Dodaj do ulubionych

wolomin-rejestracja samochodu

20.03.08, 21:33
prosze o odpowiedz,czy przerejestruje samochod "od reki",czy sa moze
jakies magiczne procedury w wolominie.bylam jakis czas temu w tym
urzedzie,ale w innej sprawie,nie dowiadywalam sie.dziekuje za
odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • robert8882 Re: wolomin-rejestracja samochodu 20.03.08, 22:24
      Dziś pojechałem (ja idiota) wierząc głęboko, że uda się cokolwiek załatwić od
      ręki w Wołominie.
      Okazało się, że aby zarejestrować auteczko należy zadzwonić do wydziału i
      zarezerwować sobie termin spotkania.
      Nic, co w Wołominie nie jest proste.
      Życzę dużo cierpliwości i wytrwałości w walce z biurokracją.
      • hugo43 Re: wolomin-rejestracja samochodu 20.03.08, 22:32
        to jutro dzwonie.ciekawe czemu tak jest?na targowku jest od reki.a
        jaki termin dostales?
        • agne_s Re: wolomin-rejestracja samochodu 23.03.08, 21:48
          Ja ostatnio rejestrowałam i rzeczywiście umawaiałam się wczesniej,
          ale z wolnymi terminami nie było problemu. Poza osobami umówionymi
          wcześniej obsługiwane są również inne osoby, ale muszą czekać w
          kolejce. Jak dla nie rozwiązanie z telefonicznym zapisem jest super
          sprawą, byłam umówiona na 7 rano o 7.20 byłam już obsłużona i
          spokojnie zdążyłam potem do pracy.
          • robert8882 Re: wolomin-rejestracja samochodu 27.03.08, 21:22
            Przyznaję.
            Pomysł na zapisy telefoniczne jest całkiem niezły.
            Jeszcze tylko pozostał problem dojazdu do Wołomina, a zwłaszcza powrotu do Warszawy.
            • ranoma Re: wolomin-rejestracja samochodu 01.04.08, 13:54
              niestety nie pierwsze podejście jest zmorą... ale następne...
              zwykle do przerejestrowania samochodu potrzeba dwóch wizyt w "urzędzie"
              - złożyć dokumenty
              - odebrać stały dow. rejestracyjny
              to co całkiem dobrze funkcjonuje przy pierwszej wizycie (umawianie), ktoś
              zapomniał wprowadzić przy drugiej... i tym samym stoi się i tak w kolejce
              (czasem ponad 2 godziny), bo do wydawania stałych dow. rejestracyjnych jest
              otwarte tylko jedno okienko... a czas potrzebny urzędnikom na wydanie takiego
              'papierka' jest mniej-więcej taki sam jak na przyjęcie dokumentów w trakcie
              pierwszej wizyty...
              ktoś tu coś chyba niedopracował...
              • blink220 Re: wolomin-rejestracja samochodu 30.12.14, 17:55
                Wydział komunikacji w Wołominie to jakiś żart, nie urząd. Już samo to, że należy zapisywać sie telefonicznie na zarejestrowanie samochodu to absurd skoro wszystkie osoby obsługiwane sa przez tych samych pracowników. Ostatnio byłem zarejestrowac tam samochód, wcześniej umówiłem się telefonicznie, pokazuje wszystkie dokumenty i facet daje mi dane do opłącenia recyklingu, pojechałem obok do banku wracam po 20 minutach i dowiaduje się , ze muszę ponownie umówić się na wizytę, nawet pobranie numerku i ponowne czekanie nic nie da. Mało tego w czasie czekania widziałem, że naczelnik puszcza bez kolejki jakiegoś swojego ziomka, ale mnie ponownie umówiono za 4 dni :)Rejestrowałem już auta w woj mazowieckim i podlaskim i nigdzie nie było tak mało pomocnych i mało uprzejmych ludzi.
          • tomkrt Re: wolomin-rejestracja samochodu 30.12.14, 20:46
            Rejestracja telefoniczna znacznie uporządkowała wcześniej panujący tam chaos.
            Wcześniej był tłum, nerwy, straty czasu i brak pewności czy zostanie się obsłużonym i nie będzie się czekać na darmo.
            • bighit Re: wolomin-rejestracja samochodu 30.12.14, 21:10
              Kiedy po raz pierwszy rejestrowałem samochód w Wołominie (blisko 12 lat temu), wiedząc, że wydział startuje o 8.00 pojechałem na 7.15 i stanąłem na końcu kłębiącego się tłumu oczekujących. O 7.45 otworzono drzwi i posłusznie ustawiliśmy się w ogonku do automatu z numerkami. Kiedy nadeszła moja kolej otrzymałem numerek z liczba oczekujących 136 i komunikatem "przewidywany czas oczekiwania przekracza godziny pracy urzędu". Pamiętam to do dziś! Po chyba dwóch latach prowadzono zapisy (po kilka osób na tę samą godzinę - ale pracuje zwykle 4-5 okienek) i problem zniknął. Od tego czasu chyba czterokrotnie załatwiałem coś w okienkach po prawej, czyli tych bez zapisu (zwykle 2-3 otwarte) i nigdy nie spędziłem tam więcej niż pół godziny.
              Także proponuję trochę optymizmu i zrozumienia, że zwykle nie jest to sprawa na pięć minut i zupełnie bez kolejki. Na pewno się uda i bez nerwów, jeśli wszystkie dokumenty będą przygotowane.
              I jestem w stanie tez zrozumieć, że są pewnie ludzie, którymś z jakiegoś powodu nie udało się sprawy załatwić szybko i są teraz gotowe wylewać wiadro pomyj na wydział.
              Mam nadzieję, że z czasem to ich wrażenie się zatrze.
    • baseciq Re: wolomin-rejestracja samochodu 31.12.14, 01:10
      Jedź do Tłuszcza. Tam kolejka w szczycie wynosi 5 osób... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka