hankow 04.08.06, 18:28 Czy ktoś wie jak trafić na stronkę ząbkowskiego PO Będę wdzięczna za dokładny aderes, bo ten z gazety co słychać jakoś nie wchodzi Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pppwz Re: PO w Zabkach 06.08.06, 23:46 zabki.platforma.org/ www.zabki.platforma.org/forum/ Forum Platformy a jaki adres podaje gazeta co słychac? Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: PO w Zabkach 07.08.06, 18:06 pppwz napisał: > zabki.platforma.org/ > www.zabki.platforma.org/forum/ Forum Platformy > > a jaki adres podaje gazeta co słychac? > Bardzo diękuję za odpowiedź. W artykule Pana Janusza Chibowskiego opublikowanym w gazecie "co słychać" podany był adres zabki.platforma.org - bez ukośnika na końcu, no i tam strona się nie otwiera, natomiast www.zabki.platforma.org/forum/ działa. Raz jeszcze dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pppwz Re: PO w Zabkach 08.08.06, 15:59 u mnie działają wszystkie adresy zabki.platforma.org www.zabki.platforma.org i forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
nordsea Re: PO w Zabkach 10.08.06, 12:37 hankow napisała: > Czy ktoś wie jak trafić na stronkę ząbkowskiego PO > Będę wdzięczna za dokładny aderes, bo ten z gazety co słychać jakoś nie wchodzi > Pzdr. Dobrze napisałeś że chodzi o stronkę, bo moim zdaniem PO w Ząbkach jest jedynie wirtualne. Myślę że mieszkańcy powinni postawić na swoje wspólnoty mieszkaniowe i silnie się poblokować, przecież to chore głosować na listę partyjną w wyborach samorządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: PO w Zabkach 10.08.06, 19:06 To, że PO w Ząbkach jest jedynie wirtualne , z tym się zgadzam. Jakieś "koło" PO powstało w lutym tego roku, chyba jedynie po to,żeby co po niektórzy mogli kandydować. Ponieważ wybory samorządowe są podporządkowane w jakiś sposób układom politycznym, ktoś kto wiedział, że będzie kandydat z PiS-u , postanowił,że będzie kandydował z listy konkurencji, t.j. PO. Tak się składa,że znam przewodniczącego ( i podobno kandydata na burmistrza) ząbkowskiego PO. Ludzie z koła po w Ząbkach działali już jako politycy ZChN , potem AWS. Teraz tworzą PO. Jak już wcześniej napisałam, wybory samorządowe są niestety podporządkowane listom partyjnym, patrząc na to w szerszej perspektywie ma to pewien sens. Burmistrzowi z Pis łatwiej będzie dogadać się ze starostą z PiS-u i wojewodą z PiS-u, niż gdyby byli z np. PO. Przykre, ale nie chodzi tu o interesy lokalnej społeczności i jej potrzeby, ale o zwykłą ambicję polityczną. Tak na marginesie, stąd ta zmiana ordynacji wyborczej przeprowadzona przez PiS. Napisałeś:" Myślę że mieszkańcy powinni postawić na swoje wspólnoty mieszkaniowe i silnie > się poblokować, przecież to chore głosować na listę partyjną w wyborach > samorządowych. Tytaj się z tobą nie do końca zgadzam. Otóż , rzeczywiśćie, w nowych osiedlach mieszkańcy powinni postarać się o wybór radnych właśnie z tych osiedli, natomiast jeśli chodzi o Burmistrza, zachęcam do przejrzenia forum czy to PO,które jeszcze nie podało nazwiska kandydata, czy też forum Roberta Perkowskiego, który jest oficyjalnym kandydatem ząbkowskiego PiS-, jeśli wiadomo coś o innych kandydatach też warto poczytać. Mam wrazenie, że Ząbki są w dużej mierze dosyć konserwatywną społecznością, potrzebyja osoby znanej, kogoś o kim już słyszano, kogoś z nazwiskiem -jak np. R.Perkowski- natomiast uważam, że osoba wyłoniona przez wspólnotę mieszkaniową ma małe szanse. Natomist jako Radny, owszem i o to powinniście powalczyć.piszę powinniście, bo nie jestem członkiem żadnej wspólnoty mieszkaniowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pppwz Re: PO w Zabkach 11.08.06, 14:41 Moim zdaniem nie ma najmniejszej różnicy kto będzie kandydował na burmistrza bo i tak Boksznajder nim pozostanie :) Jeśli chodzi o ząbkowskie PO i PiS to nie ma sensu roztrząsać kto jest lepszy kto gorszy kto gdzie był kto z kim sypiał jeżeli miastu zależy na obaleniu monarchii jasnie wielmoznego Pana JB i rozpoczęciu w końcu jakiegos rozwoju ( bo jesteśmy 100 lat za murzynami) to powinnismy w końcu usłyszeć jakieś konkretne propozycje ze strony tych 2 ugrupowań bo mam dość czytania co jest lepsze własna woda czy własne ścieki i wymazywania na siebie Po na PiS i PiS na PO - jeśli tak dalej będzie sam osobiśicie zagłosuję na JB Czekamy na konkrety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kristoflaskowski Re: PO w Zabkach 14.08.06, 17:11 nie wiem dlaczego publicznie do tablicy trzeba wzywać, aby kandydaci do objęcia funkcji ranego lub burmistrza występowali pod wlasnym nazwiskiem. dlatego ubolewam, że pani Hanna P.,która zamierza startowac pod szyldem PiS w zbliżających się wyborach zamiast swojego nazwiska woli występować pod nick-iem hankow :) zachęcam do bardziej otwartej kampanii wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: PO w Zabkach 21.08.06, 21:53 kristoflaskowski napisał: > nie wiem dlaczego publicznie do tablicy trzeba wzywać, aby kandydaci do objęcia > > funkcji ranego lub burmistrza występowali pod wlasnym nazwiskiem. > > dlatego ubolewam, że pani Hanna P.,która zamierza startowac pod szyldem PiS w > zbliżających się wyborach zamiast swojego nazwiska woli występować pod nick-iem > > hankow :) > > zachęcam do bardziej otwartej kampanii wyborczej Przykro mi, a chyba tym bardziej jest przykro Pani Hannie Prywacie, ale pod " nick-iem" hankow nie ukrywa się Pani Prywata. Znam tą Panią od wielu lat i nigdy bym nie podejrzewała , że stać Ją na takie "zagrywki". Pan, Panie Laskowski, chyba mało uważnie śledził moje posty na tym forum, mam wrażenie, że zaintrygowała Pana jedynie moja dyskusja na forum z radnym Stacherą, a to chyba trochę za mało. Ja natomiast przez wiele lat śledziłam między innymi Pana wypowiedzi na łamach "Co słychać". I przyznam , miałam o Panu całkiem pozytywne zdanie. Teraz jednak , gdy widzę, że z wyrywkowej wypowiedzi wysnuwa Pan tak daleko idące wnioski(że ja to niby Pani Prywata), mam wrażenie , że nie powinien Pan - niestety- być nawet Radnym tego Miasta. Bo nie umie Pan słuchać ludzi, tych ludzi którzy Pana wybrali. Pozdrawiam hankow - nie Hanna Prywata Odpowiedz Link Zgłoś
kristoflaskowski Re: PO w Zabkach 22.08.06, 12:36 pozwoli Pani, że pozostanę przy swoim zdaniu pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: PO w Zabkach 22.08.06, 22:26 Czy to znaczy, że nadal uważa Pan, że ja to Hanna Prywata??? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1976 Re: PO w Zabkach 24.08.06, 11:53 kristoflaskowski napisał: > dlatego ubolewam, że pani Hanna P.,która zamierza startowac pod szyldem PiS w > zbliżających się wyborach zamiast swojego nazwiska woli występować pod nick- iem > > hankow :) > > zachęcam do bardziej otwartej kampanii wyborczej Dlaczego taki wniosek, że hankow to Hanna P., a czy Hanna P. to jakaś oskarżona, że nie podał Pan nazwiska? A jeśli ktoś napisze, że kristoflaskowski to tak naprawdę Jerzy B. to przyzna się Pan, że jest Boksznajderem? Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: PO w Zabkach 24.08.06, 21:50 Dlaczego taki wniosek, że hankow to Hanna P., a czy Hanna P. to jakaś > oskarżona, że nie podał Pan nazwiska? A jeśli ktoś napisze, że kristoflaskowski > > to tak naprawdę Jerzy B. to przyzna się Pan, że jest Boksznajderem? Pani Gosiu,zapewniam Panią jak i pozostałych czytelników forum, że nie nazywam się Hanna Prywata. Za Pani wypowiedź dziękuję. Pozdrawiam Hankow Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1976 Program PO w Ząbkach - mizerny 14.08.06, 14:25 Przy całym moim szacunku dla PO na poziomie kraju to ich reprezentacja w Ząbkach to jakieś dziwaki. Czy ktoś z Was zna kogoś w PO, przekażcie info gdzieś dalej (na wyższy szczebel PO), że PO w Ząbkach trzeba wymienić na innych ludzi bo Ci sobie nie poradzą z wyborami. Zupełnie tragicznie zaczynają. 1. Program wyborczy jest żenujący. Nikt myslący by takiego programu nie opublikował. Ja rozumiem, że chcą wybudować ujęcie wody w Ząbkach, OK. Ale przeczytajcie co oni o tym napisali, cytuję kilka słów: "woda jest czynnikiem rekreacji, woda jest elementem krajobrazu. " Cały ich program dla Ząbek koncentruje się wokół wody i wygląda jakby był przekopiowany z książki o przyrodzie. 2. Teksty pełnomocnika PO w "Co słychać" atakują na lewo i prawo oponentów, a Ci w łatwy sposób bronią się wobec tragicznie dobranych przez niego tematów (zajrzyjcie do ostatniego Co słychać jak Uściński i Stachera w prosty sposób odpierają atak Chibowskiego). To pewnie dopiero początek, jeśli PO będzie prowadziło kampanię negatywną (i to nie opartą o to co się akurat nawinie bez przemyslenia) wobec wszystkich oponentów to ich wynik będize tragiczny. 3. Czy PO nie może współdziałać z innymi dla wyeliminowania Boksznajdera, o co im chodzi? Jeszcze raz ponawiam prośbę, jeśli ktoś ma taką możliwość niech wpłynie na wyżej postawionych w PO żeby coś tu w Zabkach przetasowali, bo Ci goście z AWSu tworzący PO są tragiczni. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
katmandu4 Re: Program PO w Ząbkach - mizerny 14.08.06, 17:30 Myślę Gosiu, że dałaś się zwieść trochę kontrargumentacji Stachery i Uścińskiego. Przyznam, że podobnie do Ciebie pomyślałem w pierwszej chwili. Ale potem przeczytałem: www.zabki.platforma.org/forum/viewtopic.php?t=10 i już sprawa nie była tak oczywista. Myślę, że generalnie programy wyborcze to zazwyczaj stek bzdur, niezależnie od partii. Boksznajder jest skończony, więc zaczęło się "dzielenie łupów", nikt nie myśli o tym żeby się jednoczyć przeciwko niemu, bo nikt chyba już nie wierzy w jego szanse (poza nim samym chyba). Najbardziej mnie ubawił argument, że Chibowski był kiedyś współpracownikiem JB. Tak jakby Perkowski nigdy nie był w Zarządzie miasta, albo Stachera nigdy nie współpracował z burmistrzem... Ktokolwiek działał w Ząbkach, ma na sobie to jarzmo. P.S. O przepraszam, panie Laskowski, Pan jest w porządku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1976 Re: Program PO w Ząbkach - mizerny 16.08.06, 10:03 katmandu4 napisał: > Najbardziej mnie ubawił argument, że Chibowski był kiedyś współpracownikiem JB. > > Tak jakby Perkowski nigdy nie był w Zarządzie miasta, albo Stachera nigdy nie > współpracował z burmistrzem... Ktokolwiek działał w Ząbkach, ma na sobie to > jarzmo. O ile pamiętam czytając wiele Twoich postów podawałeś się (Katmandu) za znawcę lokalnego samorządu. Tymczasem twierdzisz, że Perkowski był z zarządzie miasta, a przecież nigdy nie był, a przynajmniej nie napisał tego w swoim CV. Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: Program PO w Ząbkach - mizerny 21.08.06, 22:04 Perkowski nigdy nie był w Zarządzie Miasta, natomiast J. Chibowski był, wtedy, gdy Burmistrzem był Pan Zabłudowski, natomiast J.B. był wtedy zastępcą burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: Program PO w Ząbkach - mizerny 21.08.06, 22:01 Akurat tym z PO w Ząbkach nie zależy na żadnej współpracy, to są ludzie, którzy już po raz kolejny sięgają po władzę w tym mieście. Ponieważ jest kandydat z PIS-u, oni postanowili w lutym tego roku utworzyć w Ząbkach koło PO, po to tylko, aby spróbować wygrać wybory, żeby nie wygrał PIS. Już wcześniej o tym pisałam, należeli do ZCHN-u ( lata 90-te), potem do AWS, a teraz próbują być alternatywą dla przeciwników PIS-u. Żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_swiatkiewicz sezon ogórkowy 14.08.06, 21:10 Drodzy nie oczekujcie, że PO, PiS czy też inne partie, przedstawią Wam aktualnie sensowny i spójny program wyborczy. Oficjalnie kampania wyborcza ruszy 45 dni przed wyborami czyli w ostatnich dniach września. To co zrobiła platforma to typowy falstart. Opublikowanie niewielkiej cząstki programu PO wprowadziło tylko zamęt wśród internautów (i ewentualnych wyborców). Radzę ciepliwie poczekać na kompletne programy wyborcze, skonfrontować je z możliwościami finansowymi budżetu miasta i we własnym zakresie rzeczowo ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
katmandu4 Re: sezon ogórkowy 14.08.06, 22:17 Falstart? Chyba odwrotnie. PO w Ząbkach zaczyna działalność, jak już wszystkie inne partie działają tu od dawna (z wyjątkiem Samoobrony). Swoją drogą nie chce mi się wierzyć, że ludzie będą głosować na partie w takich miejscowościach jak Ząbki. Tu głosuje się na ludzi, i próby "upartyjnienia" tutejszych radnych, zawsze wyglądało śmiesznie. Ot, nagle w jednym bloku startują osoby o przeciwstawnych poglądach, ot, ktoś był w ZChN, potem idzie nie do PiS ale do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_swiatkiewicz Re: sezon ogórkowy 15.08.06, 08:28 Jeżeli nawet nie jest to falstart, to z całą pewnością nazywanie dwóch haseł wyborczych (własne ujęcie wody i utwardzanie ulic) programem wyborczym jest mało rozsądnym posunięciem. Gdzie szczegóły? Gdzie szacunki kosztów? Gdzie odniesienie do budżetu Miasta? W tegorocznych wyborach samorządowych wezmą udział zarówno przedstawiciele partii politycznych (PiS, PO, SO, LPR, SLD) jak i lokalnych komitetów wyborczych np. Waldemara Stachery, Jerzego Boksznajdrea. Wystarczy wejść na stronę państwowej komisji wyborczej z wynikami wyborów z 2002 r. by się przekonać jak wyglądała struktura komitetów w poprzednich wyborach. W tym roku zapewnie będzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
platformazabki Re: PO w Zabkach 30.08.06, 23:54 Platforma Obywatelska RP w Ząbkach zaprasza na spotkanie z posłem Julią Piterą w dniu 10 września (niedziela) 2006r. o godzinie 18:00 w MOK przy ulicy Orlej 8 Serdecznie zapraszam Przewodniczący PO w Ząbkach Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: PO w Zabkach 31.08.06, 23:17 Przewodniczący PO w Ząbkach To znaczy kto? Odpowiedz Link Zgłoś
pppwz Re: PO w Zabkach 01.09.06, 08:34 do hankow: albo nie umie Pani czytać wiadomości na forum albo sam już nie wiem co, niechże Pani sobie wejdzie na stronę zabki.platforma.org tam jest opisany skład ząbkowskiego PO , nie wiem czy specjalnie Pani się tak uparła na ząbkowskie PO ale zbiera mi się na wymioty kiedy po raz kolejny zadaje Pani pytanie na które odpowiedź jest ogólnie dostępna ale jak widać na forum gazety lub forum pana perkowskiego i forum PO potrafi pani jedynie dociekać kto kryje się pod jakim nikiem lub donosić na poszczególnych użytkowników, że są zwolennikami PO - śmiechu warte pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1976 Czyżby PO popierało Boksznajdera? 11.09.06, 14:49 Właśnie znalazłam na stronie PO artykół pana Chibowskiego, który ma chyba się ukazać w Co Słychać. Pozwolę sobie na mały cytat: "Panie Stachera i Panie Uściński, Wy ponosicie odpowiedzialność za wszystkie te działania, które szkodzą rozwojowi naszego miasta." Kolejny teraz chyba najmocniejszy atak w dwóch radnych opozycyjnych wobec Boksznajdera. Sądząc chociażby po historii postów tych Panów na forum to raczej starają się bronić miasto przed szkodliwymi działaniami Boksznajdera. Powód ataku pobieznie patrząc jest prosty: Chibowski (szef Ząbkowskiego PO) chce osłabić Stacherę - poważnego kontrkandydata (jeśli to Chibowski miałby startować na burmistrza) oraz Uścińskiego - szefa PiS, a PiS przecież też ma poważnego kandydata na burmistrza Roberta Perkowskiego. Więc działanie Chibowskiego jest o tyle zrozumiałe, że rozpoczyna się ostra i niestety brudna kampania wyborcza. Nasówa się jednak pytanie: Dlaczego Chibowski nie atakuje za szkodliwą działalność dla miasta Boksznajdera? i tu odpowiedź nie jest prosta bo może być różnie: 1. Boksznajdera atakują inni więc po co to robić. albo 2. Odwrócić kota ogonem i całą winę za zły stan miasta zwalić na radnych po to aby wybielić Boksznajdera. Ja myślę, że chodzi raczej o to drugie. Przypuszczam, że Chibowski poprze Boksznajdera w wyborach, lub też Boksznajder wycofa się, poprze Chibowskiego, a potem zostanie jego zastępcą. Gosia PS. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź Uścińskiego i Stachery w "Co Słychać". Poprzednie polemiki były bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
katmandu4 Re: Czyżby PO popierało Boksznajdera? 11.09.06, 16:28 Raczej już obstawiam wersję 1: "Boksznajdera atakują inni więc po co to robić." Zresztą o czym świadczą jego artykuły o "wspaniałych" dokonaniach drogowych, ze słupami w drodze, jak nie o totalnym nieudacznictwie Boksznajdera? Może nigdzie się nie pojawia to nazwisko, ale jest przeciez oczywiste że za realizację inwestycji odpowiada burmistrz. To oczywiste, że Boksznajder nie odegra większej roli po wyborach. Już teraz nie ma poparcia w większości Rady, a bedzie jeszcze gorzej. Jedyna opcja jako wchodzi jeszcze w grę, to startowanie na burmistrza, ale nawet jak wejdzie do drugiej tury, to przegra. Z kolei poparcie ze strony Boksznajdera mogłoby tylko zaszkodzić Chibowskiemu i on o tym dobrze wie. Panowie się wzajemnie szanują, ale to raczej taka chłodna kurtuazja a'la Miller-Kwaśniewski. Chibowski z kolei próbuje krytykować Radnych za uchwałę w sprawie dróg. Trochę dziwnie brzmi tłumaczenie Stachery, że zabrakło 100 zł na ulicę nomen omen "Na Bagnie" i powoływanie się nie na te ustawy co trzeba, ale polemika rzeczywiście idzie na całego. Wiadomo że drogi w Ząbkach to pięta achillesowa, więc atak Chibowskiego wydaje się, że może mu przysporzyć zwolenników. Uważam zresztą, że przedkładanie "oddłużenia" miasta (co Stachera poczytuje sobie jako wielkie osiągnięcie Rady tej kadencji) ponad inwestycje w drogi jest błędem obecnej Rady. Dziś wszyscy się zadłużają na potęgę, bo kredyty są tanie i opłaca się dużo budować niż czekać na większe ceny materiałów. Przyjęcie strategii poprawy finansów gminnych powinno się raczej ograniczyć do racjonalizacji wydatków i zmniejszenia deficytu do rozsądnych granic, a nie zablokowanie inwestycji drogowych w imię oddłużania za wszelką cenę. Brak inwestycji drogowych to w dużej mierze zasługa obecnych Radnych, bo to oni ustalają budżet gminy, a więc decyduja na co idą pieniądze. Inna sprawa, że Boksznajder nawet tego mininalnego planu nie realizuje. Dlatego ja powtarzam: Cała obecna Rada i Burmistrz są do wymiany. I tu zdaje się Chibowski myśli podobnie. A czy Chibowski jest od nich lepszy? Tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pppwz Re: Czyżby PO popierało Boksznajdera? 12.09.06, 08:15 Ja również przychylę się do tej wersji - obecna Rada pięknie umywa ręce, temat dróg jest dla nich jasny bo zatwierdzili budżet i są czyści całe zło wykonania zwalają na burmistrza , wiadomo, że JB od dawien dawna siedzi w naszym urzędzie i myślę że uważa się za nietykalnego stąd jego wszystkie partactwa a przecież jak pisze Pan Chibowski można było zrobić referendrum - spróbować odwołać partacza - Rada tego nie zrobiła Wymienić należy Radę i Burmistrza bo nie wyjdziemy nigdy z epoki kamienia... Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 pppwz. Czyżby PO popierało Boksznajdera? 12.09.06, 08:57 Przeczytałam ten artykuł Chibowskiego. To obrzucanie ludzi błotem z nadzieją, że trochę tego g.... do nich się przyczepi. Tylko niech autor pamięta, że przy okazji można się samemu ochalapać. ppppwz. Pokaż mi w kraju referendum w którym skutecznie odwołano burmistrza. Zawsze brakowało minimalnej liczby głosów. To wyrzucanie pieniędzy w błoto. Co do pozostawania Ząbek w epoce kamienia łupanego to się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
katmandu4 Czy wolno krytykować Radnych? 12.09.06, 10:41 Uchwalić że mają się wyasfaltować 4 ulice rocznie to ani wielki wysiłek, ani wielka chwała dla Rady. Oczywiście burmistrz zrobi te 4 ulice z conajmniej rocznym opóźnieniem, i na dodatek kiepskiej jakości. To oczywiście wywołuje święte oburzenie Radnych i argumenty: "my przecież tak dobrze pracujemy, tylko burmistrz knoci". Błyszczeć przy takim nędznym burmistrzu, to żaden wysiłek. Czy mówienie tego Radnym jest "wspieraniem" Boksznajdera? Albo obrzucaniem błotem? Na litość boską kolejni nietyklani o których nie można napisać słów krytyki? Odpowiedz Link Zgłoś
pppwz Re: Czy wolno krytykować Radnych? 12.09.06, 10:53 mieszkam w Ząbkach od dawien dawna i myślę, że obecny skład urzędu uczciwie można nazwać mafią czyli zorganizowaną działanością urzędową mającą na celu zniszczenie miasta i napchanie własnych portfeli, ja ciężko pracuje żeby zarobić 1500pln Rada i nie wspomnę o burmistrzu chyba się nie przemęcza ale oczywiście złego słowa na Radę powiedzieć nie można bo od razu na plecach pojawia się kartka przyjaciel JB Odpowiedz Link Zgłoś
wstachera Re: Czy wolno krytykować Radnych? 14.09.06, 12:06 katmandu4 napisał: > Na litość boską kolejni nietyklani o których nie można napisać słów kry > tyki? Katmandu4 nie dramatyzuj. Pan Janusz Chibowski (i nie tylko on) co miesiąc piszą na radnych teksty krytyczne i nikt z radnych nie robi z tego afery. W.Stachera Odpowiedz Link Zgłoś
katmandu4 Re: Czy wolno krytykować Radnych? 14.09.06, 13:04 Nie dramatyzuję, tylko zaznaczam, że krytykowanie radnych nie może być tematem tabu tylko dlatego, że burmistrz jest kiepski. Brak ustosunkowania się do pozostałych tez mojej wypowiedzi, rozumiem, że jest potwierdzeniem jej słuszności. To przynajmniej tu jestesmy zgodni. Odpowiedz Link Zgłoś
wstachera Re: Czy wolno krytykować Radnych? 14.09.06, 13:41 katmandu4 napisał: > Nie dramatyzuję, tylko zaznaczam, że krytykowanie radnych nie może być tematem > tabu tylko dlatego, że burmistrz jest kiepski. > O jakim tabu piszesz? Krytykę radnych mamy i na tym forum i w gazecie Co Słychać? i w innych gazetach. katmandu4 napisał: > Brak ustosunkowania się do pozostałych tez mojej wypowiedzi, rozumiem, że jest > potwierdzeniem jej słuszności. To przynajmniej tu jestesmy zgodni. Mylny wniosek. O działaniach Rady Miasta pisałem wielokrotnie i trudno, żebym przy każdej okazji pisał dziesiątki postów po raz kolejny wyjaśniając wszystko od a do z. Poza tym, jak dobrze wiesz, ja z Burmistrzem polemizuje nie tylko teraz, kiedy jak piszesz jest kiepski, ale polemizowałem i wtedy gdy był u szczytu popularności, przez co byłem kierowany przez JB (i jemu podobnych) do leczenia psychiatrycznego. W.Stachera Odpowiedz Link Zgłoś
katmandu4 Re: Czy wolno krytykować Radnych? 14.09.06, 16:23 Panie Radny proszę czytać posty znajdujące się wyżej w drzewku danej dyskusji. Cytuję jednak posty na które odpisywałem w sprawie obaw czy można jeszcze wogóle krytykowac radnych. monic18: > Przeczytałam ten artykuł Chibowskiego. To obrzucanie ludzi błotem z nadzieją, > że trochę tego g... do nich się przyczepi. Tylko niech autor pamięta, że > przy okazji można się samemu ochalapać. oraz gosia1976: > Nasówa się jednak pytanie: Dlaczego Chibowski nie atakuje za szkodliwą > działalność dla miasta Boksznajdera? i tu odpowiedź nie jest prosta bo może > być różnie: > 1. Boksznajdera atakują inni więc po co to robić. > albo > 2. Odwrócić kota ogonem i całą winę za zły stan miasta zwalić na radnych po > to aby wybielić Boksznajdera. Odpowiedz Link Zgłoś
wstachera Re: Czyżby PO popierało Boksznajdera? 14.09.06, 12:03 Referendum, żeby było ważne, musi w nim wziąć udział co najmniej 30% wyborców, co chyba nigdzie w kraju się nie udało. W wyborach uzupełniających do Rady w trakcie tej kadencji oddano w okręgu około 150 głosów, czyli mniej niż 10% możliwych głosów. Organizowanie referendum, które wiadomo, że nie będzie ważne to marnotrawienie pieniędzy publicznych. Nowelizacja ustawy, które wejdzie w życie od nowej kadencji łagodzi trochę te wymagania i być może wtedy instytucja referendum będzie efektywna. W.Stachera Odpowiedz Link Zgłoś
piotruscinski Re: Czyżby PO popierało Boksznajdera? 15.09.06, 11:55 gosia1976 napisała: > Przypuszczam, że Chibowski poprze > Boksznajdera w wyborach, Nie sądzę, chociaż niespodzianki się zdażają. Skąd taka moja opinia: gdy rozmawiałem przed kilkoma miesiącami z Panem Chibowskim (w przyjaznej atmosferze) to deklarował krytyczny stosunek do Boksznajdera i zgodnie uważaliśmy, że konieczne jest współdziałanie by Boksznajdera od władzy odsunąć. Co więcej Pan Chibowski nie zgłaszał uwag co do mojej działalności w radzie miasta i był chętny do wspólnego startu w wyborach razem z PiS. Więc niezrozumiałe moim zdaniem byłoby poparcie przez PO Pana Boksznajdera. Chociaż nawiasem mówiąc niezrozumiałe dla mnie jest również zaangażowanie Pana Chibowskiego w obecną walkę ze mną. Ale te ataki to raczej tylko taka gra wyborcza, akurat Pan Chibowski ma taki pomysł na wybory, moim zdaniem taka kampania mu tylko zaszkodzi ale są różne strategie. > > PS. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź Uścińskiego i Stachery w "Co > Słychać". Poprzednie polemiki były bardzo ciekawe. Nie musisz czekać na Co Słychać. Odpowiedź możesz znaleźć na mojej stronie internetowej jako news w dziale Aktualności. Pozdrawiam, Piotr Uściński Zapraszam na moją stronę www.uscinski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
platformazabki Po co wybieramy radnych? 22.09.06, 21:49 Serdecznie zapraszamy na spotkanie z posłem Janem Maria Rokitą w czwartek 28 września o godz. 18.00 w MOK przy ul. Orlej 8 w Ząbkach temat spotkania: Po co wybieramy radnych? Zapraszamy Platforma Obywatelska RP Koło Ząbki Odpowiedz Link Zgłoś
smycz66 Re: Po co wybieramy radnych? 02.10.06, 20:06 kto będzie nastepny? czy jest szansa na Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
libromante Re: Po co wybieramy radnych? 03.10.06, 08:39 smycz66 napisała: > kto będzie nastepny? No właśnie, kto będzie następny? Czy jest szansa, że w tej kamopanii zaprezentujecie kandydata na burmistrza? Chyba właśnie o to chodzi w wyborach samorządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1976 Re: Po co wybieramy radnych? 03.10.06, 09:26 libromante napisał: > Czy jest szansa, że w tej kamopanii > zaprezentujecie kandydata na burmistrza? Gdyby PO miało dobrego kandydata na burmistrza już byśmy go znali, jest więc może nadzieja, że zblokują się np. z PiS i poprą wspólnego kandydata. Perkowski mógłby być równie dobrze kandydatem PO jak i PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
smycz66 Re: Po co wybieramy radnych? 03.10.06, 18:30 a czy znacie kandydata na burmistrza LPR albo Samoobrony? pewnie też są do bani, bo nic o nich nie słychać. a może Boksznajder zrobi nam psikusa i wystawi Laskowskiego? bardzo mi się podobają takie logiczne wypowiedzi typu: ktoś nie zaprezentował kadnydata na burmistrza więc nie jest to dobry kandydat. zadziwiające! Odpowiedz Link Zgłoś
kristoflaskowski Re: Po co wybieramy radnych? 03.10.06, 21:52 smycz66 napisała: "a może Boksznajder zrobi nam psikusa i wystawi Laskowskiego" w tym wypadku jest to raczej niemożliwe z tego powodu, że kandydat musiałby wyrazić na to zgodę, chyba że chodziło tobie o innego Laskowskiego, a z to ja odpowiadać nie mogę :) pozd. krzysztof laskowski Odpowiedz Link Zgłoś
libromante Re: Po co wybieramy radnych? 03.10.06, 22:00 gosia1976 napisała: > Gdyby PO miało dobrego kandydata na burmistrza już byśmy go znali, jest więc > może nadzieja, że zblokują się np. z PiS i poprą wspólnego kandydata. Perkowski > mógłby być równie dobrze kandydatem PO jak i PiSu. W pełni się z tobą zgadzam. Ostatnio słyszałem opnię, że kandydatem PO ma być niejaki W.Jarzyłło a zastępcami: Chibowski i Boksznajder. Podobno tak się dogadali między sobą. Wcale mnie to nie dziwi, bo przecież Chibowski kiedyś bardzo ściśle współpracował z Boksznajderem będąc razem z nim w Zarządzie Miasta jak również był Sekretarzem Miasta namaszczonym przez samego Boksznajdera. Co wy na takie newsy? Mam nadzieję, że to się nie sprawdzi. Przecież PO ma tylu super kandydatów, dlaczego stawiają akurat na tak kiepskie osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
sdarp Re: Po co wybieramy radnych? 03.10.06, 22:13 libromante napisał: > W pełni się z tobą zgadzam. Ostatnio słyszałem opnię, że kandydatem PO ma być > niejaki W.Jarzyłło a zastępcami: Chibowski i Boksznajder. Podobno tak się > dogadali między sobą. > > Wcale mnie to nie dziwi, bo przecież Chibowski kiedyś bardzo ściśle > współpracował z Boksznajderem będąc razem z nim w Zarządzie Miasta jak również > był Sekretarzem Miasta namaszczonym przez samego Boksznajdera. > > Co wy na takie newsy? Mam nadzieję, że to się nie sprawdzi. Przecież PO ma tylu > super kandydatów, dlaczego stawiają akurat na tak kiepskie osoby? Jak już sobie plotkujemy to ja słyszałem wersje ze Boksznajder nie będzie kandydował zadowoli się zastępcą burmistrza. komitet Boksznajdera ma wystawić Słomke na burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
katmandu4 Re: Po co wybieramy radnych? 04.10.06, 09:41 Słomka z Boksznajderem - dobre :-))) Przecież Panowie w poprzednich wyborach startowali w II rundzie przeciwko sobie, a w obecnej kadencji Słomka był w stałej opozycji do JB. Wiadomość wyssana z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
smycz66 Re: Po co wybieramy radnych? 05.10.06, 19:07 libromante napisał: > Wcale mnie to nie dziwi, bo przecież Chibowski kiedyś bardzo ściśle > współpracował z Boksznajderem będąc razem z nim w Zarządzie Miasta jak również > był Sekretarzem Miasta namaszczonym przez samego Boksznajdera. niestety mylisz się. z tego co wiem, to sekretrzem miasta był Marek Chibowski, a przewodniczącym PO w Ząbkach jest Janusz Chibowski, który był tylko radnym. Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 Re: Po co wybieramy radnych? 05.10.06, 19:28 smycz66 napisała: sekretrzem miasta był Marek Chibowski a przewodniczącym PO w Ząbkach jest Janusz Chibowski, który był tylko radnym. Czy obaj Chibowscy są ze sobą spokrewnieni? Czy to jakaś rodzina czy też klan? Odpowiedz Link Zgłoś
sdarp Re: Po co wybieramy radnych? 05.10.06, 22:30 monic18 napisała: > smycz66 napisała: > > sekretrzem miasta był Marek Chibowski a przewodniczącym PO w Ząbkach jest > Janusz Chibowski, który był tylko radnym. > > Czy obaj Chibowscy są ze sobą spokrewnieni? Czy to jakaś rodzina czy też klan? Tak, to są bracia. Jest jeszcze trzeci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 Re: Po co wybieramy radnych? 05.10.06, 23:33 sdarp napisał: Tak, to są bracia. Jest jeszcze trzeci ;) Może przypadkiem bliźniacy? Czy trój jajowi? Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: Po co wybieramy radnych? 09.10.06, 21:31 Tak, to są bracia. Jest jeszcze trzeci ;) > > Może przypadkiem bliźniacy? Czy trój jajowi? To wcale nie są żarty. Rzeczywiście jest trzech braci. Mam wrażenie, Monic 18 , że nie orientujesz się zupełnie w ząbkowskiej rzeczywistości. a propo's przykładu klanu podam Ci inne nazwiska: Boksznajder, Makowski, Sobieski mówi Ci to coś??? Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 Re: Po co wybieramy radnych? 10.10.06, 07:59 Nie znam osobiście trójcy Chibowskich, to się grzecznie dopytuję. Ten drugi klan znam trochę lepiej. Ale do nich pasuje inne sformułowanie, "zorganizowana grupa mająca na celu ... rządzenie Ząbkami". Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: Po co wybieramy radnych? 10.10.06, 21:56 > Ten drugi klan znam trochę lepiej. Ale do nich pasuje inne > sformułowanie, "zorganizowana grupa mająca na celu ... rządzenie Ząbkami". Droga Monic, zdaje się, że się dogadałyśmy, rzeczywiście do nich to sformułowanie pasuje. >Nie znam osobiście trójcy Chibowskich, to się grzecznie dopytuję> Jak już wspomniałam, jest trzech braci z aspiracjami wspomnianego wcześniej klanu. Jeden z nich (najmłodszy) był na początku lat 90-tych sekretarzem Urzędu miejskiego, zdaje się, że w tym samym czasie jego najstarszy brat był członkiem Zarządu w RM. Potem próbowali startować w kolejnych wyborach, średni brat jako radny, najmłodszy jako kandydat na burmistrza w ostatnich wyborach, a teraz najstarszy z nich jest przewodniczącym ząbkowskiego PO, jak na razie nie wiadomo, który z nich będzie kndydował na burmistrza, a który na radnego miasta , a może trzeci na radnego powiatu? Warto jednak zauważyć, że "Bracia" kandydowali już z list ZChN, AWS, a teraz z PO . Tusk wziął ślub kościelny na kilka tygodni przed wyborami i jak to się ma do poglądów ludzi z ZChN (obecniePO)??? Bezpardonowa walka o stołki i tylko tyle!!!! Pozdrawiam Cię Monic.... Odpowiedz Link Zgłoś
zulu2000 PO w Zabkach nie zrobiło NIC 15.10.06, 22:28 Ta ząbkowska strona PO to drętwe forum na stronie PO. Ale jeden myk jest tam doskonały: Ktoś zadał pytanie, co PO zrobiłaa w Ząbkach. Odpowiedział p. Chibowski. Tzn z jego "odpowiedzi" wynikało, że NIC. Zwymiotował na obecnych radnych i to było za całą jego odpowiedź. I to by się akurat zgadzało ze stanem faktycznym. PO nie zrobiło NIC. Ale posadki radnych kuszą. Cała nadzieja w tym, że PO skończy jak wcześniejsze drużyny p. Chibowskiego; ZChN, AWS... Trudno z resztą żeby skończyły inaczej mając takich ideowych, przeintelektualizowanych członków jak p. Chibowski. Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: PO w Zabkach nie zrobiło NIC 18.10.06, 21:44 zulu2000 napisał: > Ta ząbkowska strona PO to drętwe forum na stronie PO. > Ale jeden myk jest tam doskonały: > Ktoś zadał pytanie, co PO zrobiłaa w Ząbkach. Odpowiedział p. Chibowski. Tzn z > jego "odpowiedzi" wynikało, że NIC. > Zwymiotował na obecnych radnych i to było za całą jego odpowiedź. > I to by się akurat zgadzało ze stanem faktycznym. > PO nie zrobiło NIC. > Ale posadki radnych kuszą. > Cała nadzieja w tym, że PO skończy jak wcześniejsze drużyny p. Chibowskiego; > ZChN, AWS... > Trudno z resztą żeby skończyły inaczej mając takich ideowych, > przeintelektualizowanych członków jak p. Chibowski. No nareszcie ktoś to dostrzegł i zrozumiał. Brawo Zulu 2000!!! Ciekawe czy inni w miarę szybko zrozumieją o co tutaj (w Ząbkach) chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zulu2000 Re: PO w Zabkach nie zrobiło NIC 18.10.06, 22:22 hankow napisała: > No nareszcie ktoś to dostrzegł i zrozumiał. Brawo Zulu 2000!!! Ciekawe czy inni > w miarę szybko zrozumieją o co tutaj (w Ząbkach) chodzi? Wreszcie ktoś spoza popisu na tym forum. Że inni coś zrozumieją, w to raczej wątpie. Po reakcjach widać, że dzieciakom puściły nerwy. Miała być profeska i lans a wylazło to, co p. Lepper nazwał w swoich dosadnych słowach. Uderzyłem w słaby punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: PO w Zabkach nie zrobiło NIC 18.10.06, 22:52 A że >> hankow napisała: > > No nareszcie ktoś to dostrzegł i zrozumiał. Brawo Zulu 2000!!! Ciekawe cz > y > inni > > w miarę szybko zrozumieją o co tutaj (w Ząbkach) chodzi? > > Wreszcie ktoś spoza popisu na tym forum. > Że inni coś zrozumieją, w to raczej wątpie. > Po reakcjach widać, że dzieciakom puściły nerwy. > Miała być profeska i lans a wylazło to, co p. Lepper nazwał w swoich dosadnych > słowach. > Uderzyłem w słaby punkt. i dalej nikt nie rozumie o co tutaj (w Ząbkach) chodzi? >Jakaś niby polityka, komuś się wydaję że tu rządzi, a tu chodzi o trzy nazwiska: Boksznajder, Sobieski, Makowski, jak ktoś ten rebus rozwiąże, to niech uprzejmie napisze,- Zulu 2000- to walka z wiatrakami...,daj spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
pppwz Re: PO w Zabkach nie zrobiło NIC 18.10.06, 23:28 może tak hankow by nam ogłosiła rozwiązanie rebusu - bo po co niby podpuszczać na forum skoro można te konsolidacje rodzinne ujawnić no chyba ze się hankow czegoś obawia? Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: PO w Zabkach nie zrobiło NIC 19.10.06, 21:27 "skoro można te konsolidacje rodzinne ujawnić" Ja się nie obawiam, tylko jestem ciekawa ile osób jest tak jak pppwz ma rozeznanie w tej całej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pppwz Re: PO w Zabkach nie zrobiło NIC 19.10.06, 22:47 ja jetsem pozytywnej myśli , nadchodzą młodzi, nowe pokolenie, mumie pokroju naszego burmistrza niestety ale będą musiały odejść do muzeum, jeżeli się mylę i nasza stara dobrze znana sitwa przetrwa i te wybory 13 listopada wyprowadzam się z naszego kochanego miasta Odpowiedz Link Zgłoś