zabkowianin 28.11.06, 11:36 Na przystankach pojawiła się informacja o zaprzestaniu kursowania autobusu Ząbki- Pl.Bankowy od 1 grudnia. Czy ktoś może to potwierdzić, skomentować ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holyy Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 13:17 Niestety dzwonilem do PKS Grojec i to niestety prawda, nie beda jezdzily autobusy te ktore staruja z Ząbek, a jedynie te ktore startuja z Zielonkia beda jechaly prosto przez rondo i skrecaly w prawo w Orlą, czyli omina połodniową cześc miasta ulice Powstancow, Kopernika, Szwoleżerów itd. Miejmy tylko nadzieje ze informacja ta dotrzbe do nowego Burmistrza a on zechce zrobić coś w kierunku ponownego uruchomienia linii autobusowej. Odpowiedz Link Zgłoś
holyy Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 13:23 PS. Przepraszam za bledy ale troche mnie to zdenerwowalo bo do autobusów miejskich jakby cięzko dojsc bo straszne bloto, chodnika nie ma autobusów również, do Gminy dodzwonic sie nie można :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
pppwz Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 13:33 może nowy burmistrz zainterweniuje? Odpowiedz Link Zgłoś
holyy Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 13:47 Obawiam się ze nie zdązy, ma strasznie mało czasu a i skontaktować sie z nim nie bedzie łatwo, może ktosz Radnych wie co możemy zrobić,? Ten autobus naprawde jest bardzo potrzebny. Panowie i Pani Radni, Panie Burmistrzu nie zapomnijcie o elektoracie, 3 dni czasu zostało. Prosimy Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 14:04 Pewnie jest to związane z wypowiedzeniem umowy przez Zielonke dla PKS Grójec. dla mieszkańców Zielonki taka trasa autobusu (kluczenie po Ząbkach - 1,5 h z Zielonki na bankowy) A widać PKS-owi z Grójca się nie opłaca świadczyć tej usługi tylko dla Ząbek. Sprawa jest poważna i wymaga zdecydowanych działań nowych władz. Odpowiedz Link Zgłoś
holyy Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 14:07 Szkoda tylko ze przez jakis czas mozemy zapomniec o autobusach, mam nadzieje ze tylko przez jakis czas Odpowiedz Link Zgłoś
magdaimaciek1 Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 14:21 Ja dowiedziałam się,że 9 listopada wygasła umowa z Ząbkami a nasze władze nawet nie podjęły prób przedłużenia tej umowy. Jeżdżą do końca listopada bo były wykupione miesięczne na ten miesiąc. Wznowią chętnie kursy jeśli umowa zostanie podpisana na dobrych warunkach. A moje przemyślenia są takie, że ta linia to była zwykła kiełbasa wyborcza a szanowny były Pan B. olał nas jak stracił szansę chociaż na kandydowanie. Już piszę maile do radnych ze starej kadencji i szukam dojścia do nowego Burmistrza. Róbmy tak wszyscy!!!!! Może wtedy zorientują się, że sytuacja jest naprawdę poważna. Zyczę sobie i wszystkim POWODZENIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xris78 Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 14:48 Trzeba pamietac, ze to nie dziala tak: DZIS wybory od JUTRA rzadzi Perkowski. Ciagle urzeduje JB, jeszcze nie uprawomocnil sie mandat Perkowskiego i nie zostaly mu przekazane obowiazki przez JB. Zaniedbanie z autobusem to wynik kolejny z dlugiej listy przykladow balaganiarskiej polityki JB. Z drugiej strony sprawe z autobusem trzeba szybko i skutecznie rozwiazac, pomimo biernej postawy JB. Odpowiedz Link Zgłoś
goszczyn1 RobertPerkowski.NetStrefa.PL 28.11.06, 14:17 Kontakt z Perkowskim Robertem: MAIL: Robert @ Perkowski.PL HTTP: RobertPerkowski.NetStrefa.PL Odpowiedz Link Zgłoś
holyy Re: RobertPerkowski.NetStrefa.PL 28.11.06, 14:48 OK. dzieki juz napisałem maila. Cała nadzieje w Burmistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 14:58 Rzeczywiście, autobus ten przestanie jeździć od 1 grudnia. :( Winę za to ponosi były burmistrz, który nie podjął żadnych kroków aby sprawę załatwić. Wiadomo, teraz to nie jego sprawa...(złośliwość). Niestety, zanim nowa administracja się ukonstytuuje, minąć musi jeszcze kilka, kilkanaście dni. Jestem przekonany, że nowe władze miasta podejmą kroki w celu przywrócenia linii, tak szybko jak to tylko będzie możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
bonel Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 16:41 Toż to była najzwyklejsza kiełbasa wyborcza Co to znaczy, ukonsytuuje się nowa administracja? Taka to skuteczność i sprawność w przekazywaniu władzy? Czyżby nowy burmistrz korzystał z dorobku odchodzącego? Liczyłem na ruszenie pełną parą przez nowego burmistrza, a tu co mamy? Zapraszam na Powstańców - niemiłosierne błoto, pseudodroga, autobusy jak latający holender. Czuję się jak w niedorobionej Baśni z Tysiąca i Jednej Nocy Odpowiedz Link Zgłoś
sziemski1 Deklaracje ... 28.11.06, 16:46 Dzień dobry, Uprzejmie informuję, że nowy Burmistrz przejmie Urząd Miasta niezwłocznie po ślubowaniu złożonym podczas sesji Rady Miasta. Ślubowanie ma odbyć się podczas najbliżej sesji Rady Miasta zwołanej niezwłocznie po opublikowaniu oficjalnych wyników wyborów przez pkw. Wierzę, że to może być najbliższa sobota, poniedziałek lub wtorek. Wówczas wierzę, że p. Robert Perkowski będzie mógł najszybciej pozałatwiać najplilniejsze problemy m.in kwestię autobusu, drogi/chodnika. Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że pomimo deklaracji ze strony p. J.Boksznajdera o przedłużeniu kursowania linii autubusowej (zawarciu stosownej umowy) oraz rozpoczęciu prac związanych z chodnikiem sprawy te nie zostały zakończone. Pozdrawiam Sławomir Ziemski Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 23:54 Wyluzuj człowieku, myslałeś że po wygranych wyborach, władza zarówno wykonawcza jak i ustawodawcza, od razu zaczynają funkcjonować ???? :))) Minęło kilka dni (sic!) a już oczekujemy zmian _spektakularnych_ ! Jest jeszcze duzy problem w OBSRTRUKCJI nie tylko fizjologicznej :))) ale i działaniowej w sferze administracyjnej byłego, na szczęście, "burmistrza"... Jak się okazało w kwastii "asfaltu", "chodnika" i wszelkich inwestycji na Powstańców, niezwykle złośliwego człowieka. Na szczęście nie jest już "preziem" jednak _jego_ "prikazy" mogą jeszcze w pewnym sensie kontynuować "dzieło" oraz sabotować poczynania nowej władzy (vide "chodnik")... Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 28.11.06, 23:57 OBSRTRUKCJI - nie wiem jak to się stało... :))) "obstrukcji" Odpowiedz Link Zgłoś
bonel Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 29.11.06, 08:32 Oczekuję sprawnego i szybkiego przejęcia władzy. A co mamy? Oczekuję, że "skuteczny" burmistrz publicznie zadeklaruje najpilniejsze kierunki do natychmiastowego zrobienia, bo to co się dzieje na Powstańców to wstyd dla miasta. A co mamy, zabawę w przekazywanie władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
adi215 Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 29.11.06, 09:37 powoli , pokaż takiego kozaka który w trzy dni pozałatwia twoje żądania niemając jeszcze dodatkowo uprawnień do tego , wyniki wyborów muszą być najpierw oficjalnie ogłoszone a potem burmistrz zaprzysiężony, Odpowiedz Link Zgłoś
bonel Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 29.11.06, 10:22 To kiedy będzie? Co się stało że jeszcze nic się nie stało? Na co czeka z tym zaprzysiężeniem? Chodzi mi o najzwyklejsze deklaracje jakie powinien zrobić burmistrz w pierwszej kolejności. To co się dzieje na ul. Powstańców to woła o pomstę do nieba, wiecznie rozdłubana a to pseudodroga, a to pseudochodnik, w jednej części drogi wystają włazy, w wyasfaltowanej straszą dziury. Nie oczekuję, że zaraz sam będze łopatą poprawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
andzka27 Re: od 1 XII autobus nie jeździ ?! 29.11.06, 13:36 Rozmawiałam dziś z panem seketarzem pana burmistrza (niestety jeszcze Jerzego Boksznajdera) pod numerem (022) 781-68-14 wew 122 i zostałam poinformowana o tym, że negocjacje trwają z PKS Grójec o przedłużeniu umowy do końca roku. Jaki będzie wynik tych negocjacji to się okaże później ale już dziś można dzwonić pod wyżej podany numer i dowiadywać się co w tej kwestii. Myślę, że czym więcej ludzi będzie w tej sprawie interwenjować tym lepiej. ps. czy ktoś może posiada adres e-mail do pana Perkowskiego? Jego osobę też trzeba poinformować jak nam mieszkańcom ul.Powstańców jest potrzebny autobus. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goszczyn1 Do: ANDZKA27 29.11.06, 14:05 Kontakt z Perkowskim Robertem: MAIL: Robert @ Perkowski.PL HTTP: RobertPerkowski.NetStrefa.PL Odpowiedz Link Zgłoś
maga65 Re: Do: ANDZKA27 29.11.06, 14:59 już wczoraj było wysłane zapytanie w tej sprawie z prośba o pomoc do naszego burmistrza elekta - na forum strony internetowej Pana Perkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
holyy Re: Do: ANDZKA27 29.11.06, 22:03 I trzeba pochwalić nowego Burmistrza autobus bedzie do konca roku napewno. www.perkowski.pl/ Dziekujemy Panie Burmistrzu dojeżdzający..... Odpowiedz Link Zgłoś