Dodaj do ulubionych

Romer Kid a Kid Plus a Kid Plus SICK - oszalalam?

03.05.12, 21:49
Prosze jakiegos fachowca o pomoc. Stoje przed wyborem fotelika 15kg wzwyz i tak jak na poczatku bylam zdecydowana na Maxi Cosi Rodi AirProtect tak teraz waham sie pomiedzy Romerami (Kid, Kid Plus i SICK) i chyba oszalalam, bo czytam czytam i dalej nie wiem ktory lepszy i dlaczego? Do tego w sklepach, kazdy sprzedawca mowi co innego. Prosze, moze jakis ekspert mi pomoze (samochod Chlysler, ale w najblizszej przyszlosci bedzie pewnie jakis inny)
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Romer Kid a Kid Plus a Kid Plus SICK - oszala 04.05.12, 09:42
      Romer Kid lub Kid Plus SICT do tego dodałbym Besafe izi up x3 dlaczego a to dlatego, że fotele są bezpieczne to raz a dwa pasują do większości samochodów smile
      • firlii Re: Romer Kid a Kid Plus a Kid Plus SICK - oszala 04.05.12, 09:44
        Dziekuje bardzo za odpowiedzsmile. Wlasnie, najwazniejsze bezpieczenstwo. Zreszta to zakup na kilka lat. Dzis kolezanka polecila mi jeszcze : casualplay protector.. Co o tym sadzicie??? Jak sie ma do tych romera??
        • kwap666 Re: Romer Kid a Kid Plus a Kid Plus SICK - oszala 04.05.12, 20:44
          fotel ok, na plus mozliwosc regulacji polozenia na duzy minus to zdarza mu sie nie pasowac do kanapy. przed zakupem obowiazkowo przymierzyc do auta.
          • ring3638 Re: Romer Kid, Plus. SICT - SZEROKOŚĆ 09.05.12, 00:54
            Witam,
            czy SICT jest bardzo szeroki?
            Niestety na żywo nie mam możliwości sprawdzenia, a zastanawiam się którą wersję wybrać:
            zwykłego Kida czy Kida Plusa SICT.
            • mrukumaster Re: Romer Kid, Plus. SICT - SZEROKOŚĆ 09.05.12, 09:32
              Szerszy jest o ok. 5cm z każdej ze stron.
            • vobi Re: Romer Kid, Plus. SICT - SZEROKOŚĆ 04.07.12, 11:54
              i jaki wybralas? Ja sie zastanawiam nad Kidfix i Kidfix SICT, wizualnie wolalabym ten "zwykly", ale wiadomo, estetyka nie jest tu najwazniejsza. Zastanawia mnie czy te poduszki SICT faktycznie znacznie podwyzszaja poziom bezpieczenstwa czy to raczej bajer?
              • wiola_wd Re: Romer Kid, Plus. SICT - SZEROKOŚĆ 05.07.12, 16:49
                te boczne poduszki zwiększają bezpieczeństwo o 25% w przypadku zderzenia bocznego w porównaniu z Kidem bez SICT (tyle wiem z reklamy fotelika)

Mam podobny dylemat ale raczej będzie Kidfix bez SICT, w moim aucie nie powinno być problemu z montażem bo jeździmy z córką we dwie, autko małe (Renault Clio 3-drzwiowe) ale dla nas dwóch miejsca starcza smile, natomiast na dłuższe trasy jeździmy samochodem firmowym męża a to jest mały dostawczak (Renault Trafic) - poza plusami, czyli auto o 11 lat młodsze od mojego, do tego klimatyzacja, duuuuży bagażnik z minusów jest to, że fotelik musimy montować na przednim siedzeniu (jest fotel kierowcy i dwuosobowa kanapa dla mnie i córki w foteliku) - z poduchami SICT ja będę siedziała jak sardynka wciśnięta w drzwi, już teraz, z Romerem Kingiem nie mam za dużo miejsca.

Oba foteliki Kidfix i Kidfix SICT mają 4 gwiazdki w testach ADAC więc ja kupuję bez poduch bo tak u mnie będzie lepiej, jeśli masz miejsce na fotelik z poduchami ja bym brała SICT
    • oliwkawawa Re: Romer Kid a Kid Plus a Kid Plus SICK - oszala 01.07.12, 21:34
      A czym dokładnie różni się Romer Kidfix od Romera Kid Plusa? Poza tym że ten drugi nie jest na isofix??
      Pytam bo widzę, że w opcji z isofixem jest właśnie tylko Romer Kid SICT. Plusa nie ma z isofixem..
      • vobi Re: Romer Kid a Kid Plus a Kid Plus SICK - oszala 04.07.12, 11:26
        do isofixa jest Romer Kidfix i Romer Kidfix SICT (ten drugi ma dodatkowe poduszki powietrzne na bokach, generalnie jest bardziej zabudowany).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka