Dodaj do ulubionych

od 1 XII autobus nie jeździ ?!

28.11.06, 11:36
Na przystankach pojawiła się informacja o zaprzestaniu kursowania autobusu
Ząbki- Pl.Bankowy od 1 grudnia. Czy ktoś może to potwierdzić, skomentować ?
Obserwuj wątek
    • holyy Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 13:17
      Niestety dzwonilem do PKS Grojec i to niestety prawda, nie beda jezdzily
      autobusy te ktore staruja z Ząbek, a jedynie te ktore startuja z Zielonkia beda
      jechaly prosto przez rondo i skrecaly w prawo w Orlą, czyli omina połodniową
      cześc miasta ulice Powstancow, Kopernika, Szwoleżerów itd. Miejmy tylko
      nadzieje ze informacja ta dotrzbe do nowego Burmistrza a on zechce zrobić coś w
      kierunku ponownego uruchomienia linii autobusowej.
      • holyy Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 13:23
        PS. Przepraszam za bledy ale troche mnie to zdenerwowalo bo do autobusów
        miejskich jakby cięzko dojsc bo straszne bloto, chodnika nie ma autobusów
        również, do Gminy dodzwonic sie nie można :(((((
        • pppwz Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 13:33
          może nowy burmistrz zainterweniuje?
          • holyy Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 13:47
            Obawiam się ze nie zdązy, ma strasznie mało czasu a i skontaktować sie z nim
            nie bedzie łatwo, może ktosz Radnych wie co możemy zrobić,? Ten autobus
            naprawde jest bardzo potrzebny. Panowie i Pani Radni, Panie Burmistrzu nie
            zapomnijcie o elektoracie, 3 dni czasu zostało. Prosimy
            • tomkrt Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 14:04
              Pewnie jest to związane z wypowiedzeniem umowy przez Zielonke dla PKS Grójec.
              dla mieszkańców Zielonki taka trasa autobusu (kluczenie po Ząbkach - 1,5 h z Zielonki na bankowy)
              A widać PKS-owi z Grójca się nie opłaca świadczyć tej usługi tylko dla Ząbek.
              Sprawa jest poważna i wymaga zdecydowanych działań nowych władz.

• holyy Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 14:07
                Szkoda tylko ze przez jakis czas mozemy zapomniec o autobusach, mam nadzieje ze
                tylko przez jakis czas
                • magdaimaciek1 Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 14:21
                  Ja dowiedziałam się,że 9 listopada wygasła umowa z Ząbkami a nasze władze nawet
                  nie podjęły prób przedłużenia tej umowy. Jeżdżą do końca listopada bo były
                  wykupione miesięczne na ten miesiąc. Wznowią chętnie kursy jeśli umowa zostanie
                  podpisana na dobrych warunkach. A moje przemyślenia są takie, że ta linia to
                  była zwykła kiełbasa wyborcza a szanowny były Pan B. olał nas jak stracił
                  szansę chociaż na kandydowanie. Już piszę maile do radnych ze starej kadencji i
                  szukam dojścia do nowego Burmistrza. Róbmy tak wszyscy!!!!! Może wtedy
                  zorientują się, że sytuacja jest naprawdę poważna. Zyczę sobie i wszystkim
                  POWODZENIA!!!!
                  • xris78 Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 14:48
                    Trzeba pamietac, ze to nie dziala tak: DZIS wybory od JUTRA rzadzi Perkowski.
                    Ciagle urzeduje JB, jeszcze nie uprawomocnil sie mandat Perkowskiego i nie
                    zostaly mu przekazane obowiazki przez JB. Zaniedbanie z autobusem to wynik
                    kolejny z dlugiej listy przykladow balaganiarskiej polityki JB.

Z drugiej strony sprawe z autobusem trzeba szybko i skutecznie rozwiazac,
                    pomimo biernej postawy JB.
    • goszczyn1 RobertPerkowski.NetStrefa.PL 28.11.06, 14:17
      Kontakt z Perkowskim Robertem:

MAIL: Robert @ Perkowski.PL

HTTP: RobertPerkowski.NetStrefa.PL
      • holyy Re: RobertPerkowski.NetStrefa.PL 28.11.06, 14:48
        OK. dzieki juz napisałem maila. Cała nadzieje w Burmistrzu.
    • sz0rstki Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 14:58
      Rzeczywiście, autobus ten przestanie jeździć od 1 grudnia. :(
      Winę za to ponosi były burmistrz, który nie podjął żadnych kroków
      aby sprawę załatwić. Wiadomo, teraz to nie jego sprawa...(złośliwość).
      Niestety, zanim nowa administracja się ukonstytuuje, minąć musi jeszcze
      kilka, kilkanaście dni. Jestem przekonany, że nowe władze miasta podejmą
      kroki w celu przywrócenia linii, tak szybko jak to tylko będzie możliwe.
      • bonel Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 16:41
        Toż to była najzwyklejsza kiełbasa wyborcza
        Co to znaczy, ukonsytuuje się nowa administracja? Taka to skuteczność i
        sprawność w przekazywaniu władzy? Czyżby nowy burmistrz korzystał z dorobku
        odchodzącego? Liczyłem na ruszenie pełną parą przez nowego burmistrza, a tu co mamy?
        Zapraszam na Powstańców - niemiłosierne błoto, pseudodroga, autobusy jak
        latający holender. Czuję się jak w niedorobionej Baśni z Tysiąca i Jednej Nocy
        • sziemski1 Deklaracje ... 28.11.06, 16:46
          Dzień dobry,

Uprzejmie informuję, że nowy Burmistrz przejmie Urząd Miasta niezwłocznie po
          ślubowaniu złożonym podczas sesji Rady Miasta. Ślubowanie ma odbyć się podczas
          najbliżej sesji Rady Miasta zwołanej niezwłocznie po opublikowaniu oficjalnych
          wyników wyborów przez pkw. Wierzę, że to może być najbliższa sobota,
          poniedziałek lub wtorek.

Wówczas wierzę, że p. Robert Perkowski będzie mógł najszybciej pozałatwiać
          najplilniejsze problemy m.in kwestię autobusu, drogi/chodnika.

Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że pomimo deklaracji ze strony p.
          J.Boksznajdera o przedłużeniu kursowania linii autubusowej (zawarciu stosownej
          umowy) oraz rozpoczęciu prac związanych z chodnikiem sprawy te nie zostały
          zakończone.

Pozdrawiam
          Sławomir Ziemski

• sz0rstki Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 23:54
          Wyluzuj człowieku, myslałeś że po wygranych wyborach,
          władza zarówno wykonawcza jak i ustawodawcza, od razu zaczynają
          funkcjonować ???? :)))
          Minęło kilka dni (sic!) a już oczekujemy zmian _spektakularnych_ !
          Jest jeszcze duzy problem w OBSRTRUKCJI nie tylko fizjologicznej :))) ale i
          działaniowej w sferze administracyjnej byłego, na szczęście, "burmistrza"...
          Jak się okazało w kwastii "asfaltu", "chodnika" i wszelkich inwestycji na
          Powstańców, niezwykle złośliwego człowieka. Na szczęście nie jest już "preziem"
          jednak _jego_ "prikazy" mogą jeszcze w pewnym sensie kontynuować "dzieło" oraz
          sabotować poczynania nowej władzy (vide "chodnik")...
          • sz0rstki Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 23:57
            OBSRTRUKCJI - nie wiem jak to się stało... :)))
            "obstrukcji"
          • bonel Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 29.11.06, 08:32
            Oczekuję sprawnego i szybkiego przejęcia władzy. A co mamy?
            Oczekuję, że "skuteczny" burmistrz publicznie zadeklaruje najpilniejsze kierunki
            do natychmiastowego zrobienia, bo to co się dzieje na Powstańców to wstyd dla
            miasta.
            A co mamy, zabawę w przekazywanie władzy?
            • adi215 Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 29.11.06, 09:37
              powoli , pokaż takiego kozaka który w trzy dni pozałatwia twoje żądania niemając jeszcze dodatkowo uprawnień do tego , wyniki wyborów muszą być najpierw oficjalnie ogłoszone a potem burmistrz zaprzysiężony,
              • bonel Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 29.11.06, 10:22
                To kiedy będzie? Co się stało że jeszcze nic się nie stało? Na co czeka z tym
                zaprzysiężeniem?
                Chodzi mi o najzwyklejsze deklaracje jakie powinien zrobić burmistrz w pierwszej
                kolejności. To co się dzieje na ul. Powstańców to woła o pomstę do nieba,
                wiecznie rozdłubana a to pseudodroga, a to pseudochodnik, w jednej części drogi
                wystają włazy, w wyasfaltowanej straszą dziury.
                Nie oczekuję, że zaraz sam będze łopatą poprawiał.
                • andzka27 Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 29.11.06, 13:36
                  Rozmawiałam dziś z panem seketarzem pana burmistrza (niestety jeszcze Jerzego
                  Boksznajdera) pod numerem (022) 781-68-14 wew 122 i zostałam poinformowana o
                  tym, że negocjacje trwają z PKS Grójec o przedłużeniu umowy do końca roku. Jaki
                  będzie wynik tych negocjacji to się okaże później ale już dziś można dzwonić
                  pod wyżej podany numer i dowiadywać się co w tej kwestii. Myślę, że czym więcej
                  ludzi będzie w tej sprawie interwenjować tym lepiej.
                  ps. czy ktoś może posiada adres e-mail do pana Perkowskiego? Jego osobę też
                  trzeba poinformować jak nam mieszkańcom ul.Powstańców jest potrzebny autobus.
                  Pozdrawiam
    • goszczyn1 Do: ANDZKA27 29.11.06, 14:05
      Kontakt z Perkowskim Robertem:

MAIL: Robert @ Perkowski.PL

HTTP: RobertPerkowski.NetStrefa.PL
      • maga65 Re: Do: ANDZKA27 29.11.06, 14:59
        już wczoraj było wysłane zapytanie w tej sprawie z prośba o pomoc do naszego
        burmistrza elekta - na forum strony internetowej Pana Perkowskiego
        • holyy Re: Do: ANDZKA27 29.11.06, 22:03
          I trzeba pochwalić nowego Burmistrza autobus bedzie do konca roku napewno.
          www.perkowski.pl/ Dziekujemy Panie Burmistrzu dojeżdzający.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka