Dodaj do ulubionych

mc tobi, rubi czy priori xp ?

04.12.12, 13:57
Witam, jestem na etapie zmiany fotelika z zerowego, synek ma 10 m-cy, waży 9,5 kg ale jest długi i nie sposób go zmieścić do obecnego, wystaje i głowa i nogi.
Upatrzyłam sobie MaxiCosi tylko nie wiem który wybrać i nie bardzo widzę w nich róźnice. Pytam więc bardziej doświadczonych - który z powyższych (w temacie)?
Samochód VW Bora 1999r.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kwap666 Re: mc tobi, rubi czy priori xp ? 04.12.12, 14:38
      jesli musi byc mc to najlepiej w testach wypada tobi. ale on z kolei jest malym fotelem, co przy dlugim dziecku moze sie pozniej odbic czkawka. podobnie rubi, tyle ze jeszcze go adac nie wzial w obroty. priori to taki fotel ostatecznosc - mniej niz srednio w testach ale za do calkiem obszerny i bardzo uniwersalny. z tym ze do bory powinno wejsc wszystko. przemysl te maxi cosi jeszcze bo oprocz dobrego PR fotele sa takie sobie
      • monika887 Re: mc tobi, rubi czy priori xp ? 04.12.12, 22:32
        Nie zależy mi na MC, ale zauważyłam że są popularne i często opisywane. Jaki więc fotelik innej firmy z grupy 9-18 do kwoty ok. 700 zł będzie najlepszy? Chętnie kupiłabym RWF ale niestety nie mogę wydać 1.300 zł. Chętnie też powoziłabym synka w obecnym foteliku do tej magicznej wagi 13 kg, ale niestety nie da rady (espiro multi - nie polecam). W ogóle nie wyobrażam sobie jakiegokolwiek dziecka ważącego 13kg w najmniejszym foteliku, choćby był karzełkiem, ale to już inna sprawa.
        Pozdrawiam i proszę o radę.
    • czekolada27722 Re: mc tobi, rubi czy priori xp ? 05.12.12, 11:42
      Moim drugim fotelikiem (tzn.następnym po "0") jest MC Tobi i nie mam do niego zastrzeżeń. Fotelik łatwy w obsłudze. Plusem dla mnie jest łatwy demontaż pokrowca, bez problemu prałam go wielokrotnie ręcznie (mój synek wymiotuje w czasie podróży), szybko schnie, plam nie ma, koloru nie zmienił (mam czarny). Mój synek także jest duży, długi i szczupły, ma prawie 2,5 roku i będę wkrótce zmieniała na 15-36 (niestety), ale już nie MC, bo Rodi to już nie to.
      • berciunia1 Tobi 05.12.12, 13:47
        podpinam się tutaj bo mamy tobiego dla córki dziś kończy 4 lata, jest dość wysoka bo przeszło 105 cm ale ma długaśne nogi a krótki tułów więc pasuje jeszcze.
        kiedy zmienić bo z wagą daleko nam do 18 kg ale nie wiem jak patrzeć- czy koniec zagłówka ma być na linii oczu czy boki na linii oczu???
        czy będzie pasował do c maxa?
        • berciunia1 Re: Tobi 06.12.12, 10:32
          up
        • czekolada27722 Re: Tobi 06.12.12, 11:52
          Mój synek skończy za miesiąc 2,5 roku, ale waży 17 kg i mierzy 100 cm, więc przymierzam się do zmiany fotelika. Pani, która zajmuje się sprzedażą fotelików po obejrzeniu mojego synka w siedzącego w tobim w sklepie powiedziała, że zagłówek ma być maxymalnie wyciągnięty i jeśli w tej pozycji jego górna krawędź będzie poniżej poziomu oczu dziecka to zmieniac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka