Dodaj do ulubionych

seisento + fotelik od 15 kg

28.05.12, 22:19
jw. a najlepiej dwa, jak da radę to do 500zł każdy, bezpieczne i jakby się między nimi szczuplutka 14 latka zmieściła , to byłoby idealnie- rzadko tak jeździmy, nigdy na dłuższe trasy, ale sie zdarza. U mnie w mieście można napotkać monzę, jeszce coś na m..., chicco key, cybexy- nie wiem które i chyba tyle - więc tylko te mogę w razie czego przymierzyć
dzięki serdeczne za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • iwomartusia Re: seicento (oczywiście) + fotelik(i) od 15 kg 28.05.12, 22:21
      literówka mi się wkradła w tytule
      • monna16 Re: seicento (oczywiście) + fotelik(i) od 15 kg 29.05.12, 10:04
        Podaj jeszcze wiek, wagę i wzrost dzieci dla których mają być foteliki.
    • kwap666 Re: seisento + fotelik od 15 kg 29.05.12, 10:23
      a to ma byc fotel dla zuzi? bo jak tak to zuzia jest jeszcze nieduzia i 2,5 roku to minimum o pol roku za malo na fotelik 15+.
      • iwomartusia Re: seisento + fotelik od 15 kg 29.05.12, 12:55
        starsza córka 5,5 roku, szczupła ok. 115 cm chyba i ok. 18 kg wagi, może ciut więcej
        młodsza 3,5 roku, "pulchniejsza" ok. 17 kg, i ok. 95 cm, w razie czego młodsza jeszcze jeździ w foteliku do 18kg i może pojeździć, ale docelowo chciałabym dwa, które by sie zmieściły i można by czasami szczupłą 14-latkę na jazdę po mieście 3-4 razy w miesiącu wcisnąć. Tyle, że nie wiem, czynie za duże wymagania mam wink

dzięki
        • iwomartusia Re: seisento + fotelik od 15 kg 01.06.12, 20:45
          up, nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na mój post? wiem, że seicento to samochodzik, ale takim się poruszam i chciałabym , żeby było w miarę bezpiecznie i niestety nie porażająco drogo
          dzięki serdecznie
          • just_tusia07 seisento + fotelik chicco key 05.06.12, 13:41
            może być problem z miejscem dla najstarszej. Key w najszerszym miejscu (podłokietniki) ma 45cm. Mierzyłam miarką w seicento, bo fotelik mam w drugim aucie i zostaje tylko ten środek kanapy o szer ok 27cm. Może dałaby rade, tylko czy w ramionach się zmieści miedzy fotelikami.
            • mrukumaster Re: seisento + fotelik chicco key 05.06.12, 14:22
              Najstarsza raczej nie wejdzie w takim samochodzie po środku jeżeli są dwa fotele zamontowane z tyłu. Nawet jeżeli się wciśnie to nie wróżę w trakcie wypadku...

Jednym z najwęższych foteli jest Cybex solution. Jeżeli już nie patrzymy na 3 dzieci to w okolicach 400zł bardzo dobry fotel to Sunshinekids monterey.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka