pyzaptys 02.10.07, 14:27 Czy ktoś wie dlaczego 199 nie jedzie koło dworca pkp? Na dobrą sprawę to jadąc z centrum W-wy SKM możnaby wykorzystać 199. I np z Ochoty to będzie szybciej niż tramwajami do Wileńskiego i pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
72adam Re: Trasa 199 02.10.07, 14:42 Chyba jednak jedzie przy PKP w żąbkach www.ztm.waw.pl/baza/20071002/199/TP-REM.HTM Chyba, że chodzi ci o Rembertów. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzaptys Re: Trasa 199 02.10.07, 14:55 Ups! Przepraszam. Oczywiście chodzi o Rembertów! :) Czy ktoś może jeździ w ten sposób? Jak daleko jest z PKP Rembertów do przystanku 199. Wypatrzyłem że np. z PKP Ochota jest do Rembertowa SKM jedzie 20 min. 199 do PKP Ząbki 15 minut. No i kwestia synchronizacji i odległości do przystanku. Teraz, kiedy tory są remontowane to przejazd z Wileńskiego to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
72adam Re: Trasa 199 02.10.07, 15:21 Testowałem takie połączenie - z przystanku do dworca PKP w Rembertowie jest 5-7 min. Mimo, że pociągi z Rembertowa odchodzą dość często w kierunku W-wy (chyba z małymi wyjątkami - są jakieś przerwy) to głównym czynnikiem opóźniającym i wprowadzającym losowość jest korek na Żołnierskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: Trasa 199 02.10.07, 14:53 pyzaptys napisał: > Czy ktoś wie dlaczego 199 nie jedzie koło dworca pkp? Na dobrą > sprawę to jadąc z centrum W-wy SKM możnaby wykorzystać 199. I np z > Ochoty to będzie szybciej niż tramwajami do Wileńskiego i pociągiem. Z relacji z drugiej ręki wiem, że ZTM wywniskował na podstawie oznakowania poziomego, że na Chruściela przy Cyrulików nie można zawracać. Kolejne powody są coraz bardziej mętne. Za krótki czas postoju na pętli - wynikający z synchronizacji z PKP Ząbki. I ogólnie jest problem z pętlą w Rembertowie bo jest za mała na tą ilośc linii jaką obsługuje. W każdym razie radni Rembertowa coś kombinują z krańcem 199, żeby jednak mógł dojeżdżać do PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzaptys Re: Trasa 199 02.10.07, 15:03 Ale przecież tam jedzie już 153 z pętli REMBERTÓW-KOLONIA! I tak samo może 199. A może też z tej samej co odjeżdża tylko inną drogą np Frontową tak jak 168. Wg mnie powinno się łączyć główne punkty przesiadkowe. A przecież dworzec PKP takim jest! Odpowiedz Link Zgłoś
dajomosyku Re: Trasa 199 03.10.07, 08:57 A ja uważam że trasa jest przemyślana , korzystają z tego połączenia licealiści dojeżdżający do Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
marado Re: Trasa 199 02.10.07, 20:43 A czy moze ktos wie dlaczego przystanki 199 na szwolezerow przy kopernika sa nadal zawieszone? I dlaczego je wogole zawiesili(najpierw zrobili po to zeby zawiesic) Odpowiedz Link Zgłoś