Dodaj do ulubionych

besafe comfort

02.12.11, 09:22
nasza pociecha podróżuje w besafe comfort tyłem do kierunku jazdy. mamy problem z tą nogą. po pewnym czasie ona zaczyna się ruszać. poprawiamy to za każdym razem, montujemy żeby była sztywna a mimo to po jakimś czasie zaczyna się od nowa ruszać. co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? jak temu zaradzić?
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: besafe comfort 02.12.11, 13:10
      Przyczyną jest to, że fotel na pas trzeba co jakiś czas poprawić ponieważ nie jest na sztywno przyczepiony (tylko pasami) i w trakcie jazdy są hamowania i ruszanie i w tedy pasy/kanapa/fotelik pracują smile
      • ilhenny Re: besafe comfort 02.12.11, 16:35
        a może dla tego że Comforta nie można montować tyłem smile
        masz Besafe Izi Combi
        • dziobak81 Re: besafe comfort 02.12.11, 18:42
          mój błąd smile oczywiście chodziło mi o combi.
    • turnesolka Re: besafe comfort 05.12.11, 20:21
      Ale ta noga chyba nie musi być tak "na blachę" sztywna. Oglądałam milion razy ich filmik z instrukcją montażu i tam ta noga nie była na sztywno. My długo z tym walczyliśmy i jak noga była na sztywno to fotelik nie przylewał dobrze do fotela od dołu, noga go do góry unosiła. Do tego jak się odchyliło do fotelik do pozycji leżącej to też coś się zmieniało, juz dokładnie nie pamiętam. W końcu zrobiliśmy dokładnie tak jak na filmiku, mam nadzieję że dobrze.
      • ilhenny Re: besafe comfort 05.12.11, 20:47
        na blachę
        żeby sobie to wyobrazić spróbuj uderzyć w drzwi bez rozpędu a teraz z dwóch metrów ? jak się rozpędzimy to i wyłamiemy podobnie z fotelikiem jak będzie miał miejsce żeby się rozpędzić i nabrać energii może się uszkodzić
        bitabob ma liki do filmów co się dzieje jak jest źle zamontowany fotelik przy luźnej nodze zgina się
        • turnesolka Re: besafe comfort 06.12.11, 17:48
          Czyli że producent na stronie ma zły filmik jak instalować swój własny fotelik?
          www.hts.no/en/manuals/combiisofix.php
          • ilhenny Re: besafe comfort 07.12.11, 19:44
            faktycznie jest błąd nawet nie widziałem i zaraz napiszę do Martina
            najłatwiej tak jak na filmie korbką kręcić do połowy zablokować nogę i dalej dociągnąć korbką wtedy fotelik będzie stabilny a noga nie będzie się ruszała
            • turnesolka Re: besafe comfort 08.12.11, 16:24
              ale wtedy się unosi do góry cały fotelik i już nie leży na dolnym siedzeniu tylko między siedzeniem a fotelikiem jest szpara
              • ilhenny Re: besafe comfort 08.12.11, 18:57
                coś jest nie tak bo fotelik nie może się unosić a wręcz przeciwnie wciskać w fotel

jak coś to daj fotki na maila ilhenny@gazeta.pl
                • turnesolka Re: besafe comfort 08.12.11, 19:12
                  Popróbujemy jeszcze raz na spokojnie w weekend wg Twoich instrukcji. Do tego czasu i tak nigdzie z synkiem nie będę jeździć.
                  A jeśli faktycznie na filmie besafe'a jest taki bład to BARDZO się tą firmą rozczarowałam.
                  • ilhenny Re: besafe comfort 08.12.11, 19:33
                    obejrzałem film jeszcze raz i noga dotyka ziemi białe tło może nas wprowadzać w błąd

jednak spróbuj zamontować tak jak pisałem wcześniej
                    • turnesolka Re: besafe comfort 09.12.11, 11:41
                      Ależ nasza też dotyka, tylko nie jest "na blachę" to znaczy jak się ją na boki ręką porusza to się rusza.

Wydawało mi się że taki był pierwotny problem pytającego. Czy ta noga trochę luźno leżeć na podłodze czy ma być "na blachę"
                      • dziobak81 Re: besafe comfort 12.12.11, 18:08
                        u nas problemem jest to, że noga po pewnym czasie zaczyna się ruszać, tzn nie opiera się sztywno na podłodze tylko można ja przesunąć. Po poprawieniu tego przez jakiś czas jest dobrze ale potem noga znowu się rusza.
                        • dziobak81 Re: besafe comfort 12.12.11, 18:10
                          spróbuj jeszcze raz zamontować fotelik, bo tak jak pisze ilhenny nie powinien się unosić tylko dociskać do fotela.
                          • kwap666 Re: besafe comfort 12.12.11, 21:44
                            sprobuj tak
                            1. zamontuj wszystkie pasy
                            2. noge przygotuj tylko do montazu
                            3. naciagnij pas bezpieczenstwa przeprowadzony przez wszystki prowadnice
                            4. wcisnij mocno fotelik w kanape i jednoczesnie rozpychaj palak z przodu fotela (do oporu)
                            5. naciagnij na sztywno dwa pasy z plecow fotelika
                            6. podnies troche fotelik do gory trzymajac za jego spod (bedzie ciezko) i zamontuj noge tak zeby fotelik opieral sie na niej
                            7. w razie watpliwosci daj namiary na siebie to telefonicznie sprobuje ci to jakos wytlumaczyc wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka