bursztynek64 13.02.06, 21:41 Pewnie większość z nas oglądała dziś Uwagę w TVN z Ząbek. Co sądzicie o zaistniałej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
25spider Re: Przemoc w Ząbkach 14.02.06, 09:55 ogladalem i dziwie sie rodzicom tych chlopcow... ja temu facetowi polamalbym rece i nogi i przywiazal nago do slupa przy ulicy powstancow... Odpowiedz Link Zgłoś
gooroo2 Re: Przemoc w Ząbkach 14.02.06, 10:20 25spider napisał: > > ogladalem i dziwie sie rodzicom tych chlopcow... > > ja temu facetowi polamalbym rece i nogi i przywiazal nago do slupa przy ulicy > powstancow... A potem dołaczyłbys do niego przy pobliskim słupie - zrobiłbyś to samo co on samosąd. Moim zdaniem jeśli kiedys miał z tym problemy - powinien zostać ukarany z urzędu. Tylko co wyrośnie z tego jego przywiązanego emocjonalnie do niego syna - skoro to dziecko rozumuje, ze jego ojciec stanął w jego obronie i został ukarany. Dzieci ponoć inaczej rozumuja nie pojmują naszego świata. Ale nie ulega wątpliwości, ze to co zrobil jego ojciec jest karygodne i niedopuszczalne. Samo napiętnowanie sąsiadów będzie jakaś karą - ale czy nie pogłębi jego frustracji i wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
25spider Re: Przemoc w Ząbkach 15.02.06, 11:07 gooroo2 napisał: > A potem dołaczyłbys do niego przy pobliskim słupie - zrobiłbyś to samo co on > samosąd. podobno okrasc zlodzieja, to nie grzech... ;) nie byloby to samo, bo w przypadku "kontaktu" miedzy tatusiem a tatusiem zainteresowani byliby w podobnym (mniej wiecej) wieku, a nie dziecko - dorosly... szanse bylyby wyrownane... jak policja i prokurator nic z takimi nie robi, to mam czekac 100 lat az prawo w polsce sie zmieni?... i mentalnosc ludzi?... dziecko tego goscia widzi jak tatus sam wymierzyl prawo, chce byc takie jak on... wyrasta z niego dresiarz, ktory najpierw klnie, potem bije sie ze wszystkimi, potem kradnie, az staje sie doroslym przestepca... potem kogos zabije, zgwalci itp.... w trakcie tego bedzie mial syna, itd., itd..... od kilkunastu lat tak jest i nikt nie moze zastopowac pierwszej fazy agresji, zlodziejstwa, pyskowania, przeklinania itp. czasami zaczyna sie od zwyklego smiecenia... rodzic nie wychowa dziecka, dziecko samo sie wychowa na ulicy, w szkole, itp. rodzic nie mial czasu na wychowywanie, to po co zmajstrowal dziecko???... szkoda gadac... polska schodzi na psy... nie ma co sie dziwic, ze ludzie uciekaja z Polski na zachod... szambo sie tutaj robi i kazdy z rządzących dba o siebie i najblizszych, a jesli zostanie czasu i pieniedzy, to zajmuje sie praca, problemami polski itp.... naogol problem w kraju zaczal sie w polskiej rodzinie... Odpowiedz Link Zgłoś
gooroo2 Re: Przemoc w Ząbkach 15.02.06, 11:20 WIsz co mieszkałem trochę na tym tak przez nas wychwalanym na piedestały Zachodzie. Tam to dopiero jest syf. Czasy się zmieniają, niestety skadeś sie te frustracje ludzi biorą - zakłamana władza, dbanie tylko o swoje interesy i kolesi z partii, mamienie ludzi, upadek warości i autorytetów, kult mamony i rozpasanej wolności, przekręty sędziów którzy oburzeni są ze chce sie ich pozbawić immunitetów - tragedie im sie wyrządza i wiele wiele innych które zachód juz przerabiał. Wiesz np. co sie we Francji dzieje - tam bys nawet na ulice nie wyszedł w pewnych dzilnicach Paryża. Francja sie trzyma tak jak Anglia bo żyja jeszcze z koloni, ale już tych co okradli Afryka, hindusi - zaczynają sie upominać o swoje zauwazyli, ze zostali wykorzystani, ograbieni i juz są nie potrzebni bo tam życie kosztuje wiele mniej niz EUROPEJSKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_z-bki Re: Przemoc w Ząbkach 14.02.06, 23:42 Link do TVN, jest artykuł i film uwaga.onet.pl/1312548,1,archiwum.html . Pod sąd z "tatusiem" Odpowiedz Link Zgłoś
husky_ Re: Przemoc w Ząbkach 14.02.06, 10:32 uwaga.onet.pl/1312548,archiwum.html Odpowiedz Link Zgłoś
poziomp Re: Przemoc w Ząbkach 14.02.06, 23:17 Potępiam kogoś takiego. Do pierdla go i zrobić z niego parówę Odpowiedz Link Zgłoś
gozdziu7 Re: Przemoc w Ząbkach 05.03.06, 11:44 A nie moga rodzice tych dwoch pobitych chlopcow isc i zalatwic sami po mesku sprawy? Przeciez to sasiad i wiadomo gdzie go szukac. Chyba nie mozna pozwolic zeby przez jednego sk...a dzieciaki bali sie przed dom wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
e_tocia Re: Przemoc w Ząbkach 08.03.06, 09:45 A może byście sie zastanowili dlaczego on to zrobił? Nie pochwalam tego Pana ale jestem w stanie zrozumieć jego reakcje.Dzieci w szkole potrafią być naprawde bardzo wredne dla siebie i jak znajdą sobie ofiare to Boże miej ją w swojej opiece,bo tzw.pedagodzy i nauczyciele oczywiście niczego nie widzą.Jego dziecko musiało napewno długo w domu się uskarżać na podłych kolegów, a tata napewno długo tłumaczył że trzeba z Panią wszkole rozmawiać i napewno czuł sie bezradny, aż czara żalu i wkurzenia się przelała. NIE POPIERAM SAMOSĄDÓW ale niektórych gówniaży sama bym porządnia nastraszyła co by się nie czuli bezkarni,a najlepiej to ich rodzicom dokładnie i dosadnie wytłumaczyć co by dzieci uczyli wrażliwości a nie podłości.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gooroo2 Re: Przemoc w Ząbkach 08.03.06, 10:17 e_tocia napisała: > bezradny, aż czara żalu i wkurzenia się przelała. > NIE POPIERAM SAMOSĄDÓW ale niektórych gówniaży sama bym porządnia nastraszyła > co by się nie czuli bezkarni,a najlepiej to ich rodzicom dokładnie i dosadnie > wytłumaczyć co by dzieci uczyli wrażliwości a nie podłości.Pozdrawiam To druga stronu medlau o czym piszesz. Rok temy takie synusie wyrostki o potencjale dresiarza i zakapiorskim spojrzeniu rzucili z przystanku kamieniem w auto bo się spojrzałem na nich. Oczywiście jako, że się nie patyczkuje z takimi przejawami chamstwa - jakie ich zdziwienie było jak wjechalem na chodnik i zatrzymałem się maską przed nimi na przystanku. Troche zrobił się popłoch na przystanku, ale nikt z dorosłych nie zareagował na ich akt - nie dziwie sie bali sie , ze mogą im cos zrobić. Byłem tak wkurzony, że miałem ochotę rozjechac ta chołotę bez wyrzutu. NIestety kiedy wysiadłem uciekili, a ludzie zareagowali obojętnie nie pomogli nie wiem czy ze strachu czy jak, komentowali ze camstwo idt i na tym się skończyło. Ochłonąłem - zapłaciłem za szkodę zgłosiłem na Policję akt wandalizmu - ale cóz oni zrobią z tymi wyrostkami. Najgorsze ze jak przemyslałem całą sytuacje - doszedłem do wniosku, że byłem tak wkurzony, ze moze dobrze ze uciekli bo mógłbym przesadzić. Ale z szambem ludzim trzeba cos robić od początu bo niedługo na głowę wejdą. Żeby dorośli ludzie bali sie dzieci - smieszna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś