Dodaj do ulubionych

Ząbki - Powsatńców

12.07.05, 12:04
Mam pytanko do sznownych forumowiczów mieszkających w Ząbkach, szczególnie do
tych mieszkanjących przy ul. Powtańców, zamierzam tam kupić mieszkanie. Jak
Wam się tam mieszka, jak z dojazdem do W-wy, ja pracuję na Mokotowie (okolice
Galerii Mokotów), ile mniej więcej zajmie mi tam dojazd.
Na forum ogólnym Gazety są same negatywne opinie o Ząbkach!!!
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Ząbki - Powsatńców 12.07.05, 12:55
      groch15 napisała:

> Na forum ogólnym Gazety są same negatywne opinie o Ząbkach!!!

Na którym forum?
      • groch15 Re: Ząbki - Powsatńców 12.07.05, 14:08
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=26292099
      • groch15 Re: Ząbki - Powsatńców 12.07.05, 14:12
        i jeszcze jeden post
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=24281914&a=24281914
        • yapkovitz Re: Ząbki - Powsatńców 12.07.05, 15:07
          Nie jest tak zle jak pisza, z Powstancow do centrum samochode rano jade 20-25
          minut, wyjedzam o 6.30, o godzinie 6.55 jestem z moim mlodziencem w zlobku na
          Wilczej.
          Wracamy z centrum okolo 16.10, jestesmy na Powstancow o godzinie 16.45-16.55,
          zalezy jaki korek jest na skrzyowaniu w Zabkach, przy kosciele. Zabki w
          prowonaniu z miejscem, wktorymkeidys mieszkalem to dziura przez duze D, ale
          pozytywnie sie zmieniaja w okolicach Powstancow i Szwolezerow. W 2000 roku na
          Powstancow byl dziki zachod:) oczywiscie sa lepsze lokalizacje ale wszystko
          kosztuje odpowiednio drozej.
          • marta_i3 Re: Ząbki - Powsatńców 12.07.05, 15:27
            Witaj,
            Ja także codziennie podążałam szlakiem Ząbki - żłobek na Wilczej. Po wakacjach
            to będzie już przedszkole - też w Warszawie. I potwierdzam - dojazd samochodem
            jest raczej bezproblemowy.
            W jakim wieku i jak ma na imię Twój synek? Mój chodził teraz do IV grupy a na
            imię ma Wojtek.
            Marta
            • dandar2 Re: Ząbki - Powsatńców 12.07.05, 21:53
              samochód w Zabkach to konieczność ale i tak myślę, że wyjdzie taniej niż
              mieszkanie dużo mniejsze w Warszawie. Potwierdzam dojazd samochodem pod pomnik
              lotnika zgodnie z przepisami ruchu bez szaleństw 20-25 minut. Aby uniknąć
              zatrzymania przez szlaban na Radzymińskiej trzeba wyjechać 6.30 max do 6.40 im
              później wyjedziesz tym dłużej jedziesz (korek na Marsa w zasadzie aż do
              Zamienieckiej, ale można mijać uliczkami bocznymi) Jak zrobią połączenie do
              mostu Sierkowskiego od Marsa to dojazd będziesz miał dobry. Autobusami dojazd
              zajmie Ci ok 1 godz. przesiadka na Okularowej i niestety autobusy o tej porze
              zawsze na full pełne (jeżdziłam przez 2 miesiąc). Ja mieszkam od niecałego roku
              na ul.Powstańców i jestem zadowolona, pracuję w centrum Warszawy, dziecko
              chodzi do szkoły w Warszawie przy Wawelskiej. Po pracy wracam do swojego
              dużego, nowego mieszkania, mam przestrzeń i cicho. Tylko rano kogut mnie
              budzi..... i dzwony w kościele ( w tygodniu jest ok bo wychodzę ale w weekend
              mogłyby nie dzwonić).
              • saskia75 Re: Ząbki - Powsatńców 29.07.05, 09:49
                ja do Dondar2
                zdaje sie, ze mieszkasz przy kosciele na Powstancow. Czy mozesz mi wlasnie naswietlic jak sie zyje w
                tym miejscu. Stoje przed dylematem kupienia mieszkania 85m2 od DOZBUDU, bliok B i jestem
                sparalizowana opiniami o Zabkach innych forowiczow. Ale Ty jestes innego zdania. Napisz mi prosze
                jak sie tam zyje i czy te dzwony nie sa zbyt uciazliwe. bardzo sie boje kupic mieszkanie na kredyt i byc
                niezadowolona:) Bede Ci bardzo wdzieczna za info
                magda
                • dandar2 Re: Ząbki - Powsatńców 01.08.05, 23:32
                  saskia75 napisała:

> ja do Dondar2
                  > zdaje sie, ze mieszkasz przy kosciele na Powstancow. Czy mozesz mi wlasnie
                  nasw
                  > ietlic jak sie zyje w
                  > tym miejscu. Stoje przed dylematem kupienia mieszkania 85m2 od DOZBUDU, bliok
                  B

> i jestem
                  > sparalizowana opiniami o Zabkach innych forowiczow. Ale Ty jestes innego
                  zdania
                  > . Napisz mi prosze
                  > jak sie tam zyje i czy te dzwony nie sa zbyt uciazliwe. bardzo sie boje kupic
                  m
                  > ieszkanie na kredyt i byc
                  > niezadowolona:) Bede Ci bardzo wdzieczna za info
                  > magda
                  mieszkam na tzw osiedlu na skraju czyli obok Dozbudu. Co do dzwonów odpowiedź
                  znajdziesz w wątku trochę wyżej. Osobiście lubię przestrzeń i za te same
                  pieniądze za które kupiłaby w Wa-wa małe mieszkanie mam 73 m. Plusy
                  ul.powstańców zabudowa jest mieszana są domki i bloki nie będą wyższe zgodnie z
                  planem niż 4-5 pięter. otulina elektrociepłowni nie może zostać wyrąbana bo to
                  otulina więc od strony elektrociepłowni wiele nie nabudują. Elektrociepłownia
                  ma zainstalowane dobre filtry i przy przeważających wiatrach zachodnich *w
                  Polsce dym leci na Rembertów Zielonkę, bardzo rzadko wieje z południa. Wysokość
                  komina powoduje dodatkowo sytuację, że zaniszczenie z emisji spalin powinno
                  spadać kilka kilometrów dalej.. tylko ten widok. Ul.żołnierską i marsa
                  planowane jest polączenie do mostu Siekierkowskiego (znacznie poszerzone).
                  Wychodzi na to, że największym "minusem" jest Kościół i plusem jest to, że ma
                  znaczna działka i może jej całej nie zabudują kościołem o rozmiarach bazylijki
                  Może poprostu zbojkotować datki na taka inwestycję. Mi się bardzo podoba ta
                  kaplica co jest ... taka nowatorska i przyszłościowa. Za 25 lat i tak będzie
                  świeciła pustkami. Tak się dzieje na całym świecie i Polska nie będzie
                  wyjątkiem. A jeżeli proboszcz wątpi to polecam lekturę chociażby przewodnika
                  turystycznego po Krakowie ile świątyń upadło.
                  Kalkulując ekonomicznie i patrząc na mapę Warszawy (Ząbki są znacznie bliżej
                  centrum niż np Tarchomi, Wesoła a nawet Rembertów) sądzę, że w perspektywie 20
                  lat możemy tylko zyskać na tej inwestycji. Choć z ekonomicznego punktu leposzym
                  mógłby być zakup mieszkania przy PKP (2 nitka metra ma dochodzić do Dworca
                  wileńskiego). Ale oni mają juz dosyć ciasno.
                  • saskia75 Re: Ząbki - Powsatńców 02.08.05, 17:24
                    Witam ponownie
                    po Twoim poście jestem raczej na tak...zastanawiam
                    • saskia75 Re: Ząbki - Powsatńców 02.08.05, 18:23
                      nie dokonczylam wczesniej:)tak sobie mysle, ze na pewno wartosc tego mieszkania
                      wzrosnie w najblizszym czasie i tak, chodzby przez fakt budowy drogi do Marsa
                      (nie wiesz kiedy?????????), poza tym nie znam miejsca w Wawie, gdzie mieszkanie
                      tanieje albo jest stale w cenie:) wraz z uplywem czasu, napisales 20 lat, ale ja
                      mam duzo optymistyczniejsze mysli, 3 lata:) Nie uwazasz, ze to kwestia mody, jak
                      kiedys sprzedawali mieszkania w Jozefoslawiu, to byl koniec swiata i byly za
                      grosze, teraz popatrz, przyszla moda na kier. Piaseczno i mieszkania w J. sa po
                      4,5 tys:)
                      wiec licze, ze przyjdzie moda na Zabki i bedzie rowniez po 4,5 tys za metr:)
                      ja tez wole 85m2 w zabkach niz 45m2 na Ochocie, bo takie jest przelozenie
                      magda
                  • saskia75 Re: Ząbki - Powsatńców 02.08.05, 21:20
                    jeszcze jedno pytanie
                    czy mozna zalozyc na Powstancow neostrade, albo jakis internet w sensie slate
                    zlacze, czy nie bardzo?
                    magda
                    • dandar2 Re: Ząbki - Powsatńców 02.08.05, 22:15
                      z internetem nie ma problemu. Ale jest to nie TP SA. jest kilka firm
                      oferujacych internet radiowych. Poza tym co widzę, któras z firm zainstalowała
                      na budynku Dozbudu antenę więc z okablowaniem nie będzie problemu. Wracając do
                      cen to faktycznie w ciągu 1 roku ceny mieszkań poszły w górę w Ząbkach,
                      kupowałam mieszkanie po cenie 2.500 (całość z Vat miejsce postojowe i balkon
                      bez dopłat). Z tego co wiem i widzę droga od mostu siekierkowskiego do Marsa
                      się buduje (maja na to 2 lata). Kiedy poszerzenie Marsa ruszy tego nie wiem,
                      mamy we wrzesniu wybory i mogą priorytety dróg w Wa-wa ulec zmianie. Do Marsa
                      na pewno dobudują ten odcinek do 2006-2007 roku, to jest już zaklepane.
                      • saskia75 Re: Ząbki - Powsatńców 02.08.05, 22:23
                        bardzo Ci dziekęje, Ty moja encyklopedio ząbkowska:) co ja bym bez tych cennych
                        informacji zrobila. Bedziesz mnie mial na sumieniu jesli nie bede zadowolona, bo
                        mnie przekonales, nieprzekonujac:) do zakupu mieszkania. Myśle, ze to
                        zakonczenia drogi do Marsa i poszerzenie Marsa i Zołnierskiej spowoduje boom i
                        mieszkania pojda w gore...moze nie tak jak przy metrze (KABATY I URSYNOW), ale
                        zobaczysz, nie stracimy
                        pozdrwaima i czekam na posty biezace:)
                        magda
                        • dandar2 Re: Ząbki - Powsatńców 03.08.05, 11:07
                          Sama w ubiegłym roku rozważałam wszelkie za i przeciw. trochę jeździłam po
                          różnych częściach Warszawy. oprócz argumentów, które wczesniej wymieniłam, dla
                          mnie dodatkowym wielkim plusem było (ale to dotyczy naszego osiedla na skraju),
                          małe budynki na klatce jest 4 mieszkania oraz to, że u nas każde miszkanie jest
                          całkowicie samodzielne (każde mieszkanie ma swoje ogrzewanie), to tez
                          miesięczne rachunki średnio w rozbiciu na miesiąc z funduszem remontowym wynisą
                          mnie ok 200-230 zł. A to jest ważne jakie będą misięczne opłaty. Dopytaj sie
                          koniecznie jak u Was będzie z roliczeniami i jaka kwota wchodzi w rachubę
                          • saskia75 Re: Ząbki - Powsatńców 03.08.05, 12:41
                            Czesc ponownie
                            tak przy okazji to mam na imie Magda:)To moje osiedle tez ma na klatce 3
                            mieszkania. Ogrzewanie i ciepla woda to z pieca gazowego-kotlownia, ktory jest
                            na caly blok, wiec nie wiem ile to wyniesie. Czy wiesz jakie sa plany z ulica
                            Powstancow zwiazne, tzn, czy nie zrobią z niej autostrady, skoro Marsa i
                            Zolnierska powiekszaja??????? Boze, żeby nie zrobili z Powstancow
                            dwupasmowki!!!!
                            caluje i czekam na re
                            • dandar2 Re: Ząbki - Powsatńców 03.08.05, 12:59
                              Z powstańców nie zrobia 2-pasmówki, bo gdzie ona by prowadziła Planów Postańców
                              nie znam ale tak sobie myslę, że może i doczekamy się asfaltu, a jakieś 6 lat
                              temu to koło kościoła (którego nie było) była tylko droga gruntowa, a 2 lata
                              temu tylko jeden pas ruchu z wysepkami dla mijających sie samochodów.
                              Żołnierska, marsa to ma być częś "obwodnicy-miejskiej" warszawskiej tak jak
                              Armii Krajowej. W tej chwili wjaz na ul.Żołnierską jest trudny bo stale jadą
                              samochody z Zielonki, Wołomina. Osobiście jeżdzę przez ogródki działkowe
                              ul.Janowiecka (tam przynajmniej nie stoi sie na przejazdach i w zależności
                              gdzie kto pracuje to albo na most Śląsko-Dabrowski, Świetokrzyski lub
                              Poniatowskiego.
                              Pozdrawiam :)
                              Dana
                              • dandar2 Re: Ząbki - Powsatńców 04.08.05, 08:22
                                Co prawda mieszkam kawełek od Powstańców, choć adres jest Powstańców, wczoraj
                                wieczorkiem trochę chodząc naszę avenu, stwierdzam, że troche jest głośno. Jest
                                niezły szum jak samochody jadą po wylewce betonowej. Więc jeśli masz wybór
                                mieszkania to na pewno okna nie powinny wychodzić na Powstańców. Kupuj w
                                budynku bliżej lasu (nie chcę CIę mieć na sumieniu) i z oknami na nasze
                                osiedle. To znaczy w tym budynku co sie dopiero buduje. Odnośnie Powstańców
                                chyba w przyszłym roku mają robić rondo przy wylocie na Giełdę po
                                wykwaterowaniu budynku na rogu. Bo teraz to troche trudno jest wyjechać na
                                Piłsudskiego, szczególnie gdy się skręca w lewo.
                                • saskia75 Re: Ząbki - Powsatńców 04.08.05, 15:17
                                  witam Cie
                                  ten budynek B jest troszke dalej jak A, okna sa na kosciol i zolte domki (na
                                  przestrzal) i innej opcji nie mam:)Ten budynek co sie buduje nie ma takich
                                  mieszkan jak ja chce, sa tylko do 50m2, czyli mniej niz teraz posiadam:)
                                  wiec tylko B...zostaje. ile km jest do scislego centrum z Powstancow?
                                  mb
                    • mamamarka Re: Ząbki - Powsatńców 08.08.05, 16:06
                      Ja mam neostradę, działa świetnie.
            • yapkovitz do marty 13 03.08.05, 07:45
              Igor ma dwa lata i chodzil do drugiej grupy, teraz idzie do 4:)
              Rafał
              • magda20101 Re: do marty 13 08.08.05, 14:23
                obecnie rowniez i ja jestem zainteresowana kupnem mieszkania na powstancow.Ale
                obok dozbudu jest lesna polana-tez ciekawe oferty.tyle ze pierwszy blok a jest
                blisko ulicy...
                a w dozbudzie obecnie sprzedaja mieszkania w bloku c.
                powiedzcie mi tylko- blok c jest od strony kosciola czy blok a jest od kosciola,
                bo juz sama sie pogubilam.Bylam w zabkach tylko raz i z racji tego, ze obecnie
                mieszkam za granica - w najblizszym czasie raczej nie zwiedze ulicy powstancow
                jeszcze raz-dokladniej.
                • staan2 Re: do marty 13 09.08.05, 08:37
                  Blok A to jest ten najbliżej ulicy i dzwonów koscielnych, a blok C jest
                  najbliżej lasu, co oznacza, że najdalej od Powstańców.
                  Pozdrawiam,
                  Ania
                  • yapkovitz przestrzen zyciowa na osiedlu Dozbudu 09.08.05, 08:47
                    Codziennie przejedzam obok tego osiedla i sie zastanawiam, czy odleglosc miedzy
                    bolakmi jest wystarczajaca? bo na upartego mozna miedz blokami przezucic pare
                    mertow sznurka i suszyc pranie, albo wyjsc na balkon i aktywnie uczestniczyc w
                    zyciu siasiadow. Od razu nasuwa mi sie skojarzenie z waskimi arabskimi
                    uliczkami. Dozbud chyba na sile wcisnal 3 blok na tej dzialce, ale to tylko
                    moje subiektywne odczucia. Zycze milego mieszkania przy Powstancow:)
                    • 20052006s Re: przestrzen zyciowa na osiedlu Dozbudu 27.12.05, 10:19
                      My właśnie kupiliśmy mieszkanie na Słonecznym, faktycznie trochę mała działka,
                      raczej placu zabaw dla dzieci tam nie zmieszczą, ale przecież w okolicy jest
                      wiele osiedli, las... można spacerować i bawić się z dzieciakami. A
                      uczestniczenie w życiu sąsiadów... nie sądzę żeby było inaczej niż gdzie
                      indziej - jedni się uzewnetrzniają a inni są skryci i zachowują swoje życie dla
                      siebie. Jeśli sąsiedzi będą w porządku to będzie mi miło gdy wyjrzę przez
                      balkon i zagadam z kimś nawet z dołu (mamy drugie piętro)
    • 20052006s Re: Ząbki - Powsatńców 28.12.05, 13:04
      czy nikt nie chce się przyłączyć do forum osiedla słonecznego??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka