robert8882 23.07.15, 09:03 Białołęka zbiera podpisy za poprowadzeniem metra na Głębocką. Z pewnością dojazd darmobusem będzie szybki i komfortowy. Może warto dołączyć się do zbiórki podpisów, w wystąpić wspólnie z Białołęką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert8882 Re: Do metra w 15 minut? 23.07.15, 09:08 Link do petycji: www.petycjeonline.com/zmiana_kocowej_stacji_ii_linii_metra Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: Do metra w 15 minut? 23.07.15, 23:04 Moim zdaniem z perspektywy Ząbek to bez znaczenia - i tak najbliższa stacja ma być na Kondratowicza, więc tam powinien kursować w przyszłości darmobus. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
etam2.0 Re: Do metra w 15 minut? 23.07.15, 23:54 a dobrych kilka lat wcześniej będzie gotowa stacja tam, gdzie teraz ma pętlę 199 - a to autobusem kilkanaście z centrum i dwadzieścia kilka minut z południa Ząbek; Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Do metra w 15 minut? 24.07.15, 11:50 netgater napisał: > Moim zdaniem z perspektywy Ząbek to bez znaczenia - i tak najbliższa stacja ma > być na Kondratowicza, więc tam powinien kursować w przyszłości darmobus. > > -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kasuer Re: Do metra w 15 minut? 29.07.15, 14:42 A nie lepiej zebrać podpisy i pociągnąć metro do Ząbek? Odpowiedz Link Zgłoś
hchandersen Re: Do metra w 15 minut? 29.07.15, 14:56 jestem za. trzeba inicjatorce petycji dać znać, żeby zmieniła Grodzisk na Ząbki Odpowiedz Link Zgłoś
wk-2 Re: Do metra w 15 minut? 06.08.15, 23:36 Jakbyście w zeszłym roku Sasina wybrali na Prezydenta stolicy, to jak tam metro, ale z pewnością tak by wpłynął na ZTM, że znowu KM w Ząbkach byłaby w pierwszej strefie - tak jak kiedyś. A jak wybraliście (jak ją nazywacie) Bufetową, to macie teraz tematy do zakładania kolejnych wątków na tym i innych forach. p.s. wcale nie jestem zwolennikiem PIS, choć takiego ubawu jak za ich rządów, to nie było jeszcze w ciągu ostatnich 25 lat, nawet SLD pobili pod tym względem, bo tamci kradną zamiast tracić czas na pieprzenie Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Do metra w 15 minut? 07.08.15, 07:47 Sugerujesz, że Sasin zafundowałby Ząbkom I strefę? Odpowiedz Link Zgłoś
wk-2 Re: Do metra w 15 minut? 08.08.15, 22:45 Tak, Ząbkom przywróciłby I strefę. Natomiast pozostałym miejscowościom na tej trasie kolejowej przywróciłby II strefę, tak jak było kiedyś. Jeśli kiedyś można było, to i teraz można byłoby. W pierwszej kolejności liczy się polityka, a dopiero potem jest ewentualny rachunek ekonomiczny. A tak poza tym, to jak się spojrzy na plan Warszawy i najbliższej okolicy, to Ząbki leżą praktycznie w obrębie bryły miasta. Jest wiele punktów w Warszawie, które są położone dalej od centrum Warszawy niż Ząbki. Jak by poprowadzić na mapie linię z wschodnich skrajów Rembertowa (nie mówiąc już o Wesołej, która w porównaniu z Ząbkami jest prawdziwym zaświatem) w okolice wschodnich skrajów Białołęki i centrum handlowego M1, to Ząbki zawierałyby się w bryle Warszawy. Patrząc więc z tego punktu widzenia, nie ma żadnych powodów do tego aby różnicować zasady korzystania z transportu publicznego w Ząbkach. Tyle że patrzy się z politycznego punktu widzenia - jak chcecie w tym waszym powiecie wołomińskim głosować na PIS, to płaćcie więcej za nasz POparany warszawski transport publiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Do metra w 15 minut? 11.08.15, 08:58 Moment, a Ty z jakiego powiatu jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
t.g Re: Do metra w 15 minut? 10.08.15, 18:19 > Jakbyście w zeszłym roku Sasina wybrali na Prezydenta stolicy, to jak tam metro Ciekawe, jak niby mieszkańcy Ząbek mieli wybierać prezydenta Warszawy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wk-2 Re: Do metra w 15 minut? 12.08.15, 16:03 ja jako element napływowy obecnie też jestem z tego powiatu, tyle że ostatni raz brałem udział w jakimkolwiek głosowaniu ponad 15 lat temu natomiast co do tego głosowania, to wiem że mieszkańcy naszego powiatu nie mogli głosować w Warszawie i nie mieli w tym zakresie wpływu na wybór Prezydenta Warszawy ot takie mam po prostu czasem przemyślenia, bo bez wątpienia było lepiej i taniej pod względem komunikacyjnym dla naszego powiatu, jak by w stolicy rządził inny reżim niż obecny Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Do metra w 15 minut? 13.08.15, 09:13 Efekt zbierania podpisów jest taki, że na oficjalnych planach Warszawy w kierunku Białołęki pojawiła się strzałka. Jeszcze nie wiadomo gdzie będą stacje, ani jak daleko pojedzie metro, ani kiedy ewentualnie pojedzie (prawdopodobnie po 2020 roku). Wiadomo jednak, że akcja mieszkańców daje wymierne efekty. Odpowiedz Link Zgłoś