Dodaj do ulubionych

nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej

23.06.06, 09:13
Witam wszystkich. Czy ktoś wie coś o nowej inwestycji Anłuk przy Wiosennej i
Kołłątaja? Szukam mieszkania w Ząbkach ok. 70 m i ostatnio natknęłam się na
tą firmę. Zależy mi na dobrej lokalizacji w Ząbkach, tzn. blisko autobusów,
szkoły. Jeśli ktoś coś wie albo kupuje w Anłuku mieszkanie to prosiłabym o
podzielenie się informacjami.
Obserwuj wątek
    • robert_swiatkiewicz Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 23.06.06, 15:14
      Firma Anłuk ma swoje biura w Warszawie na Okrzei 22 (stara praga) i w Ząbkach
      na placu budowy przy ul. Orlej. tel. (22) 670-29-44.
      Rzeczywiście firma kupiła grunt na Kołłątaja i mają tam podobno powstać dwa lub
      trzy bloki, zapewne czteropietrowe, bo takie są w okolicy. Firma wcześniej
      zbudowała dwa bloki przy ul. Legionów, Tak naprawdę do dzisiejszego dnia nie
      zakończyła tej inwestycji.
      O deklarowanych terminach proszę zapomnieć. Należy doliczyć przynajmniej 6-8
      miesięcy, jeżeli nie więcej. Pojęcia gwarancji i rękojmii nie istnieją. Jeżeli
      już się zdecydujesz to proponuję zawrzeć bardzo szczegółową umowę przedstępną z
      dokładnym opisem lokalu, miejsc parkingowych, ogrodzenia, bramy, domofonu,
      placu zabaw, miejsc zielonych, ławeczek, roslinności, odległości okien od płotu
      (na Legionów jest 1,60m). Później się nagle okazuje, że inwestor nie ma tego w
      umowie. Kary umowne za niedotrzymanie terminu to podstawa. Problemen jest także
      to że firma buduje przez podwykonawcę. Więc wszelkie rozszczenia o naprawienie
      czegokolwiek trafiają w próżnię. Praktycznie jak już odbierzesz lokal to
      wszelkie problemy są już twoje.
    • hankow Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 05.07.06, 18:56
      Rzeczywiście lokalizacja przy Wiosennej w Ząbkach byłaby dla Ciebie odpowiednia.
      Niedaleko szkoła podstawowa, bardzo blisko gimnazjum, autobusy albo prywatne,
      albo MZK, minimarket, miejscowy bazarek "ze wszystkim". Dobre miejsce, tylko
      przeczytaj jeszcze inne posty na ten temat.
      Pozdrawiam i zapraszam do Ząbek...
      • nordea29 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 08.07.06, 12:13
        Wszystko fajnie, prawie się już zdecydowałam. Przeraża mnie tylko trochę to o
        czym ludzie tu piszą, czyli brak wody, ogólny brud, krzywe chodniki, te slamsy
        przy straży pożarnej, nieodsnieżane chodniki w zimie, itd.. Nie wiem czy ktoś
        wogóle kiedykolwiek coś z tym zrobi, jak szybko zmienia się coś w Ząbkach na
        lepsze i czy wogóle się zmienia. Jak ktoś zna plusy mieszkania w Ząbkach to
        niech się podzieli. Bardzo to dla mnie ważne. Chcę się przeprowadzić z
        rodzinką, dzieci-jedno zacznie przedszkole, drugie do szkoły podstawowej.
        Proszę o informacje.
        Pozdrawiam mieszkańców Ząbek
        • hankow Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 09.07.06, 21:08
          No cóż, przed nami wybory samorządowe. Wszyscy mamy nadzieję, że coś się
          wreszcie zmieni. Slamsy są chyba w każdym mieście. Plusem mieszkania w Ząbkach
          są chyba przede wszystkim koszty. "Rzut beretem" do stlicy, a ceny wszystkiego
          jednak inne. Jeśli chodzi o dzieci, szkoły podstawowe w Ząbkaci , a także
          gimnazja plasują się na najwyższych notach w powiecie. Pewno nie można tego
          porównać ze stolicą, no ale coś za coś Chpciaż z ząbkowskichn gimnazjów można
          dostać się do dobrych liceów w Warszawie.Poza tym trochę jak na wsi, a trochę
          jak w wielkim mieście . Zależ jak kto chce żyć.
          Pozdrawiam
        • sloggi Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 09.07.06, 23:34
          Patrząc w jakim stanie "oddano" blok przy Legionów 10A do użytku powiem jedno -
          takiego partactwa to ja dawno nie widziałem JW Conwulsion chyba oddaje
          inwestycję lokatorom w lepszym stanie.
          • jaga115 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 10.07.06, 07:09
            jedynie pierwsza inwestycja Legionów 10B, pomimo że nie zakończona ostatecznie
            do dnia dzisiejszego jeszcez jako takie wykonanie, kolejny blok 10A to juz było
            pasmo oszczędności..... a nastepne ???? nie łudźmy sie że firma ANŁUK
            zrezygnuje z oszczędzania na wykonaniu i maksymalizacji własnych zysków.
          • rembert Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 10.07.06, 08:49
            Grubo przesadzasz. Czuję się urażony, a Koleżankę zapraszam na wizję lokalną
            bloków Anłuka.
            • jaga115 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 10.07.06, 16:55
              mam to nieszczęście znać wykonawce tych bloków osobiscie wiec wiem jak był
              budowany pierwszy blok a jak po podwyzkach np. stali rozpoczeto oszczędnosci,
              zreszta to nie tylko wykonawca ale i developer wspaniała firma ANŁUK a w
              szczególnosci jej Pani Prezes chciała ograniczyc koszty a zmakjsymalizować
              swoje zyski. Nasz podjazd dla wózków pierwszej zimy sie nie rozpadł , a wszyscy
              chyba widzieli jak kruszy sie na bloku 10A, tam pewnie mozna by sie pokusić o
              oznaczenie zawartosci betonu w betonie...... .
    • lewczuk1 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 24.07.06, 22:20
      Witam wszystkich, również poszukuję wszelkich informacji o firmie ANŁUK.
      Wpłaciliśmy z mężem już zaliczkę ad.osiedla przy Wiosennej, jednak przeczytane
      tutaj opinie napawaję nas strachem. Czy jest ktoś kto również kupuje tamtejsze
      mieszkanie? Czy są mieszkańcy bloków wybudowanych przez ANŁUK, którzy mają
      pozytywne uczucia odnośnie współpracy ????
      • kinia341 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 26.07.06, 22:44
        Szukasz mieszkania ok 70 m2 przy szkole?
        Polecam osiedle Garden Plaza na ul. Skrajnej w Zabkach (za Giełda Praską). Ja
        tam kupuje mieszkanie. Na osiedlu ma być bardzo nowoczesny budynek z
        przedszkolem i szkoła podstawową. Buduje to firma mac Plast. W ich biurze można
        poogladac sobie makiete osiedla.
        Podobno maja też budowac szkołe na ul. powstańców. Państwową. Gdzieś za
        kościołem, przy lesie wiec możesz zorientować się w tych okolicach. kilka bloków
        się tam buduje. Wiem bo interesowałam się kilkoma deweloperami z Ząbek. Poszukaj
        na forum: Gazomontaż, Dozbud, Mac Plast, Betsi Bud... no i jest Osiedle Lesna
        Polana przy Zolnierskiej ale słyszałam, ze ich blok jest na złym gruncie,
        podobno wybierali popioły i budynek pracuje, peka... ale nie wiem na ile jest to
        prawda, dla mnie to i tak odpadło w przedbiegach.
      • sgsp Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 29.07.06, 18:36
        zadzwoń do Gór-Pis s.j.
        Dziś rozmawiałam z włascicielm, ma chyba jeszcze jedno wolne mieszkanie
        www.gor-pis.pl
    • kinia341 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 26.07.06, 22:50
      czy Anłuk liczy za balkony czy są gratis?
      Jakie są barierki na balkonach i czy jest gres?
      • lewczuk1 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 27.07.06, 07:47
        Anłuk liczy za balkony 3500 brutto, niestety nie wiem czy jest gres :-(
        • kinia341 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 27.07.06, 10:22
          O rany.... Sorry, ze tak podpytuje ale jakie wymiary ma ten balkon czy on
          chociaz jest w kwadracie i ma np. 12 m2 zeby mozna bylo sobie leżak rozłozyc i
          stolik postwić?
          Tam gdzie ja kupuje mieszkanie mam 16 m2 balkon i to jest powierzchnia gratis.
          Musze zaplacic tylko 80zł za m2 gresu z ułozeniem ( mam do wyboru dwa kolory z
          GALI). Balkony sa ustawne bo nie są dlugie a kwadratowe. To była rzecz na jaką
          zwracalam uwage jak wybierałam dewelopera. Buduje sie tez fajne osiedle przy
          Powstańców ale sa tam male, wąskie okna i wąskie długie balkony. Odpadło.
          • marand3 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 27.07.06, 10:41
            na Legionow nic nie placilem za balon 8m2 z gresem (nie najlepszej jakosci)
            • lewczuk1 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 29.07.06, 15:20
              Niestety tutaj jest taka cena jak wspomniana na dodatek bez gresu :-( Duży
              balkon i za darmochę pozazdrościć :-)
              • lewczuk1 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 29.07.06, 15:27

Sprostowanie!!! Cena balkonu 750 za m2 !!!
                • nordea29 Re: nowa inwestycja Anłuk przy Wiosennej 29.07.06, 19:18
                  my też z mężem już wpłaciliśmy zaliczkę na mieszkanie przy Wiosennej. Właśnie
                  wróciłam z wakacji i jutro jadę zobaczyć czy już chociaż teren jest ogrodzony,
                  bo chyba mieli w lipcu zacząć.
                  pozdrawiam
                  • robert_swiatkiewicz Anłuk przy Wiosennej - porady 30.07.06, 11:43
                    Drodzy Państwo. W 2004 r. kupiłem mieszkanie w pierwszym bloku wybudowanym
                    przez firmę Anłuk. Obecnie sprawuję funkcję przewodniczącego zarządu Wspolnoty
                    Legionów 10B. Wszystkie osoby zainteresowane uzyskaniem niezależnej i
                    obiektywnej opinii nt. tego developera proszę o kontakt telefoniczny. Rozmowy z
                    tą firmą nie należą do najprzyjemniejszych, ale wszystko jest do przejścia.

pozdrawiam

Robert Świątkiewicz
                    606-697-868
                    • 2l4 Re: Anłuk przy Wiosennej - porady 31.10.06, 15:38
                      zapraszam na forum Orla 11 tam zobaczycie prawdziwe oblicze Anłuka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka