robek1978 29.10.08, 17:58 Mam pytanko czy ktoś może korzystał z firmy która reguluje i naprawia okna pcv a może umie ktoś wytłumaczyć ja samemu wyregulować i zmien uszczelki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho3175 Re: okna 31.10.08, 16:58 chodzi chyba o to że się nie domykają jeśli tak to trzeba w ramie okiennej śrubokrętem gwiazdkowym dokręcić takie dwie metalowe sówaki lub je ustawić a uszczelki gumowe trzeba wcisnąć w ten rowek gdzie mieści się stara uszczelka trzeba ją wcisnąć delikatne by jej nie przerwać Odpowiedz Link Zgłoś
robek1978 Re: okna 31.10.08, 18:18 dzięki już wiem troszkę więcej ale czekam jeszcze o info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
termoplast Re: okna 01.11.08, 17:00 Dobre okna powinny posiadać okucia z możliwością regulacji w kilku płaszczyznach. Na dolnym zawiasie kluczem ampulowym można przesunąć w poziomie na lewo i prawo oraz góra-dół. Górny zawias regulacja lewo-Prawo. Na zaczepach reguluje się siłę docisku. Uszczelki można wymienić na nowe poprzez wyjęcie starych z profilu pcv i włożeniu nowych posiadających "skrzydełka" rozszerzające się w rowku przeznaczonym na zamocowanie uszczelki. Uszczelkę należy konserwować specjanymi sztyftami do konserwacji. Okucia można konserwować oliwą maszynową, smarem do okuć a w ostateczności WD40. Czynności te należy wykonywać przynajmniej raz na rok. Profil PCV można czyścić specjalnymi mleczkami do tego przeznaczonymi lub zwyczajnym mleczkiem CIF. Usługę regulacji i konserwacji można zamówić w naszej firmie. Z. Odpowiedz Link Zgłoś
robek1978 Re: okna 04.11.08, 17:58 dzięki za info najpierw spróbuje sam a jeśli nie będę potrafił lub nie będzie efektów to poproszę o pomoc firmę waszą a jakie są koszty bo słyszałem że nie jest to takie tanie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
monika24.24 Re: Okna -wymina uszczelek ,regulacja 05.02.09, 08:55 Jak najbardziej też jestem z sasiadką zainteresowana . Odpowiedz Link Zgłoś