Dodaj do ulubionych

Chyba bedziecie musieli sie do mnie przyzwyczaic

24.10.06, 17:20
bo zamierzam mimo antyreklamy i przygnebiajacej zabkowickiej rzeczywistosci
wyskoczyc z 80 tysiakow za jakies fajne lokum.
Obserwuj wątek
    • limptrader Re: Chyba bedziecie musieli sie do mnie przyzwycz 24.10.06, 18:04
      ok ale myślisz, że kogoś to obchodzi?
      • grzegorzlubomirski Moze ktos chce sprzedac? 24.10.06, 18:18
        • katrem Re: Moze ktos chce sprzedac? 24.10.06, 18:23
          za 80 tysiaków? wątpię...
          • grzegorzlubomirski Oczywiscie w twardej walucie a nie w zlociszczach 24.10.06, 18:37
            • katrem Re: Oczywiscie w twardej walucie a nie w zlociszc 24.10.06, 19:23
              :)
              • arek-zabki Re: Oczywiscie w twardej walucie a nie w zlociszc 26.10.06, 00:46
                80 tyś. Aż tyle ?!? A co ty chcesz za to kupić? Kiosk czy budke z lodami...
                • grzegorzlubomirski W eurakach lamusie, zarabiam w twardej walucie 26.10.06, 11:17
                  pomnoz se przez 4, inteligencie zoliborski
    • robert8882 Re: Chyba bedziecie musieli sie do mnie przyzwycz 26.10.06, 22:16
      Drogi Panie Grzegorzu
      Serdecznie witam w Ząbkach. Jedną mam prośbę - prywatną.
      Żeby miał Pan coś czasem do przekazania, a nie skupiał się wyłącznie na
      umiejętności pisania.
    • hankow Re: Chyba bedziecie musieli sie do mnie przyzwycz 27.10.06, 21:56
      nie ma "zabkowickiej rzeczywistosci" jest tylko ząbkowska rzeczywistość. A to
      różnica, więc nie wiem, czy konicznie będziemy musieli się przyzwyczaić? Możemy
      to ....... . No chyba, Że ktoś grzecznie poprosi, to zaakceptujemy, tak to już
      jest w "ząbkowskiej rzeczywistości"
      Pozdrawiam.
      • arek-zabki Re: Chyba bedziecie musieli sie do mnie przyzwycz 28.10.06, 02:11
        A z kąd ty jesteś inteligenciku???
        Bo napewno nie z Milanówka, choć w postach tak pięknie opisujesz że z tamtąd
        jest taki dobry dojazd.
        Ja jestem z Milanówka. A ty???
    • eee.tam Re: nie kupuj!!! 29.10.06, 00:35
      popelnisz duzy blad, bo mieszka sie tu fatalnie. jesli pochodzisz z "tych"
      lubomirskich na 100 % nie bedzie ci tu wygodnie.
      - rano jedzie sie caly czas w korku, o 7.30 dojazd do pl. bankowego zajmuje 1 h
      40 m. powrot jeszcze wiecej. chyba, ze jedziesz przez ogrodki to tylko 1 h 20
      min:)
      - ogromne dziury w jezni, co 50 m. nieoznaczony "spiacy policjant"
      - czesto brakuje wody w kranach,
      - miasto jest brzydkie (co pewnie juz zauwazyles)
      - nikt nie sprzata ulic (zima trzeba brnac przez zaspy do osiedla)
      - wszedzie walesaja sie bezpanskie psy (moj sasiad zostal dotkliwie pogryziony)
      - mafia wolominska ma wciaz tu swoje dziuple,
      - wszedzie pelno menelstwa, stoja w gromadach, popijajac jabole, sikaja gdzie
      popadnie, az nieprzyjemnie isc ulica
      - umorusane dzieciaki zebrza o buleczke
      - sprzedawcy w (nielicznych) sklepikach kombinuja jak tu oszukac, wciskaja
      przeterminowany towar,
      - teraz plaga ziemniaczana - ciagle dzwoni rolnik, zeby sprzedac ziemniaki.
      w efekcie tego wszystkiego czlowiek jest niewolnikiem zamknietego osiedla.
      wydasz 80 tys. (i tak nic porzadnego za to nie kupisz)i jeszcze bedzie ci wstyd
      jak przyjada znajomi z warszawy.
      zabki to porazka, nie kupuj.
      • ledzeppelin3 Re: nie kupuj!!! 30.10.06, 15:31
        eee, tam! Ale nigdzie tak pięknie nie pachnie poranne powietrze, gdy wieje
        wiatr z południa, jak dziś... Może kolega Lubomirski ma skłonności koprofilne,
        wtedy powinien brać w ciemno
      • grzegorzlubomirski A kto mowil ze ja chce tam mieszkac 30.10.06, 17:54
        Urodzilem sie we Francji a mieszkam w Holandii i watpie zeby Warszawa (Radom
        Europy) sprostala moim wysokim wymaganiom. Pomyslalem sobie - jako ze mam jedno
        mieszkanie w Sopocie i jedno w Krakowie, nabyc cos w Warszawie, zeby czasem sie
        zabawiac a takze w celach spekulacyjnych.

Poza tym chcialem sprawdzic od czasu do czasu czy dobrze uzywacie funduszy
        strukturalnych(jezeli wiesz o czym mowie), bo teraz to jestesie juz na naszym
        garnuszku.

Poniewaz lubie spokoj (powiedziano mi ze w Warsawie strasznie kradna i rabuja -
        te kraty w oknach) tak wiec pomyslalem zeby cos kupic poza, ale z tego co widze
        w Polsce wszedzie taki syf, nie tylko w Warszawie.
        • wasyl1978 Re: A kto mowil ze ja chce tam mieszkac 30.10.06, 19:30
          >Urodzilem sie we Francji

nie miej do nas pretensji

> a mieszkam w Holandii

tez nie jestesmy temu winni, ale jak lubisz cierpiec to Twoja sprawa

> w Polsce wszedzie taki syf, nie tylko w Warszawie.

to po co kupiles mieszkanie w Sopcie i krakowie (jesli wogole bylo by Cie stac -
          w co bardzo watpie)

ale w Ząbkach mozesz wynajac tanio kwatere - w Drewnicy (chociaz mysle ze tam
          przyjmuja tylko lzejsze przypadki niż Twój)

pozdrawiam
          Michal W.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka