Dodaj do ulubionych

Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENADA

02.10.06, 12:58
Przedwyborcze spotkanie ząbkowskiego PiSu odbyło się wczoraj w szkole przy
ul. Powstańców. Przyszedł na nie PiS i niecałe dziesięć zainteresowanych osób
z zewnątrz (acha, jeszcze ściągnięto tam Pana wicewojewodę mazowieckiego) -
to był sukces. Okazało się, że PiSowcy w Ząbkach nadal nie mają
zatwierdzonych list kandydatów. Na spotkaniu przedstawili hasłowy i bardzo
ogólnikowy program. Szczerze mówiąc, taki program wyborczy w jedną godzinę
może napisać każdy, kto przyjechał z zewnątrz do Ząbek, kupił w kiosku mapę
miasta i ma przed nosem ostatnie „Co Słychać”. Ich kandydat na Burmistrza Pan
Perkowski pomylił zlewnię z oczyszczalnią ścieków – ciekawe co by mógł
jeszcze pomylić gdyby przez pomyłkę kiedyś gdzieś został burmistrzem???
Pisowcy na spotkaniu krytykowali obecnie panującego Boksznajdera, że zaczął
budować ul. Powstańców i ul. Kopernika – i przez to niemożliwe będzie
pozyskanie na te cele środków z UE. A chwilę wcześniej zachwalali, jacy to
oni są dobrzy, bo budują szkołę podstawową przy ul. Powstańców. A przecież to
ta sama sytuacja. Dlaczego szkoła w ogóle nie była planowana do
dofinansowania z zewnątrz? Bo nie znalazła się w Planie Rozwoju Lokalnego
jako projekt planowany do dofinansowania ze ZPROR, tylko od początku
zakładano że będzie budowana w 100% ze środków własnych (i kto do tego
doprowadził). A można było się trochę wstrzymać i dostać na to
dofinansowanie. Jednak Pan Ziemski i radni z ząbkowskiego PiS postanowili
potraktować to szkołę jako kiełbasę wyborczą i odtrąbili to jako wielki
sukces że w ogóle zaczęła się budowa. Podsumowywując: chociaż niczego
lepszego nie spodziewałem się po ludziach z ząbkowskiego PiSu, to i tak
jestem zaskoczony ich nieudolnością programową i wyświechtanymi, nic nie
zmieniającymi pustymi hasłami. Oni, podobno, ten swój „program” będą wrzucać
mieszkańcom do skrzynek pocztowych – Ludzie nie dajcie się na to nabrać!!!
Obserwuj wątek
    • hellas1 Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 02.10.06, 13:38
      Jak ja nieufam temu PISowi.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • monic18 obiektywna 02.10.06, 17:03
        Nie byłam na spotkaniu. Powstańców to nie moje osiedle.

Czy mógłby o tym spotkaniu napisać ktoś obiektywny, ktoś kto tam był, lecz nie
        należy do konkurencyjnego ugrupowania: Stachery, SLD, Ojca Miasta czy jakiejś
        tam platformy. Ta wypowiedź zionie stronniczością i subiektywizmem. Moim
        zdaniem to kicha i próba oczernienia politycznej konkurencji.
        Aż się wybiorę na następne spotkanie pisu żeby sprawdzić, tylko nie wiem gdzie
        będzie.
        • tomaszkal Re: obiektywna 02.10.06, 17:17
          Wiadomość dla monic18: robertperkowski.netstrefa.pl/nasze_forum/?
          wtk=36&post=406 (info na temat nastepnych spotkań PiSu)
        • kristoflaskowski Re: obiektywna 02.10.06, 21:51
          monic18 napisała:

"Czy mógłby o tym spotkaniu napisać ktoś obiektywny.... Ta wypowiedź zionie
          stronniczością i subiektywizmem"

kto twoim zdaniem spełni warunek obiektywizmu?
          Czy twoim zdaniem na spotkania z Perkowskim chodzą tylko zwolennicy
          konkurencyjnych ugrupowań: Stachery, SLD, ojca Miasta czy jakiejś tam platformy?

pozd.
          krzysztof laskowski
        • monic18 Tomasz K. i jego brudne zagrywki 17.10.06, 14:15
          monic18 napisała:

Czy mógłby o tym spotkaniu napisać ktoś obiektywny, ktoś kto tam był, lecz nie
          należy do konkurencyjnego ugrupowania: Stachery, SLD, Ojca Miasta czy
          Platformy. Ta wypowiedź zionie stronniczością i subiektywizmem. Moim zdaniem to
          kicha i próba oczernienia politycznej konkurencji.

Miałam całkowitą rację. Dzisiaj się okazało że Pan Tomasz Kalata - osoba która
          zapoczątkowała ten wątek startuje w wyborach z list Platformy Obywatelskiej.
          Oj. nieładnie Panie Tomaszu uprawiać czarny PR. Nie jest Pan za młody na takie
          brudne zagrywki. Czyżby wyznawał Pan ideę że cel uświęca środki?
          • zulu2000 Re: Tomasz K. i jego brudne zagrywki 17.10.06, 14:34
            monic18 napisała:

> Czy mógłby o tym spotkaniu napisać ktoś obiektywny, ktoś kto tam był, lecz
            nie
            > należy do konkurencyjnego ugrupowania: Stachery, SLD, Ojca Miasta czy
            > Platformy. Ta wypowiedź zionie stronniczością i subiektywizmem. Moim zdaniem
            to
            > kicha i próba oczernienia politycznej konkurencji.

Już był apologetyczny wpis jakiegoś aktywisty, jak to było ekstra i kto mu się
            na tym spotkaniu szczególnie podobał. Było ekstra, super i wogle naj na
            świecie! Kolejny, wielki sukces PiS-u!
            Panom i paniom z PiS-u, jak coś nie odpowiada, jak ktoś napisze cokolwiek
            krytycznego to zaraz kicha i oczernianie konkurencji.
            Jak oni piszą o sobie, to zawsze obiektywnie i kompetentnie.
            Wasza wrażliwość na swoim punkcie jest naprawdę śmieszna.
            No i to wieczne szukanie kto stoi za jakim nickiem. Macie w swoich rękach ABW,
            całe zomo polskie i natowskie. Macie mocnych sokuszników; Leppera, Chojarskich,
            Begerową. Szukajcie, demaskujcie.
            Słyszycie rechot?
          • sdarp Re: Tomasz K. i jego brudne zagrywki 17.10.06, 14:36
            monic18 napisała:

> monic18 napisała:
            >
            > Czy mógłby o tym spotkaniu napisać ktoś obiektywny, ktoś kto tam był, lecz nie
            >
            > należy do konkurencyjnego ugrupowania: Stachery, SLD, Ojca Miasta czy
            > Platformy. Ta wypowiedź zionie stronniczością i subiektywizmem. Moim zdaniem to
            >
            > kicha i próba oczernienia politycznej konkurencji.
            >
            > Miałam całkowitą rację. Dzisiaj się okazało że Pan Tomasz Kalata - osoba która
            > zapoczątkowała ten wątek startuje w wyborach z list Platformy Obywatelskiej.
            > Oj. nieładnie Panie Tomaszu uprawiać czarny PR. Nie jest Pan za młody na takie
            > brudne zagrywki. Czyżby wyznawał Pan ideę że cel uświęca środki?

Po pierwsze Monic18
            nie byłaś na pierwszym spotkaniu PiSu więc nie wiesz jak było na prawde.
            Ja też nie byłem ale relacje Kalaty potwierdziło jeszcze kilka osób
            W PiSie są inteligentni ludzie i umieją wyciągać wnioski ze swoich błędów.
            Poczytali forum i zrobili korekte swojej prezentacji
            np. zniknęła oczyszczalnia ścieków który to wyraz nie jest synonimem zlewni.
            lub wycofali się z dwóch wiceburmistrzów.
            Po prostu nie popełniali ponownie tych samych błędów i każda nowa prezentacja
            była lepsza od poprzedniej.
            Praktyka czyni misztrza.
            Krytyka na forum była w pewnym sensie reklamą następnych spotkań
            i przycyzniła się do podniesienia frekwencji.
            Na Ciebie też to podziałao - nie prawda ?

I jeszcze jedno - 90% uczestników takich spotkań to kontrkandydaci, rodziny kandydatów, a nie niezdecydowani mieszkańcy.
            więc naprawde ciężko o objektywną relacje ze spotkania.
      • kot1007 Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 02.10.06, 19:39
        byłem wczoraj zobaczyłem i nie mogłem uwierzyć w to co zobaczyłem i usłyszałem
        panie Perkowski pytanie jak wół skierowane do pana przyszłego burmistrza
        haaaaaaaahaaaa a tu nagle słyszę pana Uścińskiego za chwilę pana Sasina gościa
        honorowego za chwilę pana Ziemskiego o co chodzi czyżby nasz przyszły burmistrz
        nie słyszy czy poprostu pytanie było bardzo trudne zero orjętacji w terenie jak
        ja to mówię nie umie odpowiedzieć przyszły burmistrz na proste pytania a co
        będzie jak przyjdzie mu realizować jakieś powierzone mu zadania oj będzie się
        działo będzie się działo Mam serdeczną prośbę panie Perkowski proszę się
        przygotować do spotkań bardziej solidnie bo na stołku burmistrza będzie trzeba
        siedzieć cztery lata a nie 2 godziny i po co to panu zmęczy nam się pan .
        • smycz66 Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 02.10.06, 20:09
          nie byłam na spotakniu PISu ale musze wybrać się na jakieś następne, żeby
          upewnić się w swojej wyborczej decyzji. jeśli chodzi o zainteresowanie ząbkowian
          spotkaniami, to dla porównania powiem, że na spotakniu koła PO z posłem Rokitą
          było ok 50 osób. to o niczym nie świadczy ale...
          • piotruscinski Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 02.10.06, 22:18
            smycz66 napisała:

> nie byłam na spotakniu PISu ale musze wybrać się na jakieś następne,
            Serdecznie zapraszam

> na spotakniu koła PO z posłem Rokitą
            > było ok 50 osób. to o niczym nie świadczy ale...
            Gdy wiele miesięcy temu (daleko przed kampanią wyborczą) organizowaliśmy
            spotkania z posłami Michałem Kamińskim, Arturem Zawiszą czy też z radnymi na
            spotkania przychodziło po 50-70 osób. Na spotkania z osobami znanymi z TV
            zawsze przychodzi dużo osób. Poza tym kilkanaście minut przez wczorajszym
            spotkaniem rozpętała się burza i lał deszcz. Ludziom się nie chciało wychodzić
            z domu. Dlatego było faktycznie tylko około 20 osób.
            Niech ktoś mi tylko powie jaki związek ma spotkanie z posłem z wyborami
            samorządowymi? Mimo, że jestem człokiem partii to uważam, że w wyborach
            samorządowych głosuje się przede wszystkim na ludzi, i w kampanii samorządowej
            logiczne są raczej spotkania z kandydatami niż z posłami. Czy na spotkaniu z
            Rokitą ktoś wogóle wspomniał o kandydatach PO w wyborach? Czy zwolennicy Rokity
            będą mogli na niego zagłosować w wyborach samorządowych w Ząbkach?
            • smycz66 Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 03.10.06, 18:22
              piotruscinski napisał:

> Niech ktoś mi tylko powie jaki związek ma spotkanie z posłem z wyborami
              > samorządowymi? Mimo, że jestem człokiem partii to uważam, że w wyborach
              > samorządowych głosuje się przede wszystkim na ludzi, i w kampanii samorządowej
              > logiczne są raczej spotkania z kandydatami niż z posłami. Czy na spotkaniu z
              > Rokitą ktoś wogóle wspomniał o kandydatach PO w wyborach? Czy zwolennicy
              Rokity będą mogli na niego zagłosować w wyborach samorządowych w Ząbkach?

>

Oczywiście, że nie zagłosujemy na posłów w wyborach samorządowych ale spotkać
              się z nimi zawsze można, a nawet trzeba. takie spotkania przybliżają politykę
              partii i osoby w niej uczestniczące. być może takie wydarzenia skłonią
              zwolenników Rokity, czy innego posła danej partii, do zapoaznania się z
              samorządowym programem wyborczym czy kandydatami.
              na spotkaniu rzeczywiście nie było mowy o kandydatach do rady gminy czy powiatu
              ani o kandydacie na burmistrza. trudno żeby była o tym mowa, skoro to nie było
              tematem spotkania. może koło PO w Ząbkach zdąży jeszcze zaprezentować nam skład
              swojego komitetu.
              • monic18 po co wybieramy radnych??? 03.10.06, 21:26
                smycz66 napisała:

trudno żeby była o tym mowa, skoro to nie było tematem spotkania.

Tematem spotkania było "po co wybieramy radnych". Tylko, że podobno na
                spotkaniu Chibowski nie powiedział na ten temat nawet jednego słowa. Może ktoś
                to potwierdzić?

• smycz66 Re: po co wybieramy radnych??? 05.10.06, 18:59
                  monic18 napisała:
                  > Tematem spotkania było "po co wybieramy radnych". Tylko, że podobno na
                  > spotkaniu Chibowski nie powiedział na ten temat nawet jednego słowa. Może ktoś
                  > to potwierdzić?

na spotkaniu Rokita odpowiadał na pytania ludzi z sali. tak się złożyło, że nikt
                  nie zadał pytania o radnych ani o to po co ich wybieramy. sam poseł też na ten
                  temat nie wspomniał. Chibowski na koniec przypomiał o tym ale już było za późno
                  bo Rokita śpieszył się na nagranie Co z tą Polską.
                  • monic18 Re: po co wybieramy radnych??? 05.10.06, 19:38
                    smycz66 napisała:

na spotkaniu Rokita odpowiadał na pytania ludzi z sali. tak się złożyło, że
                    nikt nie zadał pytania o radnych ani o to po co ich wybieramy. sam poseł też na
                    ten temat nie wspomniał. Chibowski na koniec przypomiał o tym ale już było za
                    późno bo Rokita śpieszył się na nagranie Co z tą Polską.

Nie rozumiem. Myślałam, że zapraszając ludzi na zebranie organizator wyznacza
                    kolejność odśnieżania czyli realizuje pewien założony plan. Czy to oznacza że
                    wszystko poszło na żywioł?
        • monic18 następny obiektywny kot 02.10.06, 20:17
          Widzę że w odróżnieniu ode mnie na spotkaniu stawili się wszyscy lokalni
          politycy względnie wywiadowcy innych komitetów wyborczych. Chyba tylko po to
          aby podpatrzeć i skrytykować konkurencję. Tym razem kot od Stachery.

Biedny ten Perkowski. Jako pierwszy zaczął kampanię. Teraz dostaje dostaje
          lekcję internetowego "obiektywizmu".
          • wstachera Re: następny obiektywny kot 02.10.06, 20:46
            monic18 napisała:

> Widzę że w odróżnieniu ode mnie na spotkaniu stawili się wszyscy lokalni
            > politycy względnie wywiadowcy innych komitetów wyborczych. Chyba tylko po to
            > aby podpatrzeć i skrytykować konkurencję. Tym razem kot od Stachery.

Nie da się ukryć, że kot1007 to jakiś mój zdecydowany zwolennik (za co Mu
            dziękuję ale i proszę o większą wstrzemięźliwość w opiniach). Niektórzy do
            obrony mają bulteriery. Mnie broni tylko kotek. Ale dobre i to.

Monic18, czy nadal uważasz, że warto organizować spotkania z wyborcami? Skoro
            przychodzi tylko kilka postronnych osób, a reszta to lokalni politycy względnie
            wywiadowcy innych komitetów wyborczych?

W.Stachera

• monic18 Re: następny obiektywny kot 02.10.06, 21:32
              Pewnie że warto. Zadne forum nie zastąpi kontaktu z żywym człowiekiem.

Kto niby jest tym bulterierem i kogo? Ojejku ale się porobiło.
              • wstachera Re: następny obiektywny kot 02.10.06, 21:44
                monic18 napisała:

> Kto niby jest tym bulterierem i kogo? Ojejku ale się porobiło.

Pani monico18, pisząc o bulterierze nie myślałem o nikim konkretnym.
                Ostatnio słowo bulterier jest po prostu w polityce modne i jest synonimem
                pewnego sposobu uprawiania polityki.

W.Stachera
            • kot1007 Re: następny obiektywny kot 02.10.06, 21:42
              bardzo się pani monic18 myli kot jest obiektywny stawia na najlepszych w PiS SĄ
              OSOBY NA które też warto postawić i w odpowiednim czasie postawić trzeba ale
              jak narazie śledze wszystkie wątki od niedawna ale wszystkie usiadłem i
              wszystkie przeczytałem i jak narazie konkretami operuje tylko Stachera może się
              mylę jesli tak to proszę mi wskazać kogoś kto oriętuje się tak w sprawach Ząbek
              jak Stachera chętnie poczytam Liczę na panią pani monic18 że coś konkretnego mi
              pani poleci Serdecznie pozdrawiam KOT1007
        • piotruscinski Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 02.10.06, 22:36
          kot1007 napisała:

> panie Perkowski pytanie jak wół skierowane do pana przyszłego burmistrza
          > haaaaaaaahaaaa a tu nagle słyszę pana Uścińskiego za chwilę pana Sasina
          gościa
          > honorowego za chwilę pana Ziemskiego o co chodzi czyżby nasz przyszły
          burmistrz

Droga kotko,
          Proszę precyzyjnie powiedzieć, o które pytanie chodzi? Robert na każde
          skierowane do niego pytanie odpowiadał. Wiedz jednak, że nie było to spotkanie
          tylko z nim, ale również ze mną, jako kandydatem do Rady Powiatu oraz ze
          Sławkiem Ziemskim, Grześkiem Mickiewiczem i innymi kandydatami do Rady Miasta z
          okręgu południowego. Każdy z nas również chce zaprezentować się wyborcom. Nie
          jesteśmy komitetem jednego kandydata, jesteśmy grupą osób i naprawdę każdy z
          nas chce przedstawić wyborcom również własną osobę.
      • piotruscinski Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 02.10.06, 22:25
        Witam nowych użytkowników: tomaszkal, hellas1

Widzę, że Panowie z PO, którzy regularnie przychodzą na nasze spotkania (za co
        oczywiście gorąco dziękuję, warto aby dobre nasze pomysły znalazły się również
        w Waszym programie) założyli sobie w końcu konta na gazeta.pl. Ciekawe ile
        jeszcze nowych nick'ów się pojawi przed wyborami? Czy wytrzymają to serwery
        Agory?
        • tomaszkal Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 02.10.06, 22:46
          Witam, witam Panie Piotrze.
          Gratuluję spostrzegawczości. Z tym regularnym przychodzeniem na te spotkania,
          to przyznam się Panu, że nie jest to do końca prawdą. A z tymi "dobrymi Waszymi
          pomysłami" to chciałbym się kiedyś zapoznać (o ile takowe powstaną).
          O serwery Agory nie mamy co sie martwić - wszak są jeszcze miejsca gdzie można
          ujawnić swoje zdanie na różne tematy (forum PiSu, Platformy, strona Pana Piotra
          U. itd, itp.)
          Pozdr.
          Tomasz Kalata
          • robertl Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 03.10.06, 00:13
            tomaszkal napisał:

> Witam, witam Panie Piotrze.
            > Gratuluję spostrzegawczości. Z tym regularnym przychodzeniem na te spotkania,
            > to przyznam się Panu, że nie jest to do końca prawdą. A z tymi "dobrymi Waszymi
            >
            > pomysłami" to chciałbym się kiedyś zapoznać (o ile takowe powstaną).
            > O serwery Agory nie mamy co sie martwić - wszak są jeszcze miejsca gdzie można
            > ujawnić swoje zdanie na różne tematy (forum PiSu, Platformy, strona Pana Piotra
            >
            > U. itd, itp.)
            > Pozdr.
            > Tomasz Kalata

Tomaszu dlaczego nie wspominasz o tym że była mowa o udanych negocjacjach z ZTM,
            o konkretnych projektach pozyskiwania pieniędzy z UE, o b.dobrym pomyśle
            monitoringu miasta czy o tym że prelegenci mówili o rzeczach niewygodnych -
            otwarte stwierdzenie że będzie spory problem z (prze)budową ul.Powstańców.
            Perkowski przedstawił swoje pomysły, przedstawił sposoby na ich realizację
            przedstawił ludzi na których będzie się opierał.
            Moim zdaniem właśnie silny zespół jest mocną stroną zabkowskiego PiS'u.Silny
            zespół oraz możliwość co też było deklarowane współpracy z Markami, Zielonką czy
            wielką Warszawą.
            Przedstawione projekty są możliwe do zrobienia, nie są to żadne tam gruszki na
            wierzbie tylko konkrety z których będzie można przyszłego burmistrza rozliczyć.
            Z poważaniem
            Robert Łukaszyk
            bezpartyjny który będzie kandydował do RM Ząbki z list PiS
            Pozdrawiam
            • tomaszkal Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 03.10.06, 11:17
              robertl napisał:
              "Tomaszu dlaczego nie wspominasz o tym że była mowa o udanych negocjacjach z
              ZTM"?
              Panie Robercie. Nie wspomniałem o tych, jak Pan powiedział: "udanych"
              negocjacjach, ponieważ nie zaliczam tego do sukcesów ani PiSu ząbkowskiego, ani
              urzędującej obecnie Miejskiej Rady.
              A zapisywanie tych rozmów z ZTM-em w poczet swoich cudownych osiągnięć przez
              PiS, to najzwyklejsza "kiełbaska wyborcza"

robertl napisał:
              " Robert Łukaszyk
              bezpartyjny który będzie kandydował do RM Ząbki z list PiS"

Panie Robercie, a w którym okręgu będzie Pan startował?

Pozdr.
              Tomasz Kalata
              • robertl Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 05.10.06, 18:02
                Przepraszam że dopiero dziś odpisuję.
                Listy są układane ja mogę startować w III okręgu ( miejsce zamieszkania) mogę w
                II okręgu mam tam więcej znajomych.Jest to dla mnie bez znaczenia bo patrzę na
                Ząbki jako całość.Najbardziej interesuje mnie edukacja ( zarówno poziom naszych
                szkół, jak i wychowanie spędzanie wolnego czasu naszych dzieci) np. harcerze nie
                mają się gdzie podziać, szkoły nie mają pieniędzy na mapy geograficzne, na
                żaluzje itd.
                Taka kiełbasą wyborczą z mojej strony jest "Bezpieczna droga do szkoły"
                jest bezpieczeństwo jest droga chodnik ściezka rowerowa i jest szkoła.
                Pozdrawiam.

• kristoflaskowski Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 05.10.06, 23:06
                  skoro będziesz startować w wyborach, to może się ujawnisz , bo mnie nic nie
                  mówi nick: robertl

co konkretnie zamierzasz dokonać, jakie zadania zrealizować i jakie źródla
                  finansowania.

pozd.
                  krzysztof laskowski
                  • monic18 Laskowski: konkurencji nie zauważam 05.10.06, 23:29
                    kristoflaskowski napisał:

skoro będziesz startować w wyborach, to może się ujawnisz , bo mnie nic nie
                    mówi nick: robertl

Pan Panie Krzysztofie to chyba czyta te wypowiedzi przedmówców po łepkach.
                    Przecież w jednej z wcześniejszych wypowiedzi pisze jak wół - Robert Łukaszyk
                    bezpartyjny kandydujący z listy PiSu.

• kristoflaskowski Re: Laskowski: konkurencji nie zauważam 07.10.06, 15:39
                      oj dobrze widzę konkurencję PiS-owców, widze jak sprawnie działają na forach
                      internetowych, jak sprawnie zakrzykują wszystkich myślących inaczej :)
                      a w razie gdy nie mogą samodzielnie wybrnąć z opresji, to wzywają na pomoc
                      kolegów :)

pozd.
                      krzysztof laskowski

• monic18 Re: Laskowski: konkurencji nie zauważam 08.10.06, 10:38

jak sprawnie zakrzykują wszystkich myślących inaczej :)

Panie Laskowski. Ja tylko i wyłącznie Panu pokazałam, że niedokładnie Pan czyta
                        wypowiedzi swoich przedmówców. Trochę więcej dokładności a mniej emocji.

Poprzez taki sposób prowadzenia konwersacji sam przykleja Pan samemu sobie
                        różne łatki, negatywnie wypływające na Pana wizerunek w necie.
                  • robertl Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 05.10.06, 23:38

> skoro będziesz startować w wyborach, to może się ujawnisz , bo mnie nic nie
                    > mówi nick: robertl
                    >
                    > co konkretnie zamierzasz dokonać, jakie zadania zrealizować i jakie źródla
                    > finansowania.
                    >
                    > pozd.
                    > krzysztof laskowski

Nie ma problemu, nazywam się Robert Łukaszyk a ponieważ startujesz wspólnie ze
                    Stacherą to on powinien mnie znać, bo spotykalismy się na spotkaniach koła Prawa
                    i Sprawiedliwość, kiedy Stachera w jego pracach uczestniczył.
                    Mieszkam w Ząbkach od 3 lat, i chciałbym Ząbki łączyć a nie dzielić na Stare i
                    Nowe.Stanie się tak wtedy kiedy Ząbki przestana być dla nowych mieszkańców
                    jedynie sypialnią, kiedy będą mogli pójść na niedzielnu spacer do
                    (nieistniejącego obecnie ) parku miejskiego, lub swego rodzaju centrum(również
                    nieistniejącego).Stanie się tak wtedy kiedy nasze dzieci ( ja posiadam takowe)
                    będą zaspakajały swoje potrzeby:sport,kultura,wykształcenie na naszym terenie.
                    To co dzieje się obecnie w Ząbkach mogę nazwać jednym słowem
                    ZASTÓJ.
                    Kiedy porównuję Ząbki z np.Podkową Leśną,Nową Wsią,Zielonką,Łomiankami czy
                    Błoniem to te miasteczka odjeżdzają od nas z prędkością TGV.
                    Przeraża mnie upór w jakim tkwi pan burmistrz w swojej wizji
                    samowystarczalności*.Nie sięgnięcie po pieniądze z UE to kolosalny błąd.
                    W małym stopniu uczestniczyłem w tworzeniu programu PiS dla naszego miasta -
                    pracowaliśmy przy tym programie od maja, nie jest ad hoc listą zyczeń i n ie
                    jest "kiełbasą wyborczą".Jestem nieco starszy od większości czynnych członków
                    komitetu ale podoba mi się ich odpowiedzialność.

Prywatnie - pracuję w aparacie skarbowym, specjalizuję się w obrocie towarowym z
                    zagranicą.
                    Serdecznie pozdrawiam.
                    * był w historii taki samowystarczalny władca - nazywał się Kim Ir Sen a
                    samowystarczalność nazywała się ideą dżucze.
    • hankow Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 02.10.06, 22:03
      Może jednak trochę spokojniej.... To zdaje się pierwsze spotkanie z kandydatem
      na burmistrza, Panem Perkowskim i chyba jak narazie jedyne... PO zorganizowało
      spotkanie z posłem Rokitą i jakie były potem komentarze(spotkanie z posłem!!!).
      Poczekajmy jeszcze chwilę, może pozostali kandydaci odważą się spotkać z
      mieszkańcami, tak jak Pan Perkowski, porównajmy wtedy jak wypadną, może wtedy
      można będzie przedyskutować kontrowersyjne tematy.
      " Na spotkaniu przedstawili hasłowy i bardzo
      > ogólnikowy program. Szczerze mówiąc, taki program wyborczy w jedną godzinę
      > może napisać każdy, kto przyjechał z zewnątrz do Ząbek, kupił w kiosku mapę
      > miasta i ma przed nosem ostatnie „Co Słychać”
      Ale jednak coś przedstawili, może jeszcze nie dopracowany, ale jednak. Nikt tego
      dotychczas nie zrobił, mało tego, czy ktoś wie, kto oprócz Perkowskiego będzie
      kandydował na burmistrza? A skoro taki program można napisać w godzinę , to
      szkoda, że PO nie poświęciło na to ani minuty!!! Brak szacunku dla mieszkańców i
      tendencyjna arogancja.
      " Ludzie nie dajcie się na to nabrać!!"
      A na co dajcie się nabrać??? Co i kto może być alternatywą?
      > !
    • piotruscinski Odpowiedź Roberta Perkowskiego 02.10.06, 22:43
      Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy forumowicze odweidzają stronę
      www.perkowski.pl, dlatego umieszczam linka do odpowiedzi Roberta w
      kwestiach poruszanych na tym forum. Serdecznie zapraszam do zapoznania się:
      robertperkowski.netstrefa.pl/nasze_forum/?wtk=45&post=421
      • gooroo2 Znalezione nie kradzione 03.10.06, 06:52
        A ja się podpisuję pod tym "obiema rękami". MIało być obiektywnie więc
        proszę :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17007&w=49614177

• libromante Re: Znalezione nie kradzione 03.10.06, 08:33
          gooroo2 napisał:

> A ja się podpisuję pod tym "obiema rękami". MIało być obiektywnie więc
          > proszę :)

gooroo2 a jaki to ma związek z komentowanym spotkaniem? Nie znoszę jak ktoś
          stara się przekładać politykę z TV na lokalny grunt - nic dobrego z tego wyjść
          nie morze. Umówmy się, że przyjdziemy razem na kolejne spotkanie i
          podyskutujemy na tym forum dzieląc się wspólnymi uwagami.
      • tijufit Re: Odpowiedź Roberta Perkowskiego 03.10.06, 12:33
        piotruscinski napisał:

> Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy forumowicze odweidzają stronę
        > www.perkowski.pl, dlatego umieszczam linka do odpowiedzi Roberta w
        > kwestiach poruszanych na tym forum. Serdecznie zapraszam do zapoznania się:
        > robertperkowski.netstrefa.pl/nasze_forum/?wtk=45&post=421

Pozwolę sobie zacytować tą odpowiedź:

"Faktycznie, wczoraj odbyło się spotkanie przedwyborcze naszego komitetu.
        Spotkanie obejmowało:
        - przedstawienie komitetu i dotychczasowych osiągnięć,
        - przedstawienie kandydata na burmistrza oraz kandydatów uczestniczących w
        spotkaniu a zamieszkujących w okręgu wyborczym nr 3,
        - prezentacja programu wyborczego, jego głównych założeń,
        - wypowiedź gościa honorowego - Wicewojewody Mazowieckiego Pana Jacka Sasina,
        - dyskusję z mieszkańcami.

Zrobiliśmy odważny krok jako pierwsi rozpoczynając kampanię wyborczą. Głównymi
        założeniami kampanii jest pełna otwartość. Podkreślam, że jedyni oficjalnie
        przestawiliśmy kandydata na stanowisko Burmistrza, co więcej również osobę,
        która będzie Zastępcą Burmistrza tj. Pana Grzegorza Mickiewicza –
        doświadczonego specjalistę ds. pozyskiwania środków UE dla m.st. Warszawy.

Rozpoczynanie kampanii, organizowanie pierwszego spotkania wyborczego jest
        bardzo trudne i z tym się liczyliśmy. Dowodem na to jest fakt, że na
        wczorajszym spotkaniu rozpoznałem co najmniej pięć osób startujących z innych
        list, niektórzy z nich zapisali podczas spotkania nawet kilka stron notatek ;)
        Każdemu kolejnemu komitetowi jest łatwiej: mogą kopiować niektóre pomysły, mogą
        krytykować, wytykać lapsusy językowe i sugerować, że zawsze wiedzą lepiej.

Nasza kampania opiera się jednak nie na bezmyślnej krytyce, lecz na:
        przedstawieniu naszych dotychczasowych działań, na tym, że wśród nas są wybitni
        specjaliści z dużym doświadczeniem (pomimo czasami młodego wieku). Chcemy
        pokazać, iż budowanie miasta polega na tworzeniu, realizowaniu dobrych
        pomysłów, rozsądnym zarządzaniu, dialogu a nie jedynie na „pyskówce”.

Prezentacja programu wyborczego zajęła około 40 minut. Celem tej prezentacji
        było przedstawienie głównych założeń oraz tez naszego programu, cel ten został
        osiągnięty. Nie mieliśmy zamiaru omawiać każdego szczegółu. Tak precyzyjne
        omówienie wszystkich detali zajęłoby conajmniej kilkakrotnie więcej czasu.

Nadmienię, że jest to jedyny znany mi program wyborczy dla Ząbek. Cieszę się,
        że wzbudził on tak wielkie poruszenie wśród naszej konkurencji wyborczej, nie
        ważne jak się nazywa. Trudno mówić poważnie o programie wyborczym platformy
        obywatelskiej zamieszczonym na jej oficjalnej stronie, skoro obejmuje on tylko
        jeden punkt: budowę studni oligoceńskiej. Mam nadzieję, iż nasze wystąpienie
        przyczyni się do podniesienia jakości prowadzonej kampanii wyborczej.

Uważam przedstawiony przez nas program za bardzo dobry, pozostawiając
        ostateczną ocenę mieszkańcom Ząbek. W stosownym czasie będzie on powszechnie
        dostępny i kolportowany w formie papierowej.

Wszystkich mieszkańców zainteresowanych przebiegiem spotkania, chcących poznać
        nas oraz nasz program wyborczy, zapraszam na następne spotkanie, które odbędzie
        się 8 października w kościele p.w. Miłosierdzia Bożego w Ząbkach o godzinie
        19:05.

Serdecznie pozdrawiam,

Robert Perkowski."
        • monic18 Re: Odpowiedź Roberta Perkowskiego 04.10.06, 13:43
          Nie do końca rozumiem odpowiedź Perkowskiego.

Ale wydaje mi się,że było to tak. Zaprezentowano w jakiejś formie główne
          założenia programu wyborczego PiS. Pomimo, iż był to skrót to i tak jego
          prezentacja zajęła 40 min. Specjalnie szczegółowo nie omawiali tematów, bo by
          niektórym tyłki przyrosły do krzesła. Wyszli z założenia, że to co prezentowali
          zostanie przelane na papier i prawdopodobnie rozpisane na cześci pierwsze.

Jeżeli prazentacja założeń zajęła im 40 min. to po uszczegółowieniu programu z
          ulotki wyjdzie im niezła książka wyborcza.

Na koniec przyszedł Kalata, zapewne reprezentant konkurencyjnego komitetu i
          wszystko w czambuł z założenia skrytykował. Widocznie takie dostał zadanie.
          Ciekawe czy Pan Kalata znajdzie się na liście wyborczej jakiegokolwiek komietu?

Żeby było jasne ja nigdzie nie kandyduję.
          • piotruscinski Re: Odpowiedź Roberta Perkowskiego 04.10.06, 15:50
            monic18 napisała:
            > Żeby było jasne ja nigdzie nie kandyduję.

A szkoda :)
    • libromante Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 03.10.06, 08:35
      Jestem człowiekiem rozsądnym i dltatego przychylam się do opinii piotruscinski,
      że "Ciekawe ile jeszcze nowych nick'ów się pojawi przed wyborami?". Cóż, nie
      świadczy to raczej o chęci podzieleania się obiektywnymi opiniami tych osób na
      foruum gazeta.pl.

Identyfikuję się z odpowiedźią Pana Roberta Perkowskiego zamieszczoną na jego
      forum, szkoda jedynie, że nie ma jej w tym wątku.

Pan Robert Perkowski jako jedyny uszanował regulamin forum i nie prowadzi tu
      swojej kampanii wyborczej, ja to cenię i szanuję.
      • gosia1976 Re: Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENA 03.10.06, 09:21
        libromante napisał:

> Pan Robert Perkowski jako jedyny uszanował regulamin forum i nie prowadzi tu
        > swojej kampanii wyborczej, ja to cenię i szanuję.

Zaraz, zaraz. Dlaczego piszesz, że jedyny? Praktycznie nikt z kandydatów na
        burmistrza nie promuje się na tym forum. Nawet Stachera gdy oficjalnie
        ogłoszono rozpoczęcie się kampanii wyborczej wycofał się z robienia kampanii na
        forum. Więc raczej zapowiada się, że wszyscy uszanują regulamin forum i
        moderatorzy nie będą mieli zbyt dużo roboty.
        • monic18 Jedyny program 03.10.06, 11:06
          Trudno mi sie odnieść do czegoś czego nie widziałam. Dlatego mam propozycję dla
          autorów programu PiS aby coś więcej o nim napisali na swoim forum.
          Jaką miał formę ?(prezentacja multimedialna, ulotki, słowo mówione, dyskusja),
          co tematycznie zawierał? Czy nastąpi jego rozwinięcie i uszczegółowienie np. w
          broszurach wyborczych?

Uważam że takie spotkania siłą rzeczy muszą być trochę ogólne. Przecież nikt
          nie wytrzyma na meetingach wyborczych kilku godzin. Taka rolę powinny spełniać
          obszerne broszury wyborcze, szczegółowo opisujące program danego komitetu. Jak
          zobaczę jednostronicową ulotkę PiS, PO, SLD lub innego komitetu to od razu ją
          wywalę do kosza.

Moim zdaniem jednak plus dla PiS bo: już teraz ma kandydata na burmistrza
          (oprócz niego zadeklarował się tylko Pan Stachera), ma lepszy lub gorszy
          program, ale ma (inne komitety tylko krzyczą, aktualnie ich oferta to pełne
          zero), znana jest osoba Wiceburmistrza od pozyskiwania środków unijnych,
          podobno ładną kasę skroił dla Warszawy.

Można ich oceniać lepiej lub gorzej, ale przynajmniej widać, że coś robią.
          • kristoflaskowski Re: Jedyny program 03.10.06, 11:25
            monic18 według slownika wyraz skroić ma kilka znaczeń, możesz nam przybliżyć o
            które konkretnie chodzi :)
            1. tnąc, usunąć z czegoś wierzchnią warstwę
            2. przyciąć tkaninę, skórę według określonej formy
            3. pociąć jakąś całość na kawałki
            4. pot. wymusić na kimś oddanie pieniędzy, wartościowych przedmiotów itp.

pozd.
            krzysztof laskowski
            • monic18 Re: Jedyny program 03.10.06, 12:03
              konkretnie to mi chodzi o to kiedy będę mogła zobaczyć lub kiedy dostanę do
              mojej skrzynki pocztowej odjazdowy program wyborczy Stachera & Laskowski?
              • tijufit Re: Jedyny program 03.10.06, 12:29
                monic18 napisała:

> konkretnie to mi chodzi o to kiedy będę mogła zobaczyć lub kiedy dostanę do
                > mojej skrzynki pocztowej odjazdowy program wyborczy Stachera & Laskowski?

Sądząc po zawartej ironii w Twojej wypowiedzi, i tak skrytykujesz ten program,
                nawet gdyby był bardzo dobry...
              • kristoflaskowski Re: Jedyny program 03.10.06, 12:31
                Możemy się umówić, że doręczę tobie go osobiście, jesli tylko podasz, kiedy
                będziesz obecna w domu i pod warunkiem, że oczywiście zostanę wpuszczony na
                teren osiedla :)

pozd.
                krzysztof laskowski

ps.
                natomiast ja chętnie zapoznałbym się z konkretnym programem wyborczym Roberta
                Perkowskiego.
                Na razie bowiem dowiaduje się tylko od ciebie, że kandydat na wiceburmistrza
                skroił pieniądze[w ząbkowskich klimatach to określenie oznacza po prostu
                kradzież ;)]
                • walach2 niedzielne spotkanie 03.10.06, 13:57
                  jako nowy mieszkaniec Ząbek południowych, po zapoznaniu się z wszelkimi
                  informacjami dostępnymi na "ząbkowskich" forach internetowych
                  poszedłem na niedzielne spotkanie przedwyborcze PIS na Powstańców

prezentacja multimedialna programu wyborczego kandydata na burmistrza z PISu
                  był czytelna i w rozsądnym czasie omówiona przez kandydata

w rozmowie z mieszkańcami były bardziej szczegółowo omówione problemy lokalne
                  głównie południowych Ząbek
                  -komunikacja z Warszawą (film emitowany w TV regionalnej o komunikacji ZTM w
                  Ząbkach + komentarz dot. nowych linii autobusowych, )
                  -nowe obwodnice na granicy Zabek, koncepcja połączenia z Centrum Warszawy ulica
                  Nowoziemowita
                  - modernizacji Zlewni ścieków w okolicach Piłsudskiego i Nowoziemowita
                  - rozpoczęcie budowy szkoły 12 klasowej na ul. Kościelnej
                  - spraw remontu ul. Powstańców i Kopernika
                  - sprawa dot starania o dotacje unijne na inwestycje w Ząbkach ( pisma do
                  marszałka woj mazowieckiego złożone do podpisu obecnemu burmistrzowi aby
                  zarezerwować pieniądze )

-przy okazji pan GMickiewicz ujawnił zebranym na czym polegał jego udział
                  (kierownictwo, sprawdzanie wszystkich załączników dot prowadzonych projektów
                  finansowanych z funduszy uni dot. trasy siekierkowskiej i tramwajów
                  warszawskich łacznie około 200mln dla Warszawy),
                  aczkolwiek oba wspomniane projekty są jak sam przyznał obecnie na etapie
                  wyciągania pieniędzy z funduszy między innymi poprzez urządy wojewódzkie,
                • libromante Re: Jedyny program 03.10.06, 21:51
                  > skroił pieniądze[w ząbkowskich klimatach to określenie oznacza po prostu
                  > kradzież ;)]

Panie Laskowski. To żenada, że zawsze jak nie wie Pan co pisać, to interpretuje
                  Pan i podaje definicje słownikowe jakiegoś wyrwanego słowa z kontekstu. Cieszę
                  się, że jest Pan specjalistą od "krojenia" i innego tego typu słownictwa. Bardzo
                  dobrze się Pan potrafi posługiwać tego typu określeniami. Nasówa się myśl, że
                  widocznie robi Pan to na co dzień.
                  • tomaszkalata Re: Jedyny program 03.10.06, 23:43
                    libromante napisał:

Nasówa się myśl, że
                    > widocznie robi Pan to na co dzień.

Nasuwa - piszemy przez "u" zwykłe, prosze Pana.
                  • kristoflaskowski Re: Jedyny program 04.10.06, 09:25
                    Każdy z nas powinien sprawnie posługiwac się językiem polskim, o czym świadczy
                    popularność programow prowadzonych przez prof. Miodka i Bralczyka. Dlatego
                    zachęcam do jego poprawnego stosowania. :)

pozd.
                    krzysztof laskowski

ps. o ilę się nie myle, to nie ma takiego wyrazu jak "żenada"
                    • tomaszkalata Re: Jedyny program 04.10.06, 09:46
                      Tak, sprawne posługiwanie sie j. polskim (stylistyka, ortografia) jest tutaj b.
                      ważne - zgadzam się z K. Laskowskim w stu procentach.

Pozdr.
                      Tomasz Kalata

PS.
                      Wyraz "żenada" - to prawda, nie jest zbyt często używany, ale istnieje. W
                      Słowniku Wyrazów Obcych PWN prof. J. Tokarskiego z 1980 roku jest on (ten
                      wyraz) opisany w sposób nastepujący:
                      "żenada <fr. gener = krępować> przestarz. uczucie skrępowania; zakłopotanie,
                      zawstydzenie, zażenowanie (dziś tylko w zwrocie: bez żenady)"

Ale jestem w stanie przyznać, że akurat na tym forum wyraz ten został przeze
                      mnie użyty trochę niefortunnie.
                      • libromante Laskowski - żenada i prostactwo 04.10.06, 12:30
                        tomaszkalata napisał:
                        > "żenada <fr. gener = krępować> przestarz. uczucie skrępowania; zakłopot
                        > anie,

Panowie. Potwierdzacie pisaną wcześniej kwestię i sami się kompromitujecie.
                        Dlaczego wasze merytoryczne dyskusje sprowadzają się do "cytowania sołwnika",
                        wytykania lapsusów językowych, pomyłek drukarskich lub "ż z kropką". Co wiecej,
                        pomimo, iż ktoś zrobił pomyłkę językową nie ważne z jakich względów, a treść
                        pozostała dalej czytelna, wielkim nietaktem jest wytykanie takiego faktu.
                        Żenada.

O ortografii, znaczeniu słów proponuję porozmawiać z Miodkiem na innym forum.

Dyskutujcie merytorycznie. Zwłaszcza Pan Laskowski powinien się szczególnie
                        poprawić. Wytykanie, obrażanie i krytyka to jedyna jego domena.
                        • kristoflaskowski libromante - żenada i prostactwo? 04.10.06, 13:44
                          drogi libromante w przeciwieństwie do ciebie nie obrażam i nie pomawiam innych
                          zatem jeśli chcesz dyskusji merytorycznej to przestrzegaj pewnych zasad,
                          szczególnie, że wymagasz ich od innych.

Jesli chcesz prowadzić merytoryczną dyskusję to podawaj fakty, dane, zadawaj
                          pytania. Podaj np. przykłady, kiedy to obraziłem ciebie i w jaki sposób.

pozd
                          krzysztof laskowski

• libromante Laskowski - żenada i prostactwo? 04.10.06, 14:11
                            > Jesli chcesz prowadzić merytoryczną dyskusję to podawaj fakty, dane, zadawaj
                            > pytania. Podaj np. przykłady, kiedy to obraziłem ciebie i w jaki sposób.

Proszę bardzo. Pierwszy z Brzegu przykład to hankow i jej pomawianie o bycie
                            Hanną Prywatą oraz inne ciekawe stwierdzenia skierowane w jej stronę.
                            • kristoflaskowski Re: Laskowski - żenada i prostactwo? 04.10.06, 14:31
                              drogi libromante

po pierwsze przeczytaj uważnie raz jeszcze to co ja napisałem i twoją odpowiedź,
                              po drugie nawet gdybym kiedyś napisał, że Hankow to znany polityk Andrzej L.,
                              to w żadnym wypadku nie byłoby to pomówieniem.
                              po trzecie ponawiam pytanie: Podaj np. przykłady, kiedy to obraziłem ciebie i w
                              jaki sposób?
                              po czwarte nie obrażaj innych i szanuj netykietę.

pozd
                              krzysztof laskowski
                              • libromante Re: Laskowski - żenada i prostactwo? 04.10.06, 15:47
                                > Podaj np. przykłady, kiedy to obraziłem ciebie i w jaki sposób?

Panie Laskowski. Nigdzie nie pisałem i nie sugerowałem, że chodzi o obrażanie
                                mojej osoby a opisywałem Pana zachowanie w stosunku do innych osób. To jest
                                manipulacja z Pana strony, że pyta się Pan mnie kiedy wypowiedź dotyczyła
                                innych. Gdybym odpowiedział, że mnie Pan nie obraził, wtedy by Pan zamkną
                                sprawę. Jeszcze raz podkreślam i poddtrzymuję, że moja ocena dotyczy Pana
                                wypowiedzi w stosunku do innycy bardzo kulturalnych osób.

Właśnie. Proszę sobie przeczytać netykietę, w szczególności: Pisz zwięźle i na
                                temat, Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców, Jeśli dyskusja
                                przerodzi się w prywatną pogawędkę - kontynuuj ją poza forum, Jeśli chcesz
                                zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny, Staraj
                                się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich.

P.S.
                                Może mi Pan dalej zwracać uwage za literówki, pisać, że nie znalazł Pan w
                                słowniku słowa "żenada". To tylko świadczy o Panu i nikogo nie zniechęca.
                                Myślę, że wszyscy znają znaczenia słów przytaczanych przez Pana jak również
                                widzą te pojawiające się niekiedy literówki.
                                • kristoflaskowski Re: Laskowski - żenada i prostactwo? 04.10.06, 16:58

libromante cieszę się, że zapoznałeś się z netykietą i wyjątki z niej
                                  zacytowałeś, pozwól, że zwrócę tobie uwagę:

1. "Pisz zwięźle i na temat" Jeśli się nie mylę, to autor tego wątku
                                  zatytułował go "Wczorajsze spotkanie ząbkowskiego PiSu - ŻENADA", twoje
                                  uszczypliwe uwagi dotyczące mojej osoby znacznie odbiegaja od treści tego wątku.

2."Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców" w tym wypadku to ty
                                  znacznie przekroczyłeś progi kulturalnej dyskusji, pomawiajac moją osobę.

3."Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie" Natomiast co czytamy
                                  w tytule twojego postu: "Laskowski - żenada i prostactwo?" Znowu akapit
                                  pasujący do netykiety, zatem zacznij go stosować.

4. "Może mi Pan dalej zwracać uwage za literówki". Ja mogę jedynie zwrócic
                                  uwagę, że w swoich postach mylisz osoby, z którymi prowadzisz dyskusję. Ja
                                  nazywam się Krzysztof Laskowski natomiast ty chciałbyś zapewne odpowiedzieć
                                  panu Tomaszowi Kalacie.

5 "nie znalazł Pan w słowniku słowa "żenada". To tylko świadczy o Panu i nikogo
                                  nie zniechęca." Nie rozumiem, o co tobie konkretnie chodzi w tym przypadku.
                                  Fakt, że słownik internetowy nie zawiera objaśnienia wyrazu "żenada", moze
                                  jedynie źle świadczyć o autorach tego slownika, choć spotkałem sie z opiniami
                                  językoznawców, że wyraz "żenada" jest chwastem językowym.

6."Myślę, że wszyscy znają znaczenia słów przytaczanych przez Pana jak również
                                  widzą te pojawiające się niekiedy literówki." Jak sądzę dużo osob zna potoczne
                                  wyrażenia i je rozumie. Ty jednak odmawiasz mi takiego prawa i pomawiasz mnie o
                                  bliżej nieokreślony kontakt z tzw. półświatkiem.

7. Powoli tracę już orientację, z kim właściwie prowadzę dyskusję, piszę do
                                  Moinic18 a odpowiada mi libromante na dodatek powołując się na hankow.

8. Napisz wreszcie, czym obraziłem ciebie lub inną osobę, zacytuj moje
                                  wystąpienie, a szczególnie obraźliwe "wypowiedzi w stosunku do innycy bardzo
                                  kulturalnych osób".

Szczególnie proszę o podanie, jakim to "zlodziejskim" rzemiosłem sie "param".

pozd.
                                  krzysztof laskowski

ps. czytaj uważnie, to co pisza inni

• ponponka1 Laskowski - żenada i prostactwo - brak netykiety 04.10.06, 21:18
                          Chyba Panowie wytykacze jej nie czytali....
                • robertl Re: Jedyny program 05.10.06, 18:08

,,,,,,
                  > Na razie bowiem dowiaduje się tylko od ciebie, że kandydat na wiceburmistrza
                  > skroił pieniądze[w ząbkowskich klimatach to określenie oznacza po prostu
                  > kradzież ;)]

Panie Krzysztofie ( Pan się nie obrazi) pora zmienić ząbkowskie klimaty - w
                  sferze bezpieczeństwa Robert Perkowski i jego ludzie ( w tym moja skromna osoba)
                  jesteśmy gotowi je zmienic.
    • tomkrt Niedzielne spotkanie pisu na Powstańców 07.10.06, 13:05
      Może włącze sie do dyskusji bo również byłem
      na tym spotkaniu
      Faktem jest ze w czasie prezentacji
      nie można szczegułowo omówić całego programu.

Liczyłem że będzie on dostępny w wersji papierowej w trakcie spotkania
      była tylko obietnica ze będzie dystrybuowany po mieście.
      Moge tylko wysnuć wniosek, że po prostu taki pełnotekstowy
      program w momencie jak odbywało się spotkanie jeszcze nie istniał
      Wracając do prezentacji którą już scharakteryyzowali moi przedmówcy.

Niektóe punkty programu były dobre i sensowne,
      niektóre zupełnie nie trafione, a jeszcze inne
      mogłby by być dobre ale nie w tej kadencji.
      Czyli jak w każdym programie wyborczym

Troche przydługie było wystąpienie wicewojewody
      i potem zabrakło czasu na zadawanie pytań.

Odniosłem wrażenie że część zagadnień panowie z Pisu rzeczywi¶cie mają przemyślale i opracowane, a czę¶ć wyglądała na wrzucone do prezentacji w ostatniej chwili.

Tak jak Pana Kalatę, uderzyło mnie pomylenie przez Pana Perkowskiego zlewni ścieków z oczyszczalnią ścieków.
      Kto jak kto ale ale przyszły burmistrz powinien mieć pojęcie o gospodarce komunalnej i rozróżniać podstawoe pojęcia.
      Tego nie można uznać za zwykłe przejęzyczenie, ponieważ punkt "oczyszczalnia ścieków" widniał na slajdzie.

Odniose się do jednego zp unktów programu - czyli budowy krókiej Nowo-Zeimowita za pieniądze gmniy.
      Takimi pomysłami piekło jest wybrukowane. Z wierzchu wygląda bardzo atrakcyjnie, a w rzeczywistosci przyniesie Ząbkom więcej szkody niż pożytku.
      Na szczęscie szanse realizacji tego pomysłu są zerowe bo część Ząbkowska to 1/4 kosztów ogólnych. Reszte by musiała zapłacić Warszawa, a Stolica ma lepsze pomysły na wydatkowanie paru milionów niż budowa drogi do nikąd.
      Poraząjące jest też myślenie o systemie transportowym w kategoriach własnego podwórka czy osiedla - z klapami na oczach. Nowoziemowita była projektowana jako częśc pewnego systemu transpotowego. Zbudowana w pełnej długości i wersji dwujezdniowej może rozwiażać wiele problemów komunikacyjnych Ząbek - głównie odciążyć ks skorupki i Piłudskiego.

Kolejne co mnie rozbawiło to niezłomna wiara radnych z "PiSu" i v-ce wojewody ze obwodnice rozwiąza wzystkie problemy komunikacyjne Ząbek. Szczególnie ze "obwodnice" było użwyane w rozumieniu tylko dróg dodokólnych.
      system obwodncowy składa się zarówno z okręgów drogowych o zwiększonej przeupstowości - jak i z dróg promienistych łączących poszczególne okręgi i rozporwadzający ruch z i do węzłów. Obwodnice to sieć, a nie kółka.

Budowa węzła Zielonka to nie same plusy dla Ząbek. Każdy kij ma dwa końce.
      Tutaj z obwodnicy będą zjeżdżać kierowcy którzy chcą sie dostać do Ząbek i centrlanej pragi (Targówek przemysłowy, Praga północ, Praga Południe) praską część obwodnicy śródmieścia, wał miedzeszński, mostów Poniatowskiego, Świętokrzyskiego Śląsko-Dąbrowskiego) i połączą się z tymi co jadą od strony Zielonki i mają ten sam cel podróży.

W okolicy Ząbek mają być 3 takie łączniki międzyobwodnicowe i rozprowadzajace ruch do Warszawy.
      - Radzymińska
      - Nowo-Ziemowita
      - Strażacka (Nowo-zabraniecka)
      NA tą ostatną radni miata liczyczyli zawężając rezerwe pod Nowo-Ziemowita w planie miejsocwym Ząbek.

Widziałem niedawno plany ZDM-u budowy przełdłużenie Strażackiej do splarni
      i szczęka mi opadła z wrażenia.
      Projekt zakłada maksymalne oszczędnosći.
      Zero dodatkowego wykupu gruntów.

zapominamy o wiadukcie nad torami w ciągu chełmżyńskiej.
      będziemy mieć gustowne rondko przy przejeżdzie kolejowym.
      droga ma być 1x2, zyska chodnik i ściezke rowerową (do nikąd)
      nawet nie planuje się przesunięcia kapliczki przy przejeżdzie.
      Będzie stała po środku nowego chodnika.
      Nowo-zabraniceka będzie przecinać się z używaną bocznicą
      dlatego zaprojektowano dwa gusowne zakręty po 90 st. i przejazd kolejowy.
      Będzie tam ograniczenie prędkosci do 30 km/h
      Reasumując - strażacka (Nowo-Zabraniecka) będzie korkować się już w momencie oddania do użytku. Żeby ją cąłkowicie zapchać wystarczy ruch z samego Rembertowa.

Zbudowanie Nowo-Zeimowita tylko do Piłudskiego i równoczesne powstaniem Węzła Zielonka to skazanie Ząbek południowych na rozjeżdżanie. A własciwie zamienienie ich w parking - bo jeździć już się właściwie nie da.
      Kierowcy będą szukać wszelkich możliwych skrótów zeby dotrzeć z puktu A czyli węzła Zielonka i dorgi 634 od strony Wołomina
      do punktu B czyli wlotu ulicy Nowo-Ziemowita.
      Kierowcy omijając zakorkowany ciąg ks. Skorupki, Piłsudkiego zaczną jeżdzić po uliczkach osiedlowyhc - ruch tranzytowy pojawi się tam gdzie nie powinien: Szwoleżerów, Sikorskiego, Gajowej, Stefczyka, Westerplatte, Szkolenej Powstańców.

Wracając do spotkania PiSu

Przedstawiono też osobe kandydata na burmistrza Pana Perkowskiego i kandydatów na wiceburmistrzów.
      Wg. PiSu Ząbki mają mieć dwóch wiceburmistrzów Panów Uścińskiego i Mickiewicza (speca od pozysku funduszy unijnych z Warszawy).

tomaszkal napisał:
      >Pisowcy na spotkaniu krytykowali obecnie panującego Boksznajdera, że zaczął
      > budować ul. Powstańców i ul. Kopernika – i przez to niemożliwe będzie
      > pozyskanie na te cele środków z UE. A chwilę wcześniej zachwalali, jacy to
      > oni są dobrzy, bo budują szkołę podstawową przy ul. Powstańców. A przecież to
      > ta sama sytuacja. Dlaczego szkoła w ogóle nie była planowana do
      > dofinansowania z zewnątrz? Bo nie znalazła się w Planie Rozwoju Lokalnego
      > jako projekt planowany do dofinansowania ze ZPROR, tylko od początku
      > zakładano że będzie budowana w 100% ze środków własnych (i kto do tego
      > doprowadził). A można było się trochę wstrzymać i dostać na to
      > dofinansowanie.

Tutaj sie zgodze ze spostrzeżeniem Pana Kalaty.
      Raz się krytykuje burmistrza za pośpiech przy budowie dróg i mówi ze to utrudni pozyskanie finasów z zewnątrz, a raz odtrąbia skuces PiSu bo rozpoczęła się budowa szkoły. (finansowana w 100% z budżetu gminy)

W planie rozwoju loklanego uchwlonym przez radnych miasta wśród inwestycji rozpisanych na zadania przewidziane do finansowania z ZPORR są tylko zadania drogowe. To troche komiczne - jakby rozwój miasta zależał wyłącznie od dróg.
      A gdzie budowa szkoły, remonty, termomodernizacja szkoły, poprawa bezpieczeństwa czy chociażby zakup sprzętu dla OSP, czy remont remizy itd.
      W Ząbakch jest coraz więcej bloków a Nasi ochotnicy nie mają wozu z drabiną.
      Co sie stanie jak drabina z Warszawy nie będzie mogła dojechać na czas ?
      Takie inwestycje też można wpisać do PRL i wnioskować o ich dofinansowanie.
      Ale o to radni nie zadbali :(

Z niecierpliwością czekam na program pełny tekst programu PiSu.

Pozdrawiam
      Tomasz Kret
      • sdarp Re: Niedzielne spotkanie pisu na Powstańców 08.10.06, 21:22

> Wg. PiSu Ząbki mają mieć dwóch wiceburmistrzów Panów Uścińskiego i Mickiewicza
        > (speca od pozysku funduszy unijnych z Warszawy).
        >

CO - MA BYĆ DWÓCH WICEBURMISTRZÓW ??????
        Zamiast taniego państwa będziemy mieli karuzele stanowisk !!!
        Aż strach pomyśleć co śię stanie jak PiS zblokuje się z jakimś komitetetem ?
        Czy wtedy będziemy mieli trzeciego wiceburmistrza ??

Zastanawiam się nad motywacjami osób które chcą zostać burmistrzami lub zastępcami burmistrza.
        To jakby nie było jest to pewna rewolucja w życiu.
        Bo wiąże się z porzuceniem obecnej pracy na 4 lub 8 lat.
        Potem trzeba będzie zacząć znowu coś innego robić w życiu.

Człowiek który robi zawodowo to co lubi,
        lub prowadzi dobrze prosperującą firme
        przynosi mu to satysfakcje i odpowiedni dochód
        nigdy nie zdecyduje się na rzucenie tego w cholere
        i zajęcie się burmistrzowaniem.

Na posade burmistrza połaszczą się raczej osoby niezadowlolone ze swojej obecnje pracy, które potraktują to jako kolejne wyswanie w pracy zawodowej, ale również osoby zflustrowane i życiowi nieudacznicy.
        Na pewno nie będą to rozchwytywani menadżerowie.
        Pensja burmistrza w Ząbkach to nie są kokosy na obecne realia - ok 6 tys brutto.
        Dobry menadżer w Warszawie może zarobić spokojnie 10 x tyle.
        Więc nie ma co sie łudzić, że dobrzy menadżerowie skuszą się na posade burmistrza z której potem ciężko o dobrą pozycje na rynku pracy.
        Podobnie nie da się pogodzić posady burmistrza z prowadzeniem własnej firmy.
        Wtedy ani miasto ani firma nie będzie zarządzana dobrze.

Nie dziwie się Perkowskiemu - ma wyższe ambicje niż przewracanie papierków w biurze aresztu na Białołęce - posada burmistrza będzie dla niego w pewnym sensie awansem zawodowym.

Mickiewicz - boi się za straci prace w Warszawie po przegranej PiSu - w Ząbkach PiS ma większe szanse na sukces

Uściński - pisze ze prowadzi firme konsultingową,
        cóż pewnie firma nie przynosi kokosów skoro kusi go posada wice burmistrza.

Stachera - też prowadzi firme, chwalił się ze dostał jakieś dofinasowanie z UE dla przedsiębiorstwa, a teraz chce ją porzucić z powdów ambicjonalnych.
        Czy też może będzie chciał trzymać obie sroki za ogon ??

Boksznajder - tak długo już siedzi w urzędzie ze nie pamiętam jakie on ma wyskztałczenie - pewnie wpisuje w formularzach zawód wyuczony i wykonywany - burmistrz.

Słomka - był dobrym kardiologiem, stał się przeciętnym samorządowcem i karierowiczem w ogólnym rozliczeniu strata dla społeczeństwa.
        wykształcenie Pana Słomki troche kosztowało - a teraz się marnuje :(

Chibowski J. nie wiem gdzie pracuje ale chyba ma ambicje zostać burmistrzem.
        jakoś u nich to rodzinne w poprzednich wyborach startował jego brat.

Walczak - ciężko pracujący społecznik.
        Zaczynał od włąsnej firmy remontowej. ciekawe co teraz porabia zawodowo poza LPRem. Chyba ma troche wyższe ambicje niż burmistrzowanie. Ostatnio kandydował na senatora.

Na razie nie widze dobrego kandydata może pojawi się jakiś nowy zawodnik ?
        • piotruscinski Sprostowanie-prezentujemy jednego v-ce burmistrza 09.10.06, 00:31
          sdarp napisał:

> > Wg. PiSu Ząbki mają mieć dwóch wiceburmistrzów Panów Uścińskiego i Mickie
          > wicza
          > > (speca od pozysku funduszy unijnych z Warszawy).

Dementuję tą informację. PiS na spotkaniu (tydzień temu oraz dziś) prezentował
          tylko jednego v-ce burmistrza - Grzegorza Mickiewicza. Być może ktoś na
          spotkaniu odniósł błędne wrażenie, gdy Robert mówiąc o mnie wspomniał, że
          chciałby abym był jego zastępcą, a to jest różnica. Jak zapewne Drodzy
          formumowicze słyszeliście będę kandydował do Rady Powiatu Wołomińskiego i na
          razie nie planuję być v-ce burmistrzem w Ząbkach.
          Jeśli zaś chodzi o 2 wiceburmistrzów, to być może Perkowski zatrudni jeszcze
          jednego v-ce burmistrza. Jeśli to zrobi to na pewno tylko dla dobra miasta.
          Nadchodzący okres będzie bardzo pracowity. Grzegorz Mickiewicz będzie w pełni
          zaangażowany w zarządzenie pozyskiwaniem środków z UE i na pewno zarobi na
          swoją pensję. Natomiast być może będzie potrzebny drugi v-ce burmistrz, który
          będzie sprawował typowe dla zastępcy burmistrza obowiązki. Ale to tylko moje
          gdybania, nie jest to oficjalne stanowisko PiS i naszego kandydata. Kto chce
          niech go zapyta na jego forum.

> Uściński - pisze ze prowadzi firme konsultingową,
          > cóż pewnie firma nie przynosi kokosów

Firma, jak każda firma w pierwszym roku działalności ma duże koszty, ale
          przychody, które już uzyskuje i jakie planuje uzyskać pozwalają mi zaprzeczyć
          twierdzeniu, że jakoby "nie przynosi kokosów". Więcej poczytacie w moim
          oświadczeniu majątkowym, które co rok samorządowcy skłądają.

Twierdzenie, że moja działalność samorządowa ma jakieś podłoże chęci dorobienia
          się jest krzywdzące dla mnie.
          • sdarp Re: Sprostowanie-prezentujemy jednego v-ce burmis 09.10.06, 11:33
            piotruscinski napisał:

> sdarp napisał:
            >
            > > > Wg. PiSu Ząbki mają mieć dwóch wiceburmistrzów Panów Uścińskiego i
            > Mickie
            > > wicza
            > > > (speca od pozysku funduszy unijnych z Warszawy).
            >
            > Dementuję tą informację. PiS na spotkaniu (tydzień temu oraz dziś) prezentował
            > tylko jednego v-ce burmistrza - Grzegorza Mickiewicza. Być może ktoś na
            > spotkaniu odniósł błędne wrażenie, gdy Robert mówiąc o mnie wspomniał, że
            > chciałby abym był jego zastępcą, a to jest różnica.

To pewnie było źródło tego nieporozumienia.

> > Uściński - pisze ze prowadzi firme konsultingową,
            > > cóż pewnie firma nie przynosi kokosów
            >
            > Firma, jak każda firma w pierwszym roku działalności ma duże koszty, ale
            > przychody, które już uzyskuje i jakie planuje uzyskać pozwalają mi zaprzeczyć
            > twierdzeniu, że jakoby "nie przynosi kokosów". Więcej poczytacie w moim
            > oświadczeniu majątkowym, które co rok samorządowcy skłądają.
            >
            > Twierdzenie, że moja działalność samorządowa ma jakieś podłoże chęci dorobienia
            >
            > się jest krzywdzące dla mnie.
            >
            W wyniku nie porozumienia został Pan przezemnie włączony do grona
            osób które prawdopodobnie będą się starały zostać burmistrzem lub vice-burmistrzem.
            Analizowanie motywów osób które chcą zostać wybrani na etatowe stanowiska gminne jest obowiązkiem każdego wyborcy. To warunek konieczny aby dokonoać włąsiwego wyboru. Żeby nie było sytuacji przyklejenia się do stołka jak mamy to obecnie.
            Kiedy burmistrz całą swoję energie pożytkuje w kwestie - jak zostać wybrnaym ponownie, a nie jak dobrze zarządzać miastem.
            Teroretycznie z tego drugiego powinno wynikać to pierwsze.
            ale niektórzy wolą zadbać o pewne grupy wyborców aby mieć pewnosć reaelekcji
            a reszte miasta pozostawić odłogiem.

Zdziwiłem się że, taka młoda i energiczna osoba jak Pan
            co dopiero rozpoczęła włąsną dizałaność gospodarczą
            nagle chce zostać wice - burmistrzem.

Ale widać był to wynik pewnego niedpowoiedzenie i nadinterpretacji słów Pana Perkowskiego przez jednego z uczestników spotkania na powstańców
            Jeśli poczuł się Pan urażony to przepraszam.

Poruszył Pan też kwestie oswiadczeń majątkowych radnych.
            Zaapelował bym z tego miejsca do obecnych radnych starających się o reelekcje
            o udostępnienie swoich oświdczeń majatkowych, zarówno z początku kadencji jak i ostatnich, na swoich stronach wyborczych. Niech wszyscy wyborczy mają jasnosć i łatwy dostęp do tych infromacji - przecież to jest jawne.

Apeluje o to bo ktoś namieszał w Ząbkowksim BIPie
            i pouszkadzał pliki ze sprawozdaniami finasowymi
            niektóych radnych.
            Uszkodzenie pliku jest dosyć prymitywne
            zamieniono rozszeżenie z pdf-na doc-a
            ale większość osób które prubują je otworzyć
            zobaczy krzaczki w wordzie zamiast skanów dokumentów w adobe readerze,
            Jakiś chochlik musiał się bawić, tylko jaki miał cel ???
            Nie uwierze, że rozszerzenia plików same się pozmieniały np. w wyniku awrii.

A jak już zachaczyliśmy o kwestie finansowe to polecam
            artykuł z ostatnich faktów WWL pt. Na diecie w powiecie"
            fakty.wwl.pl/?i=20
            • sdarp Oświadczenia majątkowe w BIPie - cud samonaprawy. 11.10.06, 12:28
              sdarp napisał:

> Zaapelował bym z tego miejsca do obecnych radnych starających się o reelekcje
              > o udostępnienie swoich oświdczeń majatkowych, zarówno z początku kadencji jak i
              > ostatnich, na swoich stronach wyborczych. Niech wszyscy wyborczy mają jasnosć
              > i łatwy dostęp do tych infromacji - przecież to jest jawne.
              >
              > Apeluje o to bo ktoś namieszał w Ząbkowksim BIPie
              > i pouszkadzał pliki ze sprawozdaniami finasowymi
              > niektóych radnych.
              > Uszkodzenie pliku jest dosyć prymitywne
              > zamieniono rozszeżenie z pdf-na doc-a
              > ale większość osób które prubują je otworzyć
              > zobaczy krzaczki w wordzie zamiast skanów dokumentów w adobe readerze,
              > Jakiś chochlik musiał się bawić, tylko jaki miał cel ???
              > Nie uwierze, że rozszerzenia plików same się pozmieniały np. w wyniku awrii.
              >

Jakiś cud czy co - wszystko w BIPie się ponaprawiało
              oświadczenia majątkowe już mają właście rozszerzenia
              i otwierają się bezproblemu
              a co najciekawsze log BIPu nie pokazuje, żeby ktokolwiek
              ingerował w zawartosć.
              Ach te chochliki ;)

Czy komuś zależało żeby uniemożłiwić zaglądania do oświadczeń niektórych radnych. I myślał ze nikt tego nie wykryje - naiwniacy
              Czy obecni radni starający się o reelekcje mają coś do ukrycia ??
              Sprawa jest śmieszna i nie warta powoływania komisji śledczej,
              Trzeba tylko odnotować fakt, że ktoś się bawił BIPem.
              Kto i w jaki celu to pewnie pozostanie jego słodką tajmenicą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka