Dodaj do ulubionych

Witajcie na forum osiedla Neptun

12.11.15, 22:07
Witajcie Sąsiedzi
Zapraszam tutaj do dyskusji wszelakich dotyczących naszego osiedla.

Piotr
Obserwuj wątek
    • 1przemo_82 Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 15.12.15, 12:54
      Witam Sąsiadów.
      NIedługo odbieram mieszkanie w drugim etapie.
      Możecie Państwo powiedzieć jak u Was przebiegał odbiór? jakieś problemy czy niedoróbki?
      Jak wygląda obecnie sprawa z czynszem?
      Pozdrawiam
      Przemek
      • piokow6 Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 19.12.15, 13:23
        Hej
        Ja też odbieram niedługo a dokładnie 28 grudnia. Mam zamiar zadziałać coś z czynszem o ile znajde zrozumienie wśród sąsiadów. Myślę że można osiągnąć spokojnie stawkę 4 złote z metra za wszystkie opłaty stałe bez ogrzewania i wody oczywiście.
        Pozdrawiam
        Piotr
        • 1przemo_82 Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 21.12.15, 12:57
          Witam
          Ja też odbieram mieszkanie 28 Grudnia.
          Podczas odbiorów porozmawiam z Administratorem skąd biorą się takie kwoty.
          Ostatnio rozmawiałem z kolegą z pracy który mieszka na Powstańców (dwa osiedla dalej) i dowiedziałem się że oni za garaże też płacą ok 85 zł natomiast czynsz za całość (z garażem i zaliczkami) wynosi ok 10,80 zł /m2.
          Przy odbiorze radzę sprawdzić czy grzeją grzejniki np w nie sprzedanym mieszkaniu obok.
          Pozdrawiam
          Przemek
          • horjus1 Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 29.12.15, 10:57
            Witam Sąsiadów:-) my z mężem też niedługo odbieramy mieszkanie z II etapu. Mam nadzieje ze wspólnymi siłami uda sie coś podziałać żeby zmniejszyć kwotę czynczu! Napiszcie jak tam u Was po odbiorach?:-) pozdrawiam Justyna
            • szaman783 Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 29.12.15, 18:51
              Witajcie. Jak przebiegly odbiory? Dużo usterek? Ja odbieram jutro.
      • sylwuniaok Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 23.02.18, 23:00
        Witam,
        Chce kupić mieszkanie na osiedlu Neptun .
        W drugiej połowie 2019 r.
        Jaki jest czynsz mieszkanie o powierzchni 44 do 46 m.i miejscem postojowe i komórka. A ile placilscie za całości u dewolopera?czy się uda startować 6% z całej kwoty przy zakupie mieszkania .
        A jak stulacjia z Czy w kwestii wody jest lepiej? Jak teraz wyglada wysokość czynszu? Ktoś chciałby podzielić się spostrzezeniami? Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za każdą odpowiedź
    • szaman783 Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 21.01.16, 08:57
      Drodzy sąsiedzi, okazuje sie, ze jak bedziecie chcieli sie wprowadzac to samochod moze dojechac tylko po kostce brukowej a potem trzeba jak mrowki wszystko na pleckach.... Nie ma mozliwosci podjechania pod klatke, nawet na czas wyladunku. Fajnie. Nie?
      • michalbauer0987 Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 21.01.16, 15:33
        Witam sąsiada, proszę o doprecyzowanie rodzaju auta. Auto pokroju Minivana czy piszemy o aucie dostawczym do 3,5t, a może o aucie powyżej 3,5t. Minivan powinien dać radę przejechać przez garaż. Auto do i powyżej 3,5t powinno zostać wpuszczone dalej chyba, że boją się o wytrzymałość podłoża, które powinno wytrzymać spokojnie wagę wozu strażackiego - gaśniczego (pusty wóz gaśniczy to i tak kilka razy więcej niż 3,5t). Kostka i grunt powinny to wyżymać chyba o ile wszystko ok wykonali. Zawsze może chodzić o trawnik, który teraz nie rośnie no i kurcze możesz zniszczyć leżący śnieg przez co nie będzie już taki puszysty :D
        • michalbauer0987 Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 21.01.16, 15:37
          Przepraszam za błąd, autokorekta zmieniła wyraz "wytrzymać" na "wyżymać" :P
          • szaman783 Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 21.01.16, 21:43
            Zadne nie bedzie wpuszczone, bo to jest droga pozarowa i koniec
            • horjus1 Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 04.09.16, 20:34
              Moze komus kto zastanawia sie nad kupnem mieszkania na osiedlu Neptun w Ząbkach przyda sie moja opinia:-) wiec tak.mieszkamy juz od lutego w mieszkaniu i jesli chodzi o odbior to wszystko przebieglo sprawnie, jesli mielismy zglaszane jakies usterki wszystko zostalo wymienione/naprawione. Kwestia z ktorej jestesmy niezadowoleni jest wysoki czynsz... myslelismy ze w Zabkach bedzie taniej a jest niestetu drozej niz w Warszawie, my za niecale 60m i garaz placimy ok 500pln. Straszna jest tez droga Andersena i niestety pelno kurzu przez to w mieszkaniu ale wybor mieszkania byl nasz wiec teraz tylko do siebie mozemy miec pretensje;-) kolejna kwestia jest brak wody w sezonie letnim, co prawda w ostatnim czasie sytuacja sie poprawila bo na poczatku lipca potrafilo codziennie nie byc wody przez np 30min a teraz sytuacja wystepuje sporadycznie ale sie niestety zdarza... wybierajac drugi raz mieszkanie nie wybralibysmy tej lokalizacji i tej inwestycji...
              • olkatla Re: Witajcie na forum osiedla Neptun 22.02.17, 11:26
                Czy w kwestii wody jest lepiej? Jak teraz wyglada wysokość czynszu? Ktoś chciałby podzielić się spostrzezeniami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka