eored 13.11.06, 18:15 Według mnie Pan Stachera już wystarczająco namącił w radzie i poraz kolejny się dostał Koniec świata Ząbki coraz bardziej na psy schodzą . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kristoflaskowski Re: Pan Stachera musi odejść 13.11.06, 18:21 eored napisał: > Według mnie Pan Stachera już wystarczająco namącił w radzie i poraz kolejny > się dostał Koniec świata Jak widze kolejny forumowicz najlepiej poinformowany na temat tego czego dokonała rada miejska :( w ostatniej kadencji byli tacy radni, co praktycznie nie zabrali głosu przez 4 kadencje, byli tacy co to podpisywali tylko listę obecności a potem znikali (oczywiście diety nie zapomnieli odebrać w kasie) zapewne oni nie macili, oni rzetelnie wykonywali swoje zadanie, ale oczywiście są przez ciebie stawiani za wzór rozsądku i odpowiedzialności :( pozd krzysztof laskowski Odpowiedz Link Zgłoś
dar.pan Re: Pan Stachera musi odejść 13.11.06, 18:24 Witam, Osiem lat walki, Panie Stachera, przynioslo chyba odwrotny rezultat od zamierzonego? Wynik wyborów doskonale ukazuje zmeczenie mieszkańców Ząbek Pańskimi wyimaginowanymi "aferami". Czy to nie jest powód, aby usunąć się w końcu ze świata polityki? Dalsze Pańskie działanie nie będzie mile widziane przez mieszkańców Ząbek, co dotyczy także Pańskich popleczników na czele z Panem Laskowskim i Redaktorem Naczelnym "Co słychać?". Pozdrawiam, Mieszkaniec Ząbek Odpowiedz Link Zgłoś
eored Re: Pan Stachera musi odejść 13.11.06, 18:37 Tak Wybory dobrze pokazały zmeczenie ludzi którzy i tak sa zmęczeni wiecznymi kłótniami w Radzie miasta. A widziałem wyniki naszego głosowania i jakich ludzi żeśmy wybrali i nie wróży to nic dobrego dla przyszłości Moich Ząbek . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dp19 Re: Pan Stachera musi odejść 13.11.06, 19:48 Brawo.Ludzie są już zmęczeni tymi ciągłymi aferami na łamach CS , a potem ich sprostowaniami i tak bez końca.Wynik wyborów jest oczywistą klęską Pana WS, bo jak inaczej tłumaczyć tak sromotną porażkę z bądz co bądz mniej znanymi kandydatami.Tysiące gazetek poszło na marne, zaangażowanie ludzi( chodzenie i proszenie o darmowe kserokopie programów i ulotek też się nie powiodło)Czas na zmiany Panu juz dziękujemy, nalezy życzyć nowemu burmistrzowi, aby mógł w spokoju wykonywać swoją pracę a nie stawiać się ciągle przed sądem i tłumaczyć się czemu ziemia jest okrągła.Czas poświęcić się rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
jas198 Re: Pan Stachera musi odejść 13.11.06, 19:04 Jak widze kolejny forumowicz najlepiej poinformowany na temat tego czego dokonała rada miejska :( w ostatniej kadencji byli tacy radni, co praktycznie nie zabrali głosu przez 4 kadencje, byli tacy co to podpisywali tylko listę obecności a potem znikali (oczywiście diety nie zapomnieli odebrać w kasie) i wybrani zostali !!! ponownie znam taka co to nawet sie nie odzywa i ponownie w radzie ale to kwestia miejc na liscie Odpowiedz Link Zgłoś
muller-miller Re: Pan Stachera musi odejść 13.11.06, 20:19 eored napisał: > Według mnie Pan Stachera już wystarczająco namącił w radzie i poraz kolejny > się dostał Koniec świata Ząbki coraz bardziej na psy schodzą . Co zazdrość Cię eored ( a może RED ) zżera?Pamiętaj Waldek dostał ponad 2000 głosów, wielki cudowny Chibowski w niezwyciężonej platformy (kumpel Komorowskiego) dostał aż 50 głosów więcej. Panie Waldemarze !!! CNZ w koalicji z PiS to zwycięstwo uczciwych w Ząbkach. Odpowiedz Link Zgłoś
dandar2 Re: Pan Stachera musi odejść 13.11.06, 20:23 Faktycznie zaszkodziło W.S. wypowiedź J.B. oraz jego wałsne przyznanie jak doprowadził do skreslenia z listy J.B.. Może to dobrze (bo popleczników J.B. było zapewne nie mało), a moze źle bowiem znam osoby, które nie poszły na wybory z prostej przyczyny skoronie ma J.B., to wszyscy 3 kandydaci sa dp przyjęcia i odrzucenia. W.S. za co to co zrobił, a pozostałych dwóch za poparcie partii. Poparcie ok 30% głosujacych (osób, które umia skorzystac ze swoich praw) to nie tak mało, więc miejsce w Radzie jest jak najbardziej uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
zulu2000 Re: Pan Stachera musi odejść 13.11.06, 22:27 eored napisał: > Według mnie Pan Stachera już wystarczająco namącił w radzie i poraz kolejny > się dostał Koniec świata Ząbki coraz bardziej na psy schodzą . O, koleś z Samoobrony??? To nie Stachera musi odejść a Balcerowicz! Pokręciło ci się coś. No i powiedz to tym wyborcom, co na niego głosowali. Niech żyje najsławniejszy mulat AL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 Re: Pan Stachera nie musi odejść 14.11.06, 08:09 Stachera to nie Balcerowicz i nigdzie nie musi sie wybierać. Powinien natomiast zmienić sposób uprawiania miejscowej polityki. Zamiast zasiadania w Komisji Rewizyjnej i uprawiania wiecznego krytykanctwa, powinien zająć się czymś pozytywnym np. opracowywaniem projektu rozwoju miasta w ramach Komisji Gospodarki. Niech teraz pokaże że potrafi robić coś więcej niż negować osiągnięcia innych. Odpowiedz Link Zgłoś
eored Re: Pan Stachera nie musi odejść 14.11.06, 08:50 Popieram niech pan Stachera weżmie się do pracy a nie neguje innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Pan Stachera musi odejść 14.11.06, 09:21 eored napisał: > Według mnie Pan Stachera już wystarczająco namącił w radzie i poraz kolejny > się dostał Koniec świata Ząbki coraz bardziej na psy schodzą . Świetnie, że Pan Stachera dostał się do Rady Miasta, jest według mnie osobą, która się do tej pracy po prostu nadaje i tak też zadecydowali wyborcy, głosując na niego. Również świetnie, że Pan Boksznajder odchodzi z władz miasta, dał on wielokrotnie dowód, że na stanowisku burmistrza sobie nie radzi. Trzeba pogodzić się z faktem, że era Boksznajdera się skończyła. Rozumiem złość jego zwolenników, ale dajcie już spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
teresa9922 Re: Pan Stachera musi odejść 14.11.06, 09:58 Według mnie komitet Stachery, to jedna wielka pomyłka! Co oznacza hasło "Czas na zmiany"? Oznacza radykalne zmiany w rządzeniu! Czyli Pan Stachera powinien odejść do lamusa zgodnie ze swoim hasłem wyborczym! Nie ma dla niego miejsca wśród uczciwych ludzi, zwłaszcza po tym jak skrzywdził JB... JB wszyscy zapietamy jako prawego i uczciwego burmistrza, który poświęcił większość swojego życia dla rozwoju Ząbek. A panem Stacherą brzydzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sabrina-zabki Re: Pan Boksznajder już odszedł 14.11.06, 10:21 Chyba żartujesz Tereso. Czy to Stachera wydał wyrok na JB?? Myślę, że JB sam na niego ciężko zapracował. Po zwycięstwie Roberta Perkowskiego, z pomocą CBA i prokuratury uda się potwierdzić prawość i uczciwość JB oraz wyjaśnić kwestię jak Ząbki dotychczas funkcjonowały. W moim rejonie większość osób może nie popiera Stachery, ale szczerze się cieszy z odejścia JB. Pozdrawiam, Sabrina Odpowiedz Link Zgłoś
teresa9922 Re: Pan Boksznajder już odszedł 14.11.06, 10:30 JB nie odszedł i myslę, że nie odsuniesie w cień... I pomógł mu w tym nie wyrok, a WS. Wyrok jest pozytywny, ale jest okres karencji w okresie którego JB nie może startować na burmistrza, ale może np wziąc udział w wyborach parlamentarnych - takie jest polskie prawo :-) To wszystko jest chore!!! Szkoda tylko, że kandydaci nie mogli się zmierzyć w prawdziwym pojedynku. Niech by ludzie powiedzieli, że juz nie chca JB - to byłaby zupełnie inna sytuacja, niż ta z która mamy do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Pan Boksznajder już odszedł 14.11.06, 10:52 teresa9922 napisała: > JB nie odszedł i myslę, że nie odsuniesie w cień... Masz te informacje z pierwszej ręki? > I pomógł mu w tym nie wyrok, a WS. > Wyrok jest pozytywny, ale jest okres karencji w okresie którego JB nie może > startować na burmistrza, ale może np wziąc udział w wyborach parlamentarnych - > takie jest polskie prawo :-) którego musimy przestrzegać. Uważasz, że skoro JB miał wyrok i nie mógł w myśl prawa startować, to mimo to powinien być w drodze wyjątku dopuszczony do głosowania? To jest dopiero chore. > To wszystko jest chore!!! Szkoda tylko, że kandydaci nie mogli się zmierzyć w > prawdziwym pojedynku. Niech by ludzie powiedzieli, że juz nie chca JB - to > byłaby zupełnie inna sytuacja, niż ta z która mamy do czynienia. Też trochę żałuję, że JB nie dostał od mieszkańców wyraźnego NIE w wyborach. Jest to o tyle groźne, że w przypadku wpadki nowego burmistrza, za 4 lata Boksznajder wygra w cuglach. Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Pan Stachera musi odejść 14.11.06, 10:24 teresa9922 napisała: > dla niego miejsca wśród uczciwych ludzi, zwłaszcza po tym jak skrzywdził JB... No biedny ten JB, tak skrzywdzony... > JB wszyscy zapietamy jako prawego i uczciwego burmistrza, który poświęcił > większość swojego życia dla rozwoju Ząbek. To chyba tekst miesiąca :) Odpowiedz Link Zgłoś
wstachera Re: Pan Stachera musi odejść 14.11.06, 10:50 teresa9922 napisała: > Według mnie komitet Stachery, to jedna wielka pomyłka! > Co oznacza hasło "Czas na zmiany"? Oznacza radykalne zmiany w rządzeniu! Czyli > Pan Stachera powinien odejść do lamusa zgodnie ze swoim hasłem wyborczym! Nie m > a > dla niego miejsca wśród uczciwych ludzi, zwłaszcza po tym jak skrzywdził JB... > JB wszyscy zapietamy jako prawego i uczciwego burmistrza, który poświęcił > większość swojego życia dla rozwoju Ząbek. > A panem Stacherą brzydzę!!! Takie posty są konsekwencją mojej zdecydowanej walki z układem, jaki niszczy Ząbki od kilkunastu lat. Nie są więc dla mnie zaskoczeniem. Proszę Pani, obawiać się o swoją przyszłość bez p. Boksznajdera mogą tylko Ci, którzy w nieuczciwy sposób czerpali korzyści. Jestem głęboko przekonany, że za rok większość z tych, którzy dzisiaj nie mogą pogodzić się z odejściem burmistrza, będzie zadowolonych, że jest ktoś inny na tym stanowisku. Żadne przedszkole nie zostanie w międzyczasie zamknięte, szkoły będą nadal funkcjonowały, a zdecydowana większość pracowników będzie nadal zajmować swoje stanowiska. Natomiast Ząbki zaczną wreszcie wychodzić na prostą. Co zaś się tyczy skrzywdzenia JB. Nie ja ustalam przepisy prawa tylko Sejm, Senat i Prezydent. Skoro Oni zecydowali, że taki wyrok jaki p. Boksznajder ma pozbawia, go biernego prawa wyborczego, to pan Boksznajder nie powinien zgłaszać swojej kandydatury. Pan Boksznjader zgłaszając się poświadczył nieprawdę i oszukał mieszkanców Ząbek, w tym również Panią. Rozumiem, że wyżej Pani ceni tego, który Panią oszukał, niż tego, który to oszustwo napiętnował. Ciekawi mnie tylko, czy analogicznie wyżej Pani będzie cenić tego, kto Pani wyrwie torebkę na ulicy, czy tego, kto tę torebkę dla Pani odzyska. Waldemar Stachera Odpowiedz Link Zgłoś
bonel Re: Pan Stachera musi odejść 14.11.06, 10:51 Oj złość urodzie szkodzi. Zmuszał ktoś JB do rejestrowania się na kandydata? Dziwne poczucie uczciwości Pani prezentuje. Jak widzę, że ktoś robi coś łamiąc prawo to mając taką wiedzę co powinienem zrobić? Nic? i to ma nazywać się uczciwością? Jest wyrok sądu, czy go nie ma? A kto to zadecydował o wykreśleniu JB z listy? Stachera - nie. Były podstawy prawne do wykreślenia kandydatury JB przez MKW czy ich nie było? Więc proszę swoje żale wylewać do Miejskiej Komisji Wyborczej jeżeli Pani uważa, że niesłusznie z prawem wykreśliła. A czy JB odwoływał się od tej decyzji? Proszę się go zapytać dlaczego w trybie wyborczym nie wniósł sprawy przeciw Stacherze? NIeznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania. Proszę nie wprowadzać fermentu i "kłutliwości" i zrobić coś dla Ząbek. Schyl czoło przed prawem i demokracją - "vox populi vox dei". Rozwój Ząbek - to co widzisz to naprawdę uważasz za rozwój? Odpowiedz Link Zgłoś
marczef1 Re: Pan Stachera musi odejść 14.11.06, 11:32 teresa9922 napisała: > Według mnie komitet Stachery, to jedna wielka pomyłka! > Co oznacza hasło "Czas na zmiany"? Oznacza radykalne zmiany w rządzeniu! Czyli > Pan Stachera powinien odejść do lamusa zgodnie ze swoim hasłem wyborczym! Nie m > a > dla niego miejsca wśród uczciwych ludzi, zwłaszcza po tym jak skrzywdził JB... > JB wszyscy zapietamy jako prawego i uczciwego burmistrza, który poświęcił > większość swojego życia dla rozwoju Ząbek. > A panem Stacherą brzydzę!!! Teresa9922, zakładając że nie trollujesz i nie jesteś przerażonym pracownikiem administracji, pokusisz się o opisanie tego poświęcenia? R Odpowiedz Link Zgłoś
teresa9922 Re: Pan Stachera musi odejść 14.11.06, 12:57 Nie będę teraz opisywać poświęcenia naszego burmistrza. Znam go od kilkunastu lat i powiem, że jest to człowiek godny podziwu. Jest niezwykle bogata duchowo osobowość. Przykro mi, że nie mógł wystartować w tych wyborach i kropka. Gdyby WS nie przciągał tak postepowania, teraz już byłoby po okresie karencji. Przecież ten człowiek nie był karany!!! Żałuję, że nie było uczciwej walki pomiędzy kandydatami. To do mieszkańców miał należeć ostateczny głos, a wyszło inaczej..... Odpowiedz Link Zgłoś
bonel Re: Pan Stachera musi odejść 14.11.06, 13:54 Ale JB dostał wyrok uniemożliwiający mu startowanie w wyborach. I mimo to próbował. Uważasz, że osoby z wyrokiem powinni startować w wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
wstachera Re: Pan Stachera musi odejść 14.11.06, 15:17 teresa9922 napisała: > Gdyby WS nie przciągał tak postepowania, teraz już byłoby po okresie karencji. Myli się Pani. Gdybym po 20 lipca 2005 r. wyjechał za granicę i nic w tej sprawie nie robił i tak p. Boksznajder nie mógłby kandydować. Karencja, jak Pani to nazywa, kończy się 6 miesięcy po zakończeniu okresu próby, czyli 20 stycznia 2007 r. Proszę zapoznać się z treścią wyroku i kodeksem postępowania karnego oraz opiniami PKW zamieszczonymi na stronie www.pkw.gov.pl. To postępowanie, które zainicjowałem, było całen czas mylnie interpretowane przez p. Bokszajdera. Liczył, że zmieni się jego sytuacja prawna. Kiedy w dniu 18 października 2006 r. rejestrował się na kandydata, postępowanie to nie było jeszcze zakończone (zresztą do dzisiaj nie jest) i ogromnym błędem burmistrza było składanie fałszywego oświadczenia w tej sprawie. Wspólnota powinna zgłosić inną osobę. > Przecież ten człowiek nie był karany!!! Wyrok warunkowego umorzenia to wyrok, w którym potwierdzona jest wina danej osoby (pan Burmistrz poważnie naruszył prawo), ale Sąd powstrzymuje się od wymierzenia kary na okres próby, w którym to okresie osoba powinna wyjątkowo dbać o przestrzeganie prawa. Pan Boksznajder dalej uchylał się od udzielania mi informacji publicznej, stąd tegoroczna sprawa. Jego wyrok jest odnotowany w Krajowym Rejestrze Karnym i będzie tam widniał do 20 stycznia 2007 r. Pan Boksznajder w swojej ulotce napisał, że w dniu wyborów miał pełne prawa wyborcze. A to niestety jest kłamstwo. Na kilka godzin przed ciszą wyborczą wprowadził wyborców w błąd. W.Stachera Odpowiedz Link Zgłoś
sabrina-zabki Re: Pan Stachera musi odejść 14.11.06, 19:20 Tereso, o jakiej uczciwości mówisz?? Bronisz kogoś, kto złożył fałszywe oświadczenie. Walka była uczciwa. JB złamał prawo i został wykluczony z wyborów - to jest uczciwe. Robienie z JB osoby pokrzywdzonej uważam za niesmaczne. Pozdrawiam, Sabrina Odpowiedz Link Zgłoś
25spider Re: Pan Stachera musi odejść 16.11.06, 16:20 teresa9922 napisała: > Znam go od kilkunastu lat i powiem, że jest to człowiek godny podziwu. Jest niezwykle bogata duchowo > osobowość. oj chyba nie tylko duchowo... ;) "...i kto za to płacił? Pan, Pani, społeczeństwo!..." ;) > Przecież ten człowiek nie był karany!!! niestety... a za to jak teraz wygladaja Zabki - POWINIEN! Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl1978 Re: Pan Stachera musi odejść 16.11.06, 20:49 i bardzo dobrze ze wyszlo inaczej, Pani Tereso poswiecenie byłego burmistrza jest przerażające :-( tak sie posiwecal aby autobusy ZTM nie jezdzily po naszym miescie, tak sie poswiecal aby nie bylo utwardzonych ulic, tak sie poswiecal aby nie bylo chodnikow, tak sie posiwecal aby w calych zabkach byl brud na ulicach i "chodnikach", tak sie poswiecal aby w zimę nie odsniezac ulic i chodnikow....... ze mogł by dorobic sie zawału serca !!! moze lepiej ze bedzie mial wytchnienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
sybeer Re: Pan Stachera musi odejść 17.11.06, 01:07 Ja miałem głosowac na Pana Stacherę. Ale po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że czas "walki" się skończył. Teraz potrzebujemy przyśpieszenia. I zupełnie niezależnie od tego komu to zawdzięczamy mamy potencjalnie świetny start w przyszłośc (zmniejszony dług, kanalizacja, telefony, kablówka, trochę wodociągów, nowi mieszkancy). Wiem ze może to zabrzmiec jak za starych czasów, ale potrzebujemy teraz w zgodzie wykorzystac zbudowany z mozołem potencjał. Co prawda nowe władze przypisza z pewnoscia sobie ewentualne sukcesy ale taka jest polityka. Myśle że dzięki "odejsciu" JB bedziemy mogli lepiej przyjrzec sie WS. Moze zasluguje on w przyszlej kadencji na fotel Burmistrza. Jezeli będzei umiał tak dobrze budowac, jak walczy z nieprawidosciami - bede na niego glosowal. Odpowiedz Link Zgłoś
login556 Re: Pan Stachera musi odejść 22.11.06, 11:32 Pan WS musi zapomnieć o gabinetach bo jego przeznaczenie to być obszczekującym kundelkiem i nic więcej.Najgorsze świństwo jakie uczynił to wciągnięcie swoich najbliższych do własnego bajora nienawiści.Ciekawe kiedy poczuje smak nogawek nowego burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
zulu2000 Re: Pan Stachera musi odejść 22.11.06, 21:50 login556 napisał: > Pan WS musi zapomnieć o gabinetach bo jego przeznaczenie to być obszczekującym > kundelkiem i nic więcej.Najgorsze świństwo jakie uczynił to wciągnięcie swoich > najbliższych do własnego bajora nienawiści.Ciekawe kiedy poczuje smak nogawek > nowego burmistrza. Co za subtelność! Jaka gracja! Któryż to z boksznajderoidów ukazuje światu swój światopogląd? Czyżby perspektywa rozstania z posadą była aż tak bolesna? Czy ta żółć wątrobie aby nie zaszkodzi? Psie parchaty, butów nie jesteś godny p. Stacherze i jego rodzinie lizać, a od kundlów ujadasz? Nad rodziną się litujesz, obłudniku ohydny, a nad tym miastem uciemiężonem litości nie masz? Kołek osikowy p. Stachera wam wbił w cielsko zgnilizną przeżarte, boksznajderoidy zapowietrzone, nienawiść WAS zeżre jak robactwo. Takaż i wasza nagroda, partacze bezwstydne. Odpowiedz Link Zgłoś