Dodaj do ulubionych

Roemer King Plus - problem z wypieciem

05.02.12, 20:57
Witam,

Od dzis rana mam problem z wypieciem fotelika Roemer King Plus z pasow. Nie jestem w stanie za pomoca szarych dzwigni po bokach fotelika zwolnic gornej czesci fotela, tak, zeby moc wypiac go z pasow bezpieczenestwa. Mam wrazenie, ze te szare dzwignie do zwalniania blokady po obu stronach u gory maja duzo mniejszy skok niz wtedy, gdy dalo sie fotelik normalnie wypiac. Ma ktos pomysl co z tym dalej zrobic? Wydaje mi sie to jest jakas usterka fotelika (moze ostatnie mrozy wplynely na zablokowanie jakiegos haka, tym bardziej, ze przy -15 w piatek przekladalem fotelik do drugiego samochodu, wtedy jednak wszyatko poszlo dobrze, moze jednak zatrzasniecie mechanizmu przy tym mrozie spowodowalo jakas usterke?) . Niestety, teraz jezdze po Austrii z pustym fotelikiem na tylnym siedzeniu, choc Junior siedzi grzecznie u dziadkow w PL... Jesli ktos mial podobny problem z tym fotelikiem, to prosze o rade jak sobie z tym poradzil. Dodam, ze spedzilem dzis dobra godzine probujac na wszelkie sposoby zwolnic blokade, kombinujac przy zawiasach (po odkreceniu maskownic), uderzajac w fotelik oraz wyzywajac go od najgorszych wink ale nie przynioslo to rezultatu, takze odpowiedzi "musi puscic jak sie przylozysz" nie beda zbyt pomocne!! smile

Do dzis uwazalem ten fotelik za calkiem dobry, teraz juz nie jestem tego taki pewien... POMOCY!
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: Roemer King Plus - problem z wypieciem 05.02.12, 21:27
      hmmm, a czy napewno fotelik byl w pozycji "siedzacej" ??
      • tttomek2000 Re: Roemer King Plus - problem z wypieciem 05.02.12, 21:32
        Zatrzeliles mnie.... Rano to sprawdze, ale to moze byc to! Dzieki!
        • kwap666 Re: Roemer King Plus - problem z wypieciem 05.02.12, 21:35
          pif paf wink
          • bitabob Re: Roemer King Plus - problem z wypieciem 06.02.12, 06:53
            Trafiony zatopiony wink tak właśnie "załatwił" mnie ilhenny w ramach nauki wiedzy tajemnej smile Tęż za groma nie mogłem sobie poradzić.
            • kwap666 Re: Roemer King Plus - problem z wypieciem 06.02.12, 11:08
              srednio na temat ale raz mi do sklepu przyjechal gosciu z rozlozonym lozeczkiem turystycznym i troche z morda ze musial specjalnie busa od szwagra pozyczac, zeby to ustrojstwo przywiesc. na pytanie czy czytal instrukcje odpowiedzial: no nie, a tam cos bylo napisane? big_grin
              • mrukumaster Re: Roemer King Plus - problem z wypieciem 06.02.12, 13:56
                A mi się zdarzył koksiarz, który otworzył King plusa w pozycji leżącej. Już się nie dało go złożyć. Dobrze, że to był jego fotel smile
                • kwap666 Re: Roemer King Plus - problem z wypieciem 06.02.12, 14:06
                  czyli jednak mozna big_grin
                  • bitabob Re: Roemer King Plus - problem z wypieciem 06.02.12, 15:29
                    kwap666 ja instrukcję czytałem, ale oślepił mnie blask ilhennego wink A poważnie to po prostu całkowicie o tym nie pomyślałem. Teoria sobie, praktyka jest najważniejszasmile
                    • ilhenny Re: Roemer King Plus - problem z wypieciem 06.02.12, 17:05
                      no tak nie mam czasu pisać ale takie teksty poczytam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka