zoncia11 25.10.06, 19:29 Witam! czy ktoś może mi podać nazwiska ludzi, którzy będą kandydować w Ząbkach na burmistrza? chciałabym poznać program każdego z nich :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netgater Re: kandydaci na burmistrza 25.10.06, 19:35 Były już takie wątki. Zajrzyj np. tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=50580551 Odpowiedz Link Zgłoś
nordsea Re: kandydaci na burmistrza 25.10.06, 22:29 zoncia11 napisała: > Witam! > > czy ktoś może mi podać nazwiska ludzi, którzy będą kandydować w Ząbkach na > burmistrza? > chciałabym poznać program każdego z nich :) > > Pozdrawiam! Cześć z przyjemnością Ci odpowiem. Jest czterech kandydatów ( internetowo) Boksznajder - nieobecny na forum, pewno nie potrafi korzystać z netu jego program to utrzymac się na stołku.Cecha charakterystyczna nie korzysta ze środków Unii Europejskiej - stowrzył Ząbki samowystarczalne jak Kim-Ir-Sen Koreę Płn. ( idea dzucze) Perkowski - nieobecny na forum, ale jego ludzie są obecni.Potrafi korzystać z netu ba nawet pracę doktorancką 'po temacie"pisze.Od dawna (ponad dwa lata ) ma własna stronę internetową.Ma za sobą tour po Zabkach gdzie przedstawiał program, rozmawiał z ludźmi. Chibowski - nieobecny na forum, ale jego ludzie od wrzesnia obecni i aktywni.Potrafi korzystać z netu ale stronę ktos mu zrobił ( ale jak na 45-latka nieźle).Poza wirtualnym światem istnieje ale jego ludzie nie. Stachera - jedyny który nie boi i nie wstydzi rozmawiać z ludźmi pod swoim nickiem, od dawna - spójrz wątek Stachera odpowiada.Istnieje realnie ba nawet na swoim nazwisku wciągnie ponownie żonę do RM oraz radnego Laskowskiego. Program mają Stachera i Perkowski. Cel ma Boksznajder. Parcie na stołek mają wszyscy poza Stacherą. Odpowiedz Link Zgłoś
sdarp Re: kandydaci na burmistrza 25.10.06, 22:58 nordsea napisał: > > Program mają Stachera i Perkowski. > Cel ma Boksznajder. Podobno mają - jakoś na razie nikt tych programów nie widział. PO twierdzi ze też ma. Nikt ich na razie nie widział, co najwyżej ujawniano elementy programów i hasełka Wstydliwe jakoś te Ząbkowskie komitety. > Parcie na stołek mają wszyscy poza Stacherą. Tutaj mnie rozbawiłeś. Kto jak kto ale Stachera marzy o fotelu burmistrza od 16 lat. On o nim śni. Myśle ze to przez kwestie fotela burmistrza nie doszło do bloku PiS Stachera. Bo w mieście nie mogło być dwóch burmistrzów. Chociaż przy odrobinie dobrej woli ,mogli się podzielić Perkowski by był burmistrzem w dni parzyste a Stachera w nieparzyste ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wstachera Re: kandydaci na burmistrza 25.10.06, 23:24 sdarp napisał: > Tutaj mnie rozbawiłeś. > Kto jak kto ale Stachera marzy o fotelu burmistrza od 16 lat. > On o nim śni. Gdybym tak marzył o fotelu burmistrza od 16 lat, to bym w 2002 roku kandydował na to stanowisko. Komitet, który wtedy zorganizowałem, miał wystarczającą liczbę kandydatów do Rady, pozwalająca na zgłoszenie kandydata na Burmistrza. A ja nie wystartowałem, tylko poparłem kandydaturę Krzysztofa Słomki. W. Stachera Odpowiedz Link Zgłoś
sdarp Re: kandydaci na burmistrza 25.10.06, 23:42 wstachera napisał: > sdarp napisał: > > > Tutaj mnie rozbawiłeś. > > Kto jak kto ale Stachera marzy o fotelu burmistrza od 16 lat. > > On o nim śni. > > Gdybym tak marzył o fotelu burmistrza od 16 lat, to bym w 2002 roku kandydował > na to stanowisko. Komitet, który wtedy zorganizowałem, miał wystarczającą > liczbę kandydatów do Rady, pozwalająca na zgłoszenie kandydata na Burmistrza. A > > ja nie wystartowałem, tylko poparłem kandydaturę Krzysztofa Słomki. > > W. Stachera Czyli w 2002 roku poparł Pan Perkowskiego w wyborach do Powiatu (PiS) i Słomke (który był później w PO) w wyborach na burmistrza ? :D Jak dla mnie to dobra strategia i przygotowanie gruntu na następne wybory. Jakby Słomka utrzymał się w PO to była by szansa na koalicje PO-PiSu-Stachery. ze wspólnym kandydatem na burmistrza - kimś niezaleznym czyli z Panem. Cóż pogratulować planu odsuniecia Boksznajdera. Niestety plan sie zdziebko nie udał. Słomka "wystąpił" z PO, Pan niedogadał się z PiSem. Ale mam dziwne przeczucie ze ten rozdział jeszcze nie jest zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
wstachera Re: kandydaci na burmistrza 25.10.06, 23:57 sdarp napisał: > Jak dla mnie to dobra strategia i przygotowanie gruntu na następne wybory. Żeby Pana jeszcze bardziej zadziwić, powiem, że wtedy do powiatu poparłem też Walczaka z LPRu. W.Stachera Odpowiedz Link Zgłoś
zoncia11 Re: kandydaci na burmistrza 26.10.06, 19:32 Dziękuję za odpowiedź! ale mam pytanie do Pana Stachery, a mianowicie jaka będą p i e r w s z e Pana działania po ewentualnym zwycięstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
wstachera Re: kandydaci na burmistrza 26.10.06, 20:24 Wyśpię się. A tak na poważnie. Przegląd stanu inwestycji i finansów gminnych. Wybór tematów do projektów unijnych i powołanie zespołu, który rozpocznie prace nad wnioskami. Podjęcie strategicznych decyzji w kwestii restrukturyzacji MZK i rozpoczęcie procesu restrukturyzacyjnego. Przystąpienie do negocjacji z ZTM i MPWiK w kwestii autobusów, wody, zanieczyszczenia środowiska. Decyzja w kwestii w-ce, skarbnika, sekretarza. Ogólnie rzecz biorąc, trzeba zacząc od podjęcia strategicznych decyzji w ww. kwestiach, tak żeby od początku było wiadomo, "w którą stronę iść". To tak na gorąco. W praktyce mogą się pojawić pewne korekty. W.Stachera Odpowiedz Link Zgłoś
zoncia11 Re: kandydaci na burmistrza 26.10.06, 19:36 dzięki! mam nadzieję, że wybrany burmistrz będzie dobrze się sprawował! bo Boksznajdera chyba nikt nie wybierze :) Odpowiedz Link Zgłoś
sabrina-zabki Re: kandydaci na burmistrza 26.10.06, 21:39 może się okazać, że zwolennicy JB nie będą mieli szansy na taki wybór - poczytaj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=50982038 informacja z dzisiaj Pozdrawiam, Sabrina Odpowiedz Link Zgłoś