annachyb48 11.04.08, 22:27 Bardzo proszę o opinie na temat Krainy Maluszka.Czy ktoś już tam ma dziecko?Bo ja chciałabym zapisać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aglo10 Re: kraina maluszka 12.04.08, 14:19 Masz na myśli Klub Maluszka który jest w sali zabaw na Kopernika?? Bo o Krainie Maluszka ja nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pjzs Re: kraina maluszka 12.04.08, 15:42 A co byś chciała wiedzieć. Mają duże przestronne sale, smaczne jedzenie, sympatyczne panie. Każde dziecko śpi we własnym łóżeczku, organizowane są zajęcia muzyczne, plastyczne, czytanie bajek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bubikowa Re: kraina maluszka 12.04.08, 19:26 Czy chodzi Ci o Krainę Maluszka Kacper i Amelka, Piłsudskiego 46, za kościołem? Odpowiedz Link Zgłoś
annachyb48 Re: kraina maluszka 12.04.08, 22:44 Chodzi mi o żłobek Krania Maluszka Kacperka i Amelki. Odpowiedz Link Zgłoś
annachyb48 Re: kraina maluszka 12.04.08, 22:47 Chodzi mi o żłobek Kraina Maluszka Kacperka i Amelki mieszczący się przy kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
bubikowa Re: kraina maluszka 13.04.08, 22:11 Żłobek działa od 2 miesięcy. Moje dziecko tam chodzi. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Dzieci jak na razie jest niewiele. Właścicielka serdeczna i pełna zapału (z tego co wiem to ma 2 malutkich dzieci), opiekunki również. Codziennie otrzymuję sprawozdanie z tego, jakie dziecko czyni postępy, co jadło i ile, ile godzin spało, czy było marudne, czy chętne do zabawy itd. Dzieci na pewno się nie nudzą i są pod dobrą opieką. Za chwilę ma być zorganizowany plac zabaw na podwórzu. Warunki lokalowe dobre, żadne fiu-fiu ale polecam. Obawiam się tylko czy przy tak niskiej frekwencji żłobek długo pociągnie. Wiadomo, początki zawsze są trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
alaska77 Re: kraina maluszka 15.04.08, 08:21 A ja bym tam nie oddałam swojego dziecka:( Byłam,widziałam i jestem zawiedziona:(Budynek duzy,przestronny,ale we mnie wzbudził lek-a co dopiero w maluszku:/Zimny i ponury.Ni kszty ciepełka domowego,albo nawet przedszkolnego. Na zewnątrz rozwalone zabawki podwórkowe-fatalnie to wygląda:/Zastanawiam sie,gdzie te dzieci teraz wychodza pobiegac???? Nie mają dobrze przygotowanej kadry pedagogicznej.Plastyka,rytmika,ćwiczenia-wszystko to wykonują panie przedszkolanki,a nie np.rytmiczka,plastyczka,albo ktoś po AWfie. Ogólnie jestem na NIE.A przykro mi,bo myślałam,że to coś fajnego...:( Odpowiedz Link Zgłoś
zaka_6 Re: kraina maluszka 15.04.08, 13:53 Nie byłam w tym zlobku, więc nie będę komentować. Ale wiem, że np. w szkole w klasach 1-3 też wychowawca prowadzi zajęcia wf, plastykę. nie zatrudniają nikogo po AWF-ie czy plastyce. Więc to nie uważam za problem. Zapisałam tam dziecko od września, więc muszę się przejść i zobaczyć ten budynek. PS. Słyszałyście o różowej chmurce, tam opiekunki (głównie studentki) gotują,jednocześnie zajmują się dziećmi, a kuchnia jest w aneksie. Jak jest tu, czy ktoś wie? Pielęgniarka, kucharka? Podobno są (z informacji pani ze złobka) Odpowiedz Link Zgłoś
alaska77 Re: kraina maluszka 15.04.08, 14:18 O pielegniarce nic mi nie wiadomo.Natomiast kucharka i kuchnia jest napewno. W dobrych przedszkolach(o nizszej cenie)zajęciami dodatkowymi zajmują się wykwalifikowane do tego osoby.Jeżeli płacisz 850zł,to chyba tez chcesz wymagac???Czy wszystko Ci jedno?Bo mi np.nieeee. I dziwi mnie fakt,że zapisałas dziecko-nie oglądając budynku:/ nie rozmawiałas bezpośrednio z osobą która prowadzi żłobek!W życiu nie powierzyłabym osobie z która nawet nie miała przyjemności spotkac sie w realu-mojego najukochańszego skarbu. Przeciez to tak bardzo istotne! Ja pierwsze co robię,to idę,oglądam budynek,sprawdzam,czy jest dostosowany do potrzeb mojego dziecka,czy będzie tam się czuło dobrze.Rozmawiam z osobami,które prowadzą placówkę.Pytam o wszystko- a później decyduję.Nie wyobrażam sobie inaczej:/ Odpowiedz Link Zgłoś
zaka_6 Re: kraina maluszka 15.04.08, 17:14 do alaska77. Jakimś dziwnie krzyczącym tonem do mnie piszesz. nie życzę sobie. Czy ty myślisz, że jestem głupia czy naiwna, że oddam dziecko, jeśli nie zobaczę tego osobiście??? Zapisałam, by zaklepac miejsce, a mam czas do września, bo dopiero wówczas będzie mi potrzebny żłobek. Ty chyba jakaś sfrustrowana jesteś i nie myśl sobie, że jesteś najlepszą matką i tylko ty kochasz swoje dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
bubikowa Re: kraina maluszka 15.04.08, 21:54 Ale się przednio uśmiałam. Zapewne alaska77 zatrudnia opiekunkę – rytmiczkę, plastyczkę po AWF-ie i pielęgniarkę-kucharkę w jednym, nie to co inne matki bez serca. A skąd przypuszczenia, że kadra w żłobku jest nieodpowiednio wykwalifikowana? Odpowiedz Link Zgłoś
alaska77 Re: kraina maluszka 16.04.08, 11:35 Jezeli ja zatrudniam nianię to wiem,jakiego pozimomu mam sie spodziewac.Natomiast,jezeli mam zapłacic 850zł za prywatny żłobek- to chce miec wiecej niż daje opiekunka-to dla mnie logiczne.W takim żłobku,dziecko,które ma niespełna 3lata nie ma sie nudzić,a rozwijac.Ja nie oddaję 6miesięczniaka! Co do wykwalifikowania opiekunek...wyobrax sobie,że pytałam o to:/ Pytałam nawet jak wyglądaja zajęcia,kto je prowadzi,w jakim czasie i ile trwaja.Takie rzeczy są np.dla mnie bardzo istotne. Do za... Nie krzycze na Ciebie.Dziwię sie poprostu beztroska ludzi.Ja tez szukam opieki do dziecka od września.Tyle,że ja sie tym interesuje od marca tego roku,a nie w sierpniu obudze sie z ręką w nocniku. Jak dla mnie-to możesz oddac gdziekolwiek dziecko.A wyrazac opinie na forum może kazdy i wyobraź sobie,że ma do tego prawo. Wyraziłam swoją opinię,że ten żłobek mi sie nie podoba.Do tego tez mam prawo. No chyba,że nalezy tu na forum pisac tylko pozytywne opinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
zaka_6 Re: kraina maluszka 16.04.08, 13:48 komentowac juz nie będę tych twoich dyrdymał, bo szkoda czasu! Czytaj ze zrozumieniem kobieto! Odpowiedz Link Zgłoś
alaska77 Re: kraina maluszka 16.04.08, 14:12 A co niby miałabyś komentowac? Tak jak ci napisałam-kazdy ma swoje zdanie i może robić po swojemu.Ty (jak dla mnie)możesz oddac swoje dziecko nawet i do Jagódki.Mi to wszystko jedno.Ja szukam czegoś więcej niż "przechowalni":/ Odpowiedz Link Zgłoś
bubikowa Re: kraina maluszka 16.04.08, 16:46 oczywiście każdy ma prawo wyrażać swoje opinie, ale zdaję się że post dotyczy opinii o żłobku a nie o matkach, które tam oddają dzieci. A z opiekunkami to też nigdy nie wiesz na kogo trafisz, nawet jeśli ma kwalifikacje to i tak nie wyklucza sytuacji że siedzi cały dzień z gazetą w ręku albo przysypia a dziecko biega samopas. Za opiekunkę trzeba zresztą zapłacić 2 razy tyle co za żłobek. Na podstawie czego sądzisz, że w Krainie Maluszka dzieci nie mają warunków do prawidłowego rozwoju – tylko tego, że huśtawki nie są zakotwiczone – przecież to są początki ich działalności, wszystko jest jeszcze w powijakach. Ja nade wszystko cenię właściwe podejście cioć do dzieci niż to czy dookoła jest kolorowo i wiecznie słonko świeci. A mam doświadczenie ze starszym dzieckiem które chodziło do pięknego i bardzo bogato wyposażonego żłobka ale codziennie słyszałam pretensje, że dziecko jest odbierane jako ostatnie (zwykle o 17.00, czyli jeszcze w godzinach pracy żłobka) i wiem, że od 15.00 babki stały w oknie wyglądając mnie wyszykowane z siatką na zakupy w ręku, a na dziecko zerkały tylko od czasu do czasu czy sobie krzywdę nie robi. Tak się składa że znam parę przedszkolanek i wiem jak opieka w takich instytucjach potrafi wyglądać. A utopijne wizje na temat tego co chciałabym wymagać od opiekunki, żłobka, przedszkola, szkoły, kadry obozu wakacyjnego itd. itd. bo jestem wzorową matką życie samo weryfikuje. I żebyś nie wiem jak długo szukała i przebierała to i tak wybór może okazać się z czasem chybiony. Mogę tylko życzyć powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zaka_6 Re: kraina maluszka 16.04.08, 19:48 Nic dodać, nic ująć! Sama prawda. Również życzę powodzenia Alasce77. Odpowiedz Link Zgłoś
alaska77 Re: kraina maluszka 16.04.08, 19:55 A ja zdecydowałam już gdzie poślę moje dziecko.I nie na cały dzien,a tylko na kilka godzin.Później opiekunka będzie odbierała dziecko z przedszkola.I wydaje mi się,ze tak będzie najlepiej dla mojego dziecka.Bedzie miało i naukę,rozrywkę i spokojny sen we własnym łózeczku.Mam taka możliwość-więc tak zrobie. Co do moich wymagań... Chcę jak najlepiej i chyba nie można mieć do mnie o to pretensji.No i o to,że nie chcę oddac dziecka w miejsce,które nie zrobiło na mnie dobrego wrażenia-chyba tez nie??? A to czy te zabawki są "zakotwiczone"czy nie-uważam za bardzo istotną sprawę.Dla mnie bezpieczeństwo to priorytet.I dlatego wciąz zastanawiam się-gdzie w ciepłe dni(takie jak dziś)dzieci bawią się na placu zabaw???Przecież tam są dzieci chodzące.Złobek działa-a czy ktoś pomyślał nie tylko o pomalowani ścian,ale i o bezpieczeństwie? Czy ta placówka ma kogoś nad soba??Czy interesuje się nimi np.sanepid?,kuratorium?,ministerstwo oświaty?Bo chyba nie skoro tak to wszystko wisi na jednym włosku,a raczej -rurce:/ Odpowiedz Link Zgłoś
bubikowa Re: kraina maluszka 16.04.08, 20:24 nikt do Ciebie nie ma pretensji o to, że chcesz dla swojego dziecka najlepiej czy że Ci się coś nie podoba. Pretensje można mieć wyłącznie o ten Twój mentorsko-ocenny ton. BTW, dzieci nie są wyprowadzane na nieprzygotowany (i niebezpieczny, jak raczyłaś zauważyć, a inni nie) plac zabaw. Z tego co siem, wkrótce ma się to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
bubikowa Re: kraina maluszka 16.04.08, 20:27 miało być oczywiście "wiem" a nie "siem" Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta_robert Re: kraina maluszka 17.04.08, 09:09 Nie oceniam "krainy", ale chcę się ustosunkować do zdemolowanych huśtawek, w ubiegłym roku było tu prywatne przedszkole, które było tutaj tylko chyba pół roku, i to sa huśtwaki tego przedszkola, a nie żłobka, prawdopodobnie (nie wiem tego na pewno) nie moga ich usunąć bo nie są ich własnością Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1505 Re: kraina maluszka 17.04.08, 12:12 Moje dziecko również chodzi do Krainy (wcześniej było rok z nianią).Uważam,że Kraina jest fajnym i odpowiednim miejscem dla mojego dziecka.Bardzo chętnie tam chodzi i nawet robi postępy.Natomiast niania to dla mnie strata czasu i pieniędzy,ponieważ moje dziecko niczego się przy niej nie nauczyło,wiecznie było znudzone,a jej spędzanie czasu z dzieckiem polegało na oglądaniu telewizji.Teraz widzę dużą zmianę na plus i uważam,że Panie są bardzo miłe i mają prawidłowe podejśćie do dzieci,a to chyba najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dominique_sz Re: kraina maluszka 01.08.08, 10:01 Czy pojawiły się od tego czasu jakieś nowe opinie o żłobku? Odpowiedz Link Zgłoś
planetyliscie Re: kraina maluszka 08.12.08, 09:55 Witam, prosze rodzicoe o aktualne opinie o krainie maluszka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trolobojczyni Re: kraina maluszka 25.12.08, 16:53 Polecam z całego serca. Moja córa chodzi tam już 3 miesiące i jest rewelacyjnie. Nie radzę słuchać przewrażliwionych malkontentek. Jest to miejsce z dobrym podejściem do dziecka, kuchnią i rozwijającymi zajęciami. Panie bardzo się przejmują i informują o wszystkim, widać, że dziecko jest dopatrzone i dopieszczone. Nigdy nie zdażyło się by miała odparzenia, a ma bardzo delikatną skórkę i trzeba często zmieniać pieluchę, więc oopiekunki o to bardzo zadbały. Są organizowane zabawy na różne okazje, samą rekomendacją jest dla mmnie to jak córcia tam chętnie chodzi. POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
de-va Re: kraina maluszka 27.12.08, 20:01 chcę tam zapisać swoje dziecko jak skonczy pół roczku jeśli nie będzie innej opcji (niania), czy oddałybyście tak małe dziecko do tego żłobka? koleżanka ma rocznego syna w państwowym i ciągle jej choruje;/ Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniak11 pytanie do mam najmłodszej grupy 21.08.09, 11:40 Słuchajcie jak to jest z karmieniem maluszków? Np co dostają na śniadanie i obiad, Czy podawanae są dzieciom kaszki?, i Czy te obiady są rozdrabniane choćby troche? Podawałyście jakieś wytyczne co do posiłków swoich dzieci, jeśli tak to czy wystarczy słownie czy coś napisać?? Czy są wogóle mamy których nie chcą by ich dzieci jadły w żłobku słodycze? Dziękuje z góry za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
ank23-the-best Re: kraina maluszka 26.08.09, 15:07 Zapraszam do obejrzenia nowego Klubu Malucha ,, Wesołe Nutki", wówczas będziecie mięli Państwo szansę poznać warunki i atmosferę panującą w naszym miejscu oraz poznać mnie.Klub Malucha od zawsze był moim marzeniem, które teraz mam nadzieję uda się zrealizować. Jako mama dwójki Maluszków, zadbałam , żeby miejsce było przyjazne, rodzinne a na pewno bezpieczne dla naszym Odkrywców. Wiem z jakim stresem wiąże się wybór najlepszego miejsce dla naszych Skarbów, dlatego też zapraszam do zapoznania się i rozmowy na temat tego co najlepsze dla naszych dzieci. Z wielką przyjemnością uwzględnię Państwa sugestię. Odpowiedz Link Zgłoś