Dodaj do ulubionych

Ulica Kopernika

03.04.07, 11:20
Moze mi ktos przypomni, dlaczego na plyty betonowe polozone na tej ulicy,
zostal wylany asfalt? "sympatycznie" po paru miesiacach wyglada ww. asfalt,
jest z lekka pofalowany na calej dlugosci ulicy, a miejscami widac jak sie
rozchodza plyty:) czyzby to jakas nowa wizja, nowa koncepcja budowy drog? a
moze to tylko prowizorka i nie wiadomo dlaczego sie czepiam, tylko dlaczego
takie pomysly obciazaja Nasz budzet?
Obserwuj wątek
    • tijufit Re: Ulica Kopernika 03.04.07, 11:48
      yapkovitz napisał:

> Moze mi ktos przypomni, dlaczego na plyty betonowe polozone na tej ulicy,
      > zostal wylany asfalt? "sympatycznie" po paru miesiacach wyglada ww. asfalt,
      > jest z lekka pofalowany na calej dlugosci ulicy, a miejscami widac jak sie
      > rozchodza plyty:) czyzby to jakas nowa wizja, nowa koncepcja budowy drog? a
      > moze to tylko prowizorka i nie wiadomo dlaczego sie czepiam, tylko dlaczego
      > takie pomysly obciazaja Nasz budzet?

Jest tragedia z asfaltem na Kopernika, w jednym miejscu asfalt się wykruszył z
      boku na głębokość około metra! W kilka miesięcy po ułożeniu. Tak to jest jak
      robi się tanio, w pośpiechu, bez poszanowania pieniędzy podatników.

Podobnie jest na Szwoleżerów, tam widziałem dziury w asflacie na środku drogi,
      też średnicy około metra.

Tanie rozwiązania są dla nas po prostu za drogie, nie stać nas na to. Mam
      nadzieję, że Burmistrz to rozumie.
      • tijufit Re: Ulica Kopernika 04.04.07, 09:29
        tijufit napisał:

> Jest tragedia z asfaltem na Kopernika, w jednym miejscu asfalt się wykruszył
        > z
        > boku na głębokość około metra! W kilka miesięcy po ułożeniu. Tak to jest jak
        > robi się tanio, w pośpiechu, bez poszanowania pieniędzy podatników.

Tak wygląda ta wyrwa w asflacie:
        zabki.fotopic.net/p39994116.html
    • wstachera Re: Ulica Kopernika 03.04.07, 12:25
      Na Sesji Rady Miasta w dniu 1.04.2007 r. podjęto uchwałę, że w ziązku z
      kłopotami finansowymi miasta, w 2007 roku asfalt układany będzie bezpośrednio
      na ziemi.
      Patrząc przez pryzmat tej informacji ul. Kopernika i tak jest wykonana w super
      technologii.
      • tijufit Re: Ulica Kopernika 03.04.07, 12:42
        wstachera napisał:

> Na Sesji Rady Miasta w dniu 1.04.2007 r. podjęto uchwałę, że w ziązku z
        > kłopotami finansowymi miasta, w 2007 roku asfalt układany będzie bezpośrednio
        > na ziemi.

Ale dzisiaj jest już 3 kwietnia... :)
      • monic18 Re: Ulica Kopernika - 1.04.2007 03.04.07, 17:53
        wstachera napisał:

> Na Sesji Rady Miasta w dniu 1.04.2007 r. podjęto uchwałę, że w związku z
        > kłopotami finansowymi miasta, w 2007 roku asfalt układany będzie bezpośrednio
        > na ziemi.

... oczywiście wnioskodawcą i gorącym orędownikiem tej uchwały był nasz radny.
    • zabki_be Re: Ulica Kopernika 03.04.07, 17:09
      yapkovitz napisał:
      > Moze mi ktos przypomni, dlaczego na plyty betonowe polozone na tej ulicy,
      > zostal wylany asfalt? czyzby to jakas nowa wizja, nowa koncepcja budowy drog?

To była koncepcja poprzedniego burmistrza. On przed samymi wyborami chciał się
      wykazać i po prostu wpisał na ślepo do realizacji maksymalnie dużo dróg.....
      jeżeli ma się pewną pulę pieniędzy to czym więcej do realizacji się wpisze to
      nic dobrego się z tego nie zrobi. To był taki chwyt PR-owy.

Przypomnę, że również wielu mieszkańców ul.Powstańców dało się na to złapać i
      oczekiwali szybkiego zrobienia jakiejkolwiek inwestycji zamiast poczekać rok lub
      pół na zdecydowanie lepszą. Teraz są efekty - droga byle jaka, chodnik tragiczny
      a pomiędzy nimi pas ziemi niczyjej. Gdzie jest odwodnienie? Gdzie jest
      obiecywana ścieżka rowerowa? Gdzie są zatoczki dla autobusów? Sami jesteśmy
      sobie winni a najbardziej to winni są radni, którzy przecież wiedzieli czego
      można było się spodziewać i wiedzieli co za przeznaczone przez radę pieniądze
      można zrobić.

Ale oczywiście, jak o tym rozmawiałem z sąsiadem jeszcze jesienią przed
      rozpoczęciem prac, to on również popierał tą prowizorkę.... obecnie sam nie może
      na nią patrzeć. Przecież to zmarnowane pieniądze. Mam nadzieję, że nowe będzie
      lepsze - przynajmniej ja w to głęboko wierzę (szkoda tylko już wydanej kasy).
      • monic18 Re: Ulica Kopernika 03.04.07, 17:46
        > yapkovitz napisał:
        > > Moze mi ktos przypomni, dlaczego na plyty betonowe polozone na tej ulicy,
        > > zostal wylany asfalt? czyzby to jakas nowa wizja, nowa koncepcja budowy d
        > rog?

Bo w 2002 r. mieszkańcy Ząbek zagłosowali na Boksznajdera i teraz widzimy, że
        wyborca nigdy się nie myli... i w efekcie otrzymuje to na co zasłużył.
        Chcieliśmy Boksznajdera na stołku Burmistrza to teraz mamy Kopernika z asfatem
        wylanym na ruszające się betonowe płyty, bez stabilizacji podłoża i
        odwodnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka