binoche 21.09.06, 16:50 Witam witam, kto w ąbkach planuje zakup mieszkanka w ten nowej inwestycji? Jakies spostrzezenia? Uwagi? Wykonawcą jest Agmet - co myślicie? Dziękuje za wszystkie posty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
epti1 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 21.09.06, 17:23 jade jutro podpisac umowe, ze wstepnych ogledzin i informacji z sieci wygladaja w miare- w- miare:-) Odpowiedz Link Zgłoś
katmandu4 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 21.09.06, 20:52 Z racji sąsiedztwa właściwsza byłaby nazwa ZLEWNIA PLAZA, albo z racji jeżdżących tam samochodów - SZAMBO TRAKT. Odpowiedz Link Zgłoś
turczynka7 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 21.09.06, 22:59 katmandu4 napisał: > Z racji sąsiedztwa właściwsza byłaby nazwa ZLEWNIA PLAZA, albo z racji > jeżdżących tam samochodów - SZAMBO TRAKT. Rany, ale cynizm. W dodatku nieuzasadniony. Zlewnia znajduje sie ok 800 metrow od osiedla za dwoma zagajnikami, trzema budynkami i polem. W dodatku jej nie widac i nic nie czuc. Wiem, bo pytalam o to mieszkajacych tam ludzi. A tak poza tym, to moze byc b. fajne osiedle w zabkach np. w porownaniu z blokowiskami przy ul. powstancow Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 10:36 Jeszcze należy wpsomnieć o sąsiedztwie planowanej Trasy Olszynki Grochowskiej, ulicy Nowoziemowita i węzła drogowego. wiecej tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=26011205&wv.x=2&a=47022679 Odpowiedz Link Zgłoś
epti1 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 15:11 to akurat uwazam za atut. Obecnie mieszkam przy wale miedzeszynskim i zapewniam ze nie jest to klopotliwie. zakupilsmy mieszkanie na tym osiedlu. Przy okazji wszytkich dyskusji chce zwrocic uwage na jedno: *lokalizacja: to sa Zabki. Korki w drodze do centrum. Brak nocnych autobusow. Ale: cena jak za Zabki. Jesli ktos oczekuje swietnej infrastruktury, szybkiego dojazdu do centrum polecam Ursynow. Z cena za metr jak za Ursynow-)) *planowana trasa: jak wspomnialam, dla niektorych to plus. W przypadku, gdyby komus nie odpowiadala trasa szybkiego ruchu polecam :Stary Mokotów, Sródmieście, Stary Zoliborz- oczywiście , cena za metr relatywnie wyższa. *brak infrasruktury: patrz wyzej -))) generalnie sugeruję skupienie sie na mozliwosciach finansowych i doboru do nich lokalizacji mieszkania. Placac za metr zgodnie z Zabkowska "taryfa" absurdem wydaje mi sie oczekiwanie sasiedztwa przedwojennych kamienic Starego Mokotowa.Oczywiscie sa to tylko luzne spostrzezenia, wynikajace z kompletnego braku zrozumienia z mojej strony narzekajacych ewentualnych kupcow. Masz to za co placisz i tyle. Jadac do Islandi nie oczekuj slonca tropikow, bo go nie dostaniesz-)))). Odpowiedz Link Zgłoś
binoche Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 15:22 :):) wiesz coś na temat pozwoleń na budowę? praw własności gruntu? Jakieś techniczne informacje już masz? Odpowiedz Link Zgłoś
epti1 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 15:30 binoche napisała: > :):) > > wiesz coś na temat pozwoleń na budowę? praw własności gruntu? Jakieś techniczne > > informacje już masz? pozwolenie na budowe numer 513/p/06 z dnia 18,05,2006 wydana przez Staroste Wolominskiego ( na I etap inwestycji - cztery budynki A<B<C<D) Maja umowy z GE i ktoryms PKO ( ten pierwszy bank franki, drugi zlotowki- nie pamietam ktory bo zlotowki nas nie interesuja ) A jak bedzie przebiegala wspolpraca z deweloperem nie wiem- za kazdym razem jest to ryzyko, w sumie kupujesz dziure w ziemi. Ogladalam dzis budowe i porobilam zdjecia, wieczorem gdzies wrzuce. Jakie "techniczne informacje " masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
binoche Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 15:52 techniczne wlasnie z zakresu pozwolen :):) czyli maja pozwolenia na budowe? a maja decyzje budowlane od gazowni, wod-kanu,elektrowni? są właścicielami gruntu? widzialas akt własnosci? maja podpisana umowe z pko sa - bardzo sympatyczny Pan sie nimi opiekuje :) czy mogłabys zdjecia z budowy podesłac mi na mailika? Odpowiedz Link Zgłoś
turczynka7 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 29.09.06, 23:02 oczywiscie umknelo, ze wypowiedz epti :-) "masz to, za co placisz"... Odpowiedz Link Zgłoś
binoche Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 15:57 a z ciekawosci jeszcze cie podpytam jakie sa warunki w ge? rozumiem ze tylko franki? a np okres kredytowania...długi? ile % wkladu wlasnego wymagaja? jakie oprocentowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
epti1 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 22.09.06, 16:10 proponuje priva : skype obuwniczy , mail: epti1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
paga30031 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 27.09.06, 21:10 wczoraj podpisałam umowę, prawdę powiedziawszy trochę jest bałagam w biurze. Umowa mało rzetelna, siedziałam i czytałam umowe ponad dwie godzimy, cały czas wyłapując głupie błędy, chociaż dane do umowy przesłałam mailem. Ale w końcu sie udało. Mieszkanie będzie śliczne, i słoneczne..... już nie mogę sie doczekać jak tam zamieszkam... Za gwa tygodnie jak budowlańcy wyleją płytę , odbędzie sie wkopanie kamienia węgielnego, a póżniej impreza.... Odpowiedz Link Zgłoś
binoche Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 28.09.06, 15:06 :):):) bardzo sie ciesze ze was coraz wiecej.... chociaz ostatnio przeczytalam ze jestem niby konkurencja macplastu...bo cos zlego na nich napisalam....ja wiem...do konkurencji mi daleko..branza nawet nie ta...ale jak komus z ta mysla lepiej... czekam na wrazenia po imprezie Odpowiedz Link Zgłoś
gosia244 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 08.10.06, 18:02 Chce kupic mieszkanie do ktorego bede sie mogla wprowadzi od zaraz 60-70m2 3 pokojowe.Czy sa jeszcze takie mieszkania. marget22@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
andzia353 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 15.11.06, 13:55 Czy ktoś mógłby mi powiedziec gdzie dokładnie powstaje to osiedle? jakie jest stan na dzisiaj tzn. czy coś już zaczęto robić? Odpowiedz Link Zgłoś
kinia341 Re: GARDEN PLAZA - mieszkanka 15.11.06, 15:31 Na ul. Skrajnej za Gieldą Praska, przy ogródkach działkowych. Robia jednocześnie cztery duże budynki, sa przy pierwszym stropie. Kupilam tam mieszkanie i do tej pory jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś