Dodaj do ulubionych

osiedla Brzozowe - opłaty

07.08.05, 08:27
interesuję się zakupieniem mieszkania na tym osiedlu i ciekawią mnię opłaty
jakie będzie trzeba uiszczać.bardzo proszę o odpowiedż tych którzy już kupili
tam mieszkania na poniższe pytania
-jak wysoki jest czynsz?
-czy są liczniki na wodę?
-czy jest dostęp do internetu?
-czy jest gniazdo telefoniczne?
-czy są inne dodatkowe opłaty?
bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • rafryb1 Re: osiedla Brzozowe - opłaty 09.08.05, 07:58
      Witam,
      Ja jestem na etapie wykanczania mieszkania w bloku aktualnie oddawanym do
      uzytku, wiec oplat eksploatacyjnych jeszcze nie znam, ale infrastruktura pod
      Internet, telefon i kablowke jest przygotowana. Raczej kwestia czasu jest jak
      rozne firmy zapukaja do drzwi z oferta. Liczniki na wode sa.
      Pozdrawiam.
      • yapkovitz forum osiedla Brzozowe 09.08.05, 08:41
        zapraszam na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32504
      • zdich Re: osiedla Brzozowe - opłaty 09.08.05, 12:21
        Na firmy oferujace telewizje kablową bym nie liczyl. Mieszkam po sasiedzku
        osiedla "Brzozowe" i juz 2 lata molestuje firmy dostarczajace telewizje kablowa
        aby sie moze zaiteresowaly. Niestety odpowiedź jest wciąż taka sama: brak
        odpowiedniej infrastruktury. Pozostaje antena satelitarna na balkonie. Swoja
        droga ciekawe czy na osiedlu JW Construction prz ul. Szwoleżerów maja telewizje
        kablowa. Moze ktoś odpowie ?
        • yapkovitz kablowka i internet 09.08.05, 12:36
          Nie wiem czy maja kablowke na osiedlu JWC przy Szwolezerow, wiem ze nie ma na
          osiedlu JWC przy Powstancow, mieszkam tam od samego poczatku, i troche znam
          historie kablowki z mojeog osiedla. Bodajze w roku 2002 pojawila sie firma ATM,
          ktora po roku padla ze nielegalne rozprowadzanie sygnalu, nastepnie w ciagu 5
          lat zaden powazny operator teleizji kablowej nie zianteresowal sie osiedlem,
          gdzie jest 880 mieszkan. Aktualnie Zarzad Osiedla podjal dzialania i wybudowany
          infrastrukture pod antene zbiorcza. Na tak malym osiedlu jak Brzozowe, nie ma
          co liczyc na kablowke i internet. W kwestii internetu, w 2000 roku z kumplami z
          osiedla podjelismy dzialania aby uruchomic internet na ansyzm osiedlu, udalo
          sie i teraz mamy ponad 600 uzytkownikow na 4 zabkowskich osiedlach:) gdy tylko
          zamieszkam na osiedlu Brzozowe, moje mieszkanie na pewno wlacze do sieci
          www.zabki.net.pl
          • rafryb1 Re: kablowka i internet 09.08.05, 15:33
            Witam,
            Jesli chodzi o infrastrukture pod Internet to jest ona zrobiona przez firme JJS
            (JSS, jakos tak), i jak tylko sie ktos pojawi, to podejrzewam ze postawia
            antenke na dachu i juz dostep do netu bedzie. Z tego co wiem, to maja wylacznosc
            na 2 lata, wlasnie za skretke w budynku i ze sie dogadali z Gor-Pisem, ale jesli
            ktos bedzie robil jakas siec dla siebie, w oparciu o swoje wlasne zasoby, np. ma
            swoj wlasny sprzet bezprzewodowy, to zakladam, ze nie ma obowiazku wybierac w/w
            firmy. Wszystko zalezy od jakosci, ja np. bardzo zwracam uwage na pasmo i jego
            stabilnosc, dlatego ze mna takie firmy beda mialy ciezko jesli beda probowac mi
            sprzedac dostep do sieci, ktora jest przeciazona. Jesli chodzi o kablowke, to
            zastanawiam sie jaki jest koszt inwestycyjny zakupu dekodera Canal+, ale takiego
            co to potrafi rozdzielic sygnal na te kilkadziesiat mieszkan..Oczywiscie
            wszystko legalnie. Moze ktos sie orientuje? Mnie nie zalezy na 150 kanalach, ale
            jest kilka ktore chetnie bym mial u siebie w domu, glownie dla dzieci.
            Moze temat sie rozwinie?!? Widze ze jest tu kilka osob "technicznych" ktore
            majac kawalek drutu potrafia zrobic z niego cos co dziala.
            Pozdrawiam.
          • zdich Re: kablowka i internet 11.08.05, 11:29
            Z internetem nie ma problemu. Na terenie Ząbek jest spora konkurencja firm
            oferujacych dostep do netu. W mniejszym niż na Brzozowym budynku pojawila sie
            firma która okablowala budynek, zalozyla internet i nawet platność za
            okablowanie rozlożyla na raty. Ale na kablówke to raczej marnE szansE (jak
            mowią francuzi).

P/S Firma JJS to chyba nadaje z Rembertowa.
            • yapkovitz accespoint 11.08.05, 13:57
              Niech sobie ma jakas firma wylacznosc, ale to My jestesmy lub bedziemy
              wlascicelami nieuchomosci, wiec poprosze chlopakow (technikow) z mojego
              stowarzyszenia o zamontowanie accespointa na dachu i bedzie sygnal z
              Powstancow:)
              • rafryb1 Re: accespoint 16.08.05, 10:49
                W sumie kazda zdrowa konkurencja jest dobra. Ja jestem za. Ciekaw jestem jak z
                jakoscia tej sieci z Powstancow.
                Pozdrawiam.
                • wierny000 Re: accespoint 17.08.05, 09:42
                  Witam,

Nie jest chyba tak, źle. Ja mieszkam od dwóch lat na osiedlu Gazomontażu na
                  Powstańców. Półtora roku temu rozpoczęliśmy rozmowy z UPC. W lutym tego roku
                  podłączono nas do sieci UPC. Trochę to trwało, ale rozmowy z Panią Urszulą
                  Szulc dobiegły końca . Bardzo kompetentna osoba aczkolwiek ilość wykonywanych
                  do Niej telefonów na pewno spowodowała, że miała mnie dosyć ; ) . Dysponuje
                  telefonem komórkowym jeśli przedstawiciel Rady Mieszkańców któregoś z osiedli
                  chce podjąć rozmowy to taki numer mogę podać. Proszę o podanie adresu e mail.
                  Po drugie na terenie całych Ząbek w chwili obecnej jest modernizowana
                  infrastruktura sieci UPC. Wiemy o tym bo od 8 rano do 16 są przerwy w dostawie
                  sygnału. Ma być lepiej bo na jesieni ma być Chellow. Wiedz cierpliwie czekamy.

Pozdrawiam,
              • 0bi Re: accespoint 18.08.05, 09:51
                Ile kosztowałoby założenie takiego accespoint'a?
                Jakie możliwe transfery, miesięczna opłata?

Wczoraj dostaliśmy cenniki od firmy JJS, która robiła instalację w budynku.
                Wydaje mi sie że ceny są raczej dość wysokie:
                64/64kbps - 67 PLN
                128/64 - 99 PLN
                160/96 - 105 PLN
                192/128 - 112 pLN
                256/160 - 126 PLN
                • yapkovitz Re: accespoint 18.08.05, 12:31
                  Sa dwie opcje podlaczenia:
                  1)miesieczna skladka czlonkowska wynosi 50 zlotych plus 350 zlotych za
                  podlaczenie do internetu, jezeli zostaje sie czlonkiem stowarzyszenia,

2)lub okolo 60 zlotych w przypadku gdy internet zaklada firma wspolpracujaca ze
                  stowarzyszeniem plus koszt podlaczenia (ksztaltuje sie w wysokosci podobnej do
                  podlaczenia w ramach stowarzyszenia). Wersja z podlaczeniem przez firme
                  preferowana jest przez osoby, ktore chca otrzymywac faktury,

Koszt zalozenia accespointa nie wiem jak sie bedzie ksztaltowal.

W celu wyjasnienia wszelkich watpliwosci zapraszam na dyzur w siedzibie
                  stowarzyszenia przy ulicy Powstancow 62A, w kazdy wtorek i czwartek, w
                  godzinach od 19 do 21.

Podaje linka do strony stowarzyszenia
                  www.zabki.net.pl/
                  • rafryb1 Re: accespoint 19.08.05, 23:54
                    Jak wroce w poniedzialek do firmy, to sprobuje sie zorientowac jakie sa koszty
                    dostepu do internetu 1Mb/2Mb od obecnych operatorow. Moze da sie taniej gdyby
                    zebralo sie z 15 mieszkan na 3 bloki...
                    Z drugiej strony, to chyba malo prawdopodobne..
                    Wychodzi na to, ze trzeba wpuscic tepse i wziac od niej InternetDSL dla osiedla,
                    podzielic go shaperem i wszyscy beda szczesliwi, bo i taniej i w porzadku bedzie
                    dzialac, no i po kablu. A jednak 2.4 GHz zakluca sie wprost banalnie, a 5GHz
                    powoli bedzie sie zatykaci tez nie bedzie juz tej jakosci co w tej chwili...
                    Pozdrawiam.
                • jjs_admin Re: accespoint 28.08.05, 22:16
                  0bi napisał:

> Ile kosztowałoby założenie takiego accespoint'a?
                  > Jakie możliwe transfery, miesięczna opłata?
                  >
                  > Wczoraj dostaliśmy cenniki od firmy JJS, która robiła instalację w budynku.
                  > Wydaje mi sie że ceny są raczej dość wysokie:
                  > 64/64kbps - 67 PLN
                  > 128/64 - 99 PLN
                  > 160/96 - 105 PLN
                  > 192/128 - 112 pLN
                  > 256/160 - 126 PLN

witam
                  ktos zapomial napisac ile łącza kosztuja przy 12 miesiecznej umowie
                  i w nocy transfer jest wyższy oraz jak sie płaci regularnie dostaje sie
                  dodatkowe 64 kbps na sciagaie
                  pozdrawiam
          • bmalanowski Re: kablowka i internet 30.08.05, 10:34
            Na osiedlu wybudowanym przez Dolcana przy Szwoleżerów jest kablówka i internet.
            Pakiet TV kablowa + internet 1024 kbps = 109 zł brutto.

pozdrawiam
    • marasio Re: osiedla Brzozowe - opłaty 20.08.05, 09:07
      Czy może ktoś się ustosunkować do obecnie reklamowanej przez TPSA oferty
      INTERNETU? Chodzi o neostradę tp 512. Koszt miesięczny- 84,18 zł z VAT.
      Umowa dotyczy 24 miesięcy.Wkrótce konczy mi się roczna umowa neostrady (opcja
      128 kb/s).Zastanawiam się czy przedłużyć umowę o wspomniane 2 lata czy przez
      parę miesięcy pożyć bez internetu do czasu przeprowadzki do naszej wspólnego
      osiedla.Do tego czasu może uzyskamy korzystniejszą dla nas wszystkich opcję?.
      W istocie oferta JJS nie rzuca na kolana, z całym szacunkiem za wykonanie przez
      nią infrastruktury.
      Poproszę o opinie. Z góry dziękuję za każdy głos.
      • rafryb1 Re: osiedla Brzozowe - opłaty 21.08.05, 17:27
        Ja doradzam umowe na czas nieokreslony. Duze bezpieczenstwo, ale niestety oplaty
        wyzsze.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka