Dodaj do ulubionych

pytanie do ilhenny

29.10.10, 12:40
witam raz kolejny,
mam pytanie odnośnie zmiany fotelika..wstyd przyznać ale okazało się, że foteliki 0-13kg naszych chłopców nie mają żadnych testów..za bardzo zaufaliśmy marce i oszołomieni powiększeniem rodziny nie pomyśleliśmy o sprawdzeniu tego..w związku z tym, że szykujemy się do zmiany fotelików (dzieci mają po 9-10kg, w fotelikach w kombinezonach jest im już ciasno) przyspieszyć zakup fotelika z testami? czy mimo, że bez testów lepiej żeby jeździli tyłem?
dodam, że w najbliższym czasie nie planujemy nigdzie jeździć ale zbliża się grudzień a wiadomo, że to ciągnie za sobą wizyty w sklepach, odwiedzanie rodziny itd..
proszę o poradę..
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: pytanie do ilhenny 29.10.10, 13:50
      jezeli mogę to ja się wypowiem. Pytanie jakie masz teraz foteliki dokładnie model-marka i jaki jest wiek maluchów, wzrost, czy siedzą, jaki samochód smile
      • belle_amie Re: pytanie do ilhenny 29.10.10, 14:24
        dzieciaki 9msc i 1tydz, 9-10kg, wzrost 75-80cm, jeszcze samodzielnie nie siedzą, tzn. Filip jak się go posadzi to siedzi dosyć sztywno, Mikołaj we wszystkich huśtawkach, krzesełkach siedzi ale tak się boi (ma naczyniaka na pupce a ten czasami krwawi i jest do na pewno nie przyjemne dla niego), foteliki RIDER z zestawu abc design (pytałam o nie niedawno w innym wątku), samochód Corsa C (2005)
        • mrukumaster Re: pytanie do ilhenny 29.10.10, 14:50
          Wychodzi na to że spokojnie możesz już foteliki zmieniać. Jeżeli zamek pasa w samochodzie nie jest na długich linkach lub paskach to spokojnie większość foteli będzie pasować tzn. np. Romer King Plus czy Maxi-Cosi Tobi, jeżeli na długich to MC Priori XP. Najlepiej przymierzyć w samochodzie smile
          • belle_amie Re: pytanie do ilhenny 29.10.10, 15:03
            dziękismile właśnie myśleliśmy o Maxi Cosi Priori XP, Tobiego też braliśmy pod uwagę ale podobno jest węższy a nasi chłopcy do małych nie należą;
            do sklepu wybierzemy się najwcześniej za tydzień, nie wiem jakie te paski mamy, muszę mężowi powiedzieć, żeby to obadałsmile
    • mrukumaster Re: pytanie do ilhenny 29.10.10, 15:17
      forum.gazeta.pl/forum/w,97434,118114814,118114814,Czy_na_tej_kanapie_zamontuje_foto_.html
      tutaj masz zdjęcie kanapy co prawda z astry II ale jeżeli zamki masz takie jak na tym zdjęciu to na pewno lepiej Priori XP wybrać a jeżeli maluszki większe trochę a masz ochote na zagłówkowy fotelik to lepszym rozwiązaniem jest Romer King Plus lub Besafe Izi Comfort X3 niż Tobi pod warunkiem, że paski pozwolą na montaż. Są obszerniejsze od Tobiego. W priorim xp za to masz długie plecy fotelika smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka