meggi_p 28.11.12, 22:00 który wybrać? mamy auto volkswagen fox Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiola_wd Re: maxi-cosi czy romer? 29.11.12, 00:01 napisz coś więcej, tzn. wagę, wzrost dziecka (wiek z sygnaturki, czyli niecały rok?), rocznik samochodu i wtedy fachowcy doradzą co wybrać. Obie firmy, o które pytasz są dobre (Romer chyba trochę lepszy) ale jest też kilka innych fotelików wartych obejrzenia, szczególnie RWF czyli montowane tyłem do kierunku jazdy, najważniejsze jednak to dobrać fotelik, który idealnie da się zamontować w Twoim samochodzie - to jest najważniejsze w kwestii bezpieczeństwa, oczywiście dobranie fotelika do dziecka i prawidłowe jego przypięcie też są bardzo ważne Odpowiedz Link
meggi_p Re: maxi-cosi czy romer? 29.11.12, 11:33 8500 waga wzrost 78 za 2 tyg synek konczy rok od urodzenia jest szczuplutki vw fox 2005 fotelik musi byc przodem do kierunku jazdy bo synek bardz jest zywiolowym dzeckim żąadnym wrażeń Będę wdzięczna za poradę Odpowiedz Link
amtiredof Re: maxi-cosi czy romer? 29.11.12, 12:42 meggi_p napisała: > vw fox 2005 > fotelik musi byc przodem do kierunku jazdy bo synek bardz jest zywiolowym dzeck > im żąadnym wrażeń Siedzenia tylne w tym aucie są idealne dla fotelików tyłem do kierunku jazdy. Naprawdę idealne! Siedziska są równoległe do podłogi, więc dziecko będzie miało tak samo wygodnie jak w fotelikach przodem do kierunku jazdy. Autem jeździć będą jedynie dziecko i kierowca? Odpowiedz Link
meggi_p Re: maxi-cosi czy romer? 29.11.12, 13:33 autem nie beda jezdzic tylko synek i kierowca ale tez inne osoby. Nasz synek nigdy nei tolerowal jazdy tylem - za mało widzi dlatego zalezy mi na foteliku przodem do kierunku jazdy Odpowiedz Link
kwap666 Re: maxi-cosi czy romer? 29.11.12, 13:49 dziecko nie wie ze moze jezdzic przodem, to wiedza rodzice i to oni tego chca. po co? nie wiem. milego ogladania Crash Test - Forward vs. Rear Facing Rear facing vs forward facing position in the car Forward facing crash test Silla HTS BeSafe iZi Combi X3 Isofix grupo I child restraint system misuse; rear facing versus forward facing Front facing or Rear facing? Car seat safety TRUE STORY crash test videos Rear Facing vs. Forward Facing Crash Test Odpowiedz Link