fatimap1974 02.04.07, 12:24 Co sądzicie o szczepieniach przeciwko pneumokokom? czy warto? słyszałam ze cena jest oszałamiająca a ja mam 2 dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arek-zabki Re: pneumokoki 02.04.07, 12:52 Pomysł dobry. tylko jaka ta cena ? i podobno brakuje szczepionek Odpowiedz Link Zgłoś
michal.zabki Re: pneumokoki 02.04.07, 13:17 Ostatnio w przychodni przy Orlej dopytywałem się o taką szczepionkę i cena to jest około 280 zł jak dla mojego dziecka, a takie szczepionki podaje się dwie, wszystko zalezy od wieku dziecka, młodsze dziecko (kilka miesięcy) będzie musiało przyjąć 3 dawki, starsze dwie lub jedną (ale tego nie wiem napewno), są też różne firmy produkujące szczepionki, więc cena zalezy też od tego. Cena faktycznie do najniższych nie należy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: pneumokoki 02.04.07, 19:53 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43673 Odpowiedz Link Zgłoś
artubki Re: pneumokoki 02.04.07, 22:09 to tak samo jak ze szczeipnkami na grype, inne szczepy co roku, i raczej juz nie wracaja dokladnie te same .... Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: pneumokoki 03.04.07, 10:42 ja swoje dziecko na pewnoe zaszczepie...dowiadywalam sie juz, i szcepionka przeciwko pneumokokom kosztuje 320 zł... moze to i duzo, ale chyba warto wydac pieniadze po to, zeby miec pewnosc, ze dziecku nic nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
lysa_agn Re: pneumokoki 03.04.07, 11:31 ja moją córeczkę zaszczepiłam (5 miesiecy), koszt 280 zł- prevenar niestety trzeba liczyć sie z tym,że dawek trzeba dać 3 plus 4 przypominająca szkoda,że wraz z kampanią reklamową nie pokrywają kosztu tej szczepionki sądze,że warto, bo moja mała jak poszła do żłobka to od razu przyniosła chorobę i dzięki tej szczepionce objawy miała łagodne Odpowiedz Link Zgłoś