Dodaj do ulubionych

Bebe confort opal

23.04.12, 20:19
Walczę z kupnem fotelika. Byłam dzisiaj w sklepie, żeby zmierzyć opala, na którego już się prawie zdecydowałam. Niestety po przymiarce okazało się, że fotel siedzi zupełnie niestabilnie. Nie chodzi o to, że trochę latał, mogłam go jedną ręką przechylić prawie o 45 stopni. Mam skodę fabie i szczerze mówiąc nie spodziewałam się, aż takiego problemu. Nie daje mi to teraz spokoju, więc pytam czy to możliwe? Czy też może sprzedawca źle go zamontował?

Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Bebe confort opal 24.04.12, 09:16
      Ale tyłem czy przodem tak latać? Jeżeli tyłem to mało jaki fotel 0-13kg tyłem jest tak stabilny że go nie ruszysz. Jeżeli przodem to duży problem ale w fabii wątpię aby tak się działo. Zerknij sobie jeszcze na Britaxa Frist Classa. Po zamontowaniu też zapewne będzie się ruszał. Ważne aby fotel był sztywny jak zamontujesz go tyłem w kierunku przodu. Na bok będzie się poruszał. Możliwe też, że pas nie został należycie napięty za pomocą rąk wink
      • kasiutek_08 Re: Bebe confort opal 24.04.12, 19:41
        Tyłem do kierunku jazdy tak się ruszał. Rozumiem, w takim razie, że fotelik tyłem może się ruszać tylko jaka jest granica tej ruchomości? czy be safe też się rusza? Jutro chcę spróbować britaxa a potem jak nie będzie ok to besafa. Chociaż cena mnie niestety poraża.
        • mrukumaster Re: Bebe confort opal 25.04.12, 09:24
          Ale piszemy o fotel do 13kg tyłem a potem przodem i te nie siedzą zamontowane tyłem całkowicie sztywno. Co innego Besafe do 18kg tyłem, który musi siedzieć całkowicie sztywno i tyłem i przodem wink
          • kasiutek_08 Re: Bebe confort opal 25.04.12, 10:07
            Czyli reasumując - fotel do 13 tyłem może się trochę ruszać, natomiast odwrócony przodem ma siedzieć sztywno. Besafe cały czas sztywno.
            Mam jeszcze pytanie czy na isofixie besafe też siedzi całkiem sztywno? Będę mierzyć właśnie taki i wolałabym wiedzieć czego mogę się spodziewać.
            Mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj dokonać jakiegoś wyboru i przestanę Was męczyć wink
            • mrukumaster Re: Bebe confort opal 25.04.12, 12:28
              Na isofixie może się troszke poruszać na pok ponieważ jest to luz technologiczny smile
              • kasiutek_08 Re: Bebe confort opal 25.04.12, 19:52
                Dzięki mrukmaster za porady. Ku potomności napiszę, że jednak kupiłam Opala. Nie dawał mi spokoju, pojechałam do innego sklepu i okazało się, że się da. Trzeba ponaciągać, pomęczyć się ale siedzismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka