robert8882 11.12.06, 21:34 A może by ją zmienić? Proponuję konkurs na nową lepszą nazwę. Na przykładzie ronda Babka widać, że wszelkie zmiany są możliwe. Propozycje autorskie: Glinianki leśne Bór mazwiecki Sosnowo Czekam na propozycje i poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porvoo Re: Wszystko w Ząbkach jest fajne prócz nazwy 11.12.06, 22:16 Ja bym zaproponował: -Nasibądy -Paprzyce - Swornegacie - itp A tak serio to może Dolcanowo??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Hołard (od twórcy idei miasta - ogrodu) 11.12.06, 22:52 Nie mylić z Harłardem (uczelnia) czy Hogłardem (inna, mniej realna uczelnia) Odpowiedz Link Zgłoś
mapo1 Re: Wszystko w Ząbkach jest fajne prócz nazwy 11.12.06, 23:12 proponuje Błotowisko Odpowiedz Link Zgłoś
chudzini Re: Wszystko w Ząbkach jest fajne prócz nazwy 11.12.06, 23:40 Pcimie Dolne .... nie....... niech zostaną Ząbki :D Odpowiedz Link Zgłoś
aegir1 Re: Wszystko w Ząbkach jest fajne prócz nazwy 12.12.06, 09:46 Zlewnia Town albo Kominy City Odpowiedz Link Zgłoś
tomek19641 Re: Wszystko w Ząbkach jest fajne prócz nazwy 12.12.06, 09:58 Boksznajderowo, w końcu trzy kadencje tego pana do czegos zobowiązują... Odpowiedz Link Zgłoś
clynt Re: Wszystko w Ząbkach jest fajne prócz nazwy 12.12.06, 10:31 Proponuję "Zlew", "Zsyp", "Kanał" lub słowotwór będący kombinacją tychże. Ząbki są zlewnią szamba i wysypiskiem śmieci. A może "Odstojnik", gdzie wszelki śmieć musi się częściowo rozłożyć i zacząć śmierdzieć, żeby go w końcu usunięto? (przykład - - były burmistrz). Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Zbyt często trzeba by zmieniać nazwę 12.12.06, 10:55 Po następnej kadencji było by Perkosowo... I za każdym razem wymiana dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
sziemski1 Panowie trochę optymizmu... 12.12.06, 11:05 Szanowni Panstwo, Proszę trochę z optymizmem spojrzeć na obecną nazwę Miasta. Mi się podoba hasło: ,,Uśmiechniete Ząbki" ps. Jestem pewny, że wszystkie problemy naszego miasta będą tereaz na bieżąco rozwiazywane. Pozdrawiam Sławomir Ziemski Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki A może jednak fakty ! 12.12.06, 11:31 Optymizm, optymizmem, ja jednak wolę realizm. Taki na przykład chodnik na Powstańców, buduje pięciu typów, codziennie obserwuję ich dylematy, a przez 3 tygodnie (ponad) zbudowali ok. 100 metrów. Zuchy ! A największy zuch to ten który ich wybrał w drodze przetargu... No i pani kierownik od infrastruktury i remontów też bardzo zainteresowna postępami i jakością roboty... Czy radni z naszego okręgu w jakiś sposób "pilotują" inwestycje w swoim rejonie ???? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sziemski1 Tylko fakty ... 12.12.06, 11:51 Dzień dobry, Wczoraj rozmawiałem z Panem Grzegorzem Mickiewiczem Zastępcą Burmistrza Miasta, który dokonywał inspekcji inwestycji realizowanych w naszym Mieście. W rozmowie zostałem poinformowany, że odbył rozmowę telefoniczną m.in. z wykonawcą inwestycji ul. Powstańców i w dniu dzisiejszym ma odbyć się dodatkowe spotkanie w tej sprawie w Urzędzie. Wszyscy jesteśmy świadomi, że taką ilością osób pracujących przy układaniu chodnika wykonawca nie jest w stanie w terminie zrealizować inwestycji. Pozdrawiam Sławomir Ziemski Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Panowie trochę optymizmu... 12.12.06, 11:33 Za to eliminuje się rozwój w kierunku parków i zieleni. Nazwa "Zielone Ząbki" nie wydaje się najlepsza. Trudno o hasło reklamujące akcje porządkowe - "Czyste Ząbki" pozostaną darmową reklamą lokalnych stomatologów. Odpowiedz Link Zgłoś
clynt Re: Panowie trochę optymizmu... 13.12.06, 13:25 Chyba będzie to uśmiech przez łzy... Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Nazwy od imion 13.12.06, 13:44 Dużo jest nazw opchodzących od imoon: Konstancin, Marysin, Józefów, Julianów, Ursynów... Moja propozycja to: Robertów Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: Nazwy od imion 13.12.06, 23:00 A może jednak Jerzynów albo Jerzynowo, mogą jeszcze być Jerzynejo-wice, ewentulanie Jerzynowce. Wymyślić jeszcze trochę głupawek??? Służę. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Nazwy od imion 14.12.06, 07:25 Hankow - wal smialo - wszak ten poziom zartowania (konczacy sie na wysokosci podbrzusza) z przeciwnikow politycznych kroluje na salonach* i jest nawet w pewnych kregach obowiazkowy! Co po przedmowcy robercie widac czarno na bialym ;o) * czytaj: na lamacha papierowych i elektronicznych pewnej gazety - a jej wyznawcy (sic!) sa jej bezmyslnie posluszni Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Nazwy od imion 14.12.06, 10:14 Jakoś nie bardzo rozumiem. Czy było by możliwe rozwinięcie myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Nazwy od imion 15.12.06, 07:19 robert8882 napisał: > Jakoś nie bardzo rozumiem. Nic na to nie poradze.... Odpowiedz Link Zgłoś
chudzini Re: Wszystko w Ząbkach jest fajne prócz nazwy 14.12.06, 22:14 Może wróćmy do pierwotnej nazwy - Wola Ząbkowska Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Wola Ząbkowska 15.12.06, 09:57 Sympatyczna nazwa. Teraz wystarczy referendum i wymiana dowodów... Odpowiedz Link Zgłoś
walach2 Osad a Ząbki 15.12.06, 10:23 bardziej pasuje na razie Osada Ząbki ale może za parę lat Teeth Town Odpowiedz Link Zgłoś
login556 Re: Wszystko w Ząbkach jest fajne prócz nazwy 15.12.06, 11:50 Po tej propozycji sądzę że najlepszą nazwą będzie Głupolandia. Odpowiedz Link Zgłoś