Dodaj do ulubionych

GARDEN PLAZA - mieszkanka

21.09.06, 16:50
Witam witam, kto w ąbkach planuje zakup mieszkanka w ten nowej inwestycji?
Jakies spostrzezenia? Uwagi? Wykonawcą jest Agmet - co myślicie?

Dziękuje za wszystkie posty
Obserwuj wątek
    • epti1 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 21.09.06, 17:23
      jade jutro podpisac umowe, ze wstepnych ogledzin i informacji z sieci wygladaja
      w miare- w- miare:-)
      • katmandu4 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 21.09.06, 20:52
        Z racji sąsiedztwa właściwsza byłaby nazwa ZLEWNIA PLAZA, albo z racji
        jeżdżących tam samochodów - SZAMBO TRAKT.
        • turczynka7 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 21.09.06, 22:59
          katmandu4 napisał:

> Z racji sąsiedztwa właściwsza byłaby nazwa ZLEWNIA PLAZA, albo z racji
          > jeżdżących tam samochodów - SZAMBO TRAKT.

Rany, ale cynizm. W dodatku nieuzasadniony. Zlewnia znajduje sie ok 800 metrow
          od osiedla za dwoma zagajnikami, trzema budynkami i polem. W dodatku jej nie
          widac i nic nie czuc. Wiem, bo pytalam o to mieszkajacych tam ludzi.

A tak poza tym, to moze byc b. fajne osiedle w zabkach np. w porownaniu z
          blokowiskami przy ul. powstancow
          • tomkrt Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 10:36
            Jeszcze należy wpsomnieć o sąsiedztwie planowanej Trasy Olszynki Grochowskiej, ulicy Nowoziemowita i węzła drogowego.
            wiecej tutaj
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=26011205&wv.x=2&a=47022679
            • epti1 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 15:11
              to akurat uwazam za atut. Obecnie mieszkam przy wale miedzeszynskim i zapewniam
              ze nie jest to klopotliwie.
              zakupilsmy mieszkanie na tym osiedlu. Przy okazji wszytkich dyskusji chce
              zwrocic uwage na jedno:
              *lokalizacja: to sa Zabki. Korki w drodze do centrum. Brak nocnych autobusow.
              Ale: cena jak za Zabki. Jesli ktos oczekuje swietnej infrastruktury, szybkiego
              dojazdu do centrum polecam Ursynow. Z cena za metr jak za Ursynow-))
              *planowana trasa: jak wspomnialam, dla niektorych to plus. W przypadku, gdyby
              komus nie odpowiadala trasa szybkiego ruchu polecam :Stary Mokotów, Sródmieście,
              Stary Zoliborz- oczywiście , cena za metr relatywnie wyższa.
              *brak infrasruktury: patrz wyzej
              -))) generalnie sugeruję skupienie sie na mozliwosciach finansowych i doboru do
              nich lokalizacji mieszkania. Placac za metr zgodnie z Zabkowska "taryfa"
              absurdem wydaje mi sie oczekiwanie sasiedztwa przedwojennych kamienic Starego
              Mokotowa.Oczywiscie sa to tylko luzne spostrzezenia, wynikajace z kompletnego
              braku zrozumienia z mojej strony narzekajacych ewentualnych kupcow. Masz to za
              co placisz i tyle. Jadac do Islandi nie oczekuj slonca tropikow, bo go nie
              dostaniesz-)))).
              • binoche Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 15:22
                :):)

wiesz coś na temat pozwoleń na budowę? praw własności gruntu? Jakieś techniczne
                informacje już masz?
                • epti1 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 15:30
                  binoche napisała:

> :):)
                  >
                  > wiesz coś na temat pozwoleń na budowę? praw własności gruntu? Jakieś techniczne
                  >
                  > informacje już masz?

pozwolenie na budowe numer 513/p/06 z dnia 18,05,2006 wydana przez Staroste
                  Wolominskiego ( na I etap inwestycji - cztery budynki A<B<C<D)
                  Maja umowy z GE i ktoryms PKO ( ten pierwszy bank franki, drugi zlotowki- nie
                  pamietam ktory bo zlotowki nas nie interesuja )
                  A jak bedzie przebiegala wspolpraca z deweloperem nie wiem- za kazdym razem jest
                  to ryzyko, w sumie kupujesz dziure w ziemi.
                  Ogladalam dzis budowe i porobilam zdjecia, wieczorem gdzies wrzuce.
                  Jakie "techniczne informacje " masz na mysli?
                  • binoche Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 15:52
                    techniczne wlasnie z zakresu pozwolen :):)

czyli maja pozwolenia na budowe?
                    a maja decyzje budowlane od gazowni, wod-kanu,elektrowni?

są właścicielami gruntu? widzialas akt własnosci?

maja podpisana umowe z pko sa - bardzo sympatyczny Pan sie nimi opiekuje :)
                    czy mogłabys zdjecia z budowy podesłac mi na mailika?

• turczynka7 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 29.09.06, 23:00
                popeiram w 100%
                • turczynka7 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 29.09.06, 23:02
                  oczywiscie umknelo, ze wypowiedz epti :-) "masz to, za co placisz"...
    • binoche Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 15:57
      a z ciekawosci jeszcze cie podpytam jakie sa warunki w ge? rozumiem ze tylko
      franki? a np okres kredytowania...długi? ile % wkladu wlasnego wymagaja?
      jakie oprocentowanie?
      • epti1 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 16:10
        proponuje priva : skype obuwniczy , mail: epti1@gazeta.pl
    • paga30031 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 27.09.06, 21:10
      wczoraj podpisałam umowę, prawdę powiedziawszy trochę jest bałagam w biurze.
      Umowa mało rzetelna, siedziałam i czytałam umowe ponad dwie godzimy, cały czas
      wyłapując głupie błędy, chociaż dane do umowy przesłałam mailem.
      Ale w końcu sie udało. Mieszkanie będzie śliczne, i słoneczne..... już nie mogę
      sie doczekać jak tam zamieszkam...
      Za gwa tygodnie jak budowlańcy wyleją płytę , odbędzie sie wkopanie kamienia
      węgielnego, a póżniej impreza....
    • binoche Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 28.09.06, 15:06
      :):):) bardzo sie ciesze ze was coraz wiecej....

chociaz ostatnio przeczytalam ze jestem niby konkurencja macplastu...bo cos
      zlego na nich napisalam....ja wiem...do konkurencji mi daleko..branza nawet nie
      ta...ale jak komus z ta mysla lepiej...

czekam na wrazenia po imprezie
      • gosia244 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 08.10.06, 18:02
        Chce kupic mieszkanie do ktorego bede sie mogla wprowadzi od zaraz 60-70m2 3
        pokojowe.Czy sa jeszcze takie mieszkania. marget22@wp.pl
        • andzia353 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 15.11.06, 13:55
          Czy ktoś mógłby mi powiedziec gdzie dokładnie powstaje to osiedle? jakie jest
          stan na dzisiaj tzn. czy coś już zaczęto robić?
          • kinia341 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 15.11.06, 15:31
            Na ul. Skrajnej za Gieldą Praska, przy ogródkach działkowych. Robia jednocześnie
            cztery duże budynki, sa przy pierwszym stropie. Kupilam tam mieszkanie i do tej
            pory jestem zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka