda paskudna no i do tego ostatnio się robi jakoś wcześniej ciemno! Skandal! Wina Perkowskiego!
              • malutka.k Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 08:32
                No i się popisałeś bezsensowną złośliwością. Jesteś jednym z tych co palą meblami w piecu?
                • alidziubek Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 10:18
                  A czy widząc jak się kopci z jakiegoś komina zgłaszałaś to na SM?
                  • malutka.k Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 12:45
                    A Ty zgłaszałaś?
                • rukwiak Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 11:07
                  Ja palę tylko starymi oponami i śmieciami, meble już spaliłem wszystkie.
                  • malutka.k Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 12:51
                    Hehe, coś mi się zdaje, że klika starych okien na Twoim podwórku by się znalazło, stąd ta niby ironia.

W Ząbkach większość się nawet nie kryje, w biały dzień piłami tną płyty meblowe, ramy okienne i inne śmiecie, nie raz widzę samochody, zrzucające na podwórko stos starych mebli. Ja to widzę a straż miejska oślepła? Czarnego dymu z wielu kominów też nie widzą?
                    • rukwiak Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 13:15
                      Szkło się nie pali, okna to nie jest dobry pomysł. Ale jakbyś miał opony to dawaj, dzieciakom będzie cieplej w zimę.
                      • malutka.k Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 13:38
                        Ramy okienne ... nie udawaj że wiesz o co chodzi.
                        • malutka.k Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 13:39
                          że nie wiesz, miało być. Zdaje mi się, że nie od wczoraj mieszkasz w Ząbkach. Głupimi tekstami potwierdzasz tylko moje zdanie na temat Ząbkowiaków.
                          • rukwiak Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 14:22
                            Masz rację nie od wczoraj mieszkam w Ząbkach, masz mnie!
                            Taki ze mnie zły "ząbkowiak" :)
                            A tak swoją drogą to zgłoś się czym prędzej na policję, bo wydaje mi się że jesteś tu przetrzymywana wbrew własnej woli. Przecież nikt normalny nie mieszka w miejscu w którym mu tak źle :)
                            • chris.ww Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 14:29
                              rukwiak napisał:

> Masz rację nie od wczoraj mieszkam w Ząbkach, masz mnie!
                              > Taki ze mnie zły "ząbkowiak" :)
                              > A tak swoją drogą to zgłoś się czym prędzej na policję, bo wydaje mi się że jes
                              > teś tu przetrzymywana wbrew własnej woli. Przecież nikt normalny nie mieszka w
                              > miejscu w którym mu tak źle :)

No co ty? Ma się wynieść dlatego,że jakiś prostak nie chce dostosować się do reguł panujących w cywilizowanym świecie?
                              • rukwiak Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 14:44
                                Nie wiem, nie mieszkam na Powstańców. W mojej okolicy na szczęście nie ma prostaków.
                                • chris.ww Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 14:48
                                  rukwiak napisał:

> Nie wiem, nie mieszkam na Powstańców. W mojej okolicy na szczęście nie ma prost
                                  > aków.

Nie odwracaj kota ogonem,wiesz o co chodzi. I ja też nie mieszkam na Powstańców.
                                  • rukwiak Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 14:53
                                    Ja nic nie muszę odwracać, na mojej ulicy są ledwie dwa domy w których nie widziałem nigdy jakiegoś podejrzanego dymu z komina, reszta to bloki. Ja problemu nie mam a nawet jakbym miał to forum byłoby ostatnim miejscem w jakim szukałbym pomocy.
                                    Ogólnie z mojego doświadczenie wynika, że skutecznym sposobem kontaktu z władzą jest Pan Robert Świątkiewicz. Kilka razy do niego pytałem i widziałem jego interpelacje, które były skuteczne.
                                    Ot i tyle w temacie bo mi się już znudził.
                                • chris.ww Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 14:50
                                  rukwiak napisał:

> Nie wiem, nie mieszkam na Powstańców. W mojej okolicy na szczęście nie ma prost
                                  > aków.

rukwiak (trochę wcześniej) napisał:

> Ja palę tylko starymi oponami i śmieciami, meble już spaliłem wszystkie.

Bez komentarza.
                                  • rukwiak Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 14:54
                                    To samo powiedzieli w zarządzie wspólnoty, jednak piece gazowe nie są aż tak uniwersalne jeżeli idzie o paliwo :)
                                • malutka.k Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 14:56
                                  Ja też nie mieszkam na Powstańców, co więcej - znam może 2 osoby mieszkające w tamtej okolicy czyli tzw "słoiki", którym zresztą też trochę jestem bo przeprowadziłam się tu z Warszawy stosunkowo niedawno, bo zaledwie 7 lat temu. Za to znam mnóstwo "starych" Ząbkowiaków i zdanie mam już wyrobione - negatywne jednostki i patologie dominują. Zresztą, wystarczy pospacerować bo tym "mieście" żeby się przekonać. Odkąd tu zamieszkałam w wiele rzeczy się zaangażowałam ale czasami mam wrażenie (min przez takich jak rukwiak) że walę głową w mur ząbkowskiego ciemniactwa i głupoty.
            • attiya Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 14:48
              Jak się samemu paliw piecu takim szajsem, to jak można innym wlepiać mandaty? :D
              • malutka.k Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 14:58
                Otóż to :) za śnieg na chodnikach co zimę również głównie urząd dostawałby mandat :) i dlatego jest tak a nie inaczej
          • radny.stachera Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 11:56
            anusik123 napisała:

> a tak z ciekawości w jaki sposób burmistrz miałby Tobie zagwarantować czyste po
            > wietrze??? Może trzeba była zamieszkać w Urlach?

Mieszkaniec zgłasza problem palenia w piecach byle czym i braku reakcji na ten proceder przez miasto, to trzeba go wyśmiać. Rozumiem, że wybory się skończyły i burmistrz już nic nie może i Straż Miejska już nic nie może i że mieszkaniec sam ma rozwiązać problem.

A tym wszystkim którzy tak wyśmiewają ten problem pragnę uświadomić, że toksyny z palenia śmieci są silnie rakotwórcze.

WS
            • anka.k2014 Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 13:07
              Ale w którym momencie i gdzie "mieszkaniec zgłosił problem palenia w piecach byle czym", bo samo poruszenie tematu na forum nie jest formalnym zgłoszeniem problemu (aczkolwiek problem "palący" szczególnie jesienią przy dużej wilgotności powietrza).
              • radny.stachera Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 13:13
                anka.k2014 napisał(a):

> Ale w którym momencie i gdzie "mieszkaniec zgłosił problem palenia w piecach by
                > le czym", bo samo poruszenie tematu na forum nie jest formalnym zgłoszeniem p
                > roblemu (aczkolwiek problem "palący" szczególnie jesienią przy dużej wilgotnośc
                > i powietrza).

Problem palenia śmieci nie jest problemem jednostkowym tylko ogólnym.
                Należy sobie zadać pytanie jakie działania systemowe podjął Urząd i Straż, aby proceder ukrócić? Ile było podjętych działań i jakich? Pewnie, że nie jest to problem łatwy, ale budżet Ząbek to 100 mln. zł i jakieś pieniądze powinny się znaleźć na rozwiązanie tego problemu. Co z tego, że ktoś zgłosi problem, jak urząd i straż nie zareagują.
                • anka.k2014 Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 13:56
                  Panie Radny,
                  to nie sobie należy zadać pytanie tylko UM i SM. Pana jako przedstawiciela mieszkańców upoważniam do zadania tego pytania w moim imieniu, przedstawienia na forum korespondencji z wymienionymi wyżej organami, a następnie poinformowaniu o odpowiedzi lub jej braku.
                  Gdybanie o tym "co z tego że ktoś zgłosi jak urząd i straż nie zareagują" nie rozwiąże problemu, powoduje jedynie frustrację i poczucie bezsilności mieszkańców. Tym bardziej, że nie mamy wiedzy na temat formalnego zgłoszenia i faktycznego braku reakcji. Zachęcam do działania.

• malutka.k Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 21.11.14, 13:44
                Otóż ten konkretny mieszkaniec zgłasza wiele problemów urzędowi a na forum napisałam, żeby się podzielić przemyśleniami z innymi.
    • sdarp Re: pytanie do burmistrza Perkowskiego 19.11.14, 23:44
      Za sprzątanie terenu publicznego przyległego do posesji (chodnika) odpowiada właściciel posesji.
      Najlepiej sprawę zgłosić do straży miejskiej. oni powinni ustalić kto powinien to posprzątać i wezwać go do tego a jak się będzie uchylać to ukarać go mandatem.
      Z tego co wiem to teren wokół GP2 ma różny status włanosciowy, część trawników to działki prywatne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka