Dodaj do ulubionych

Babysafe isofix snap

29.12.16, 15:22
Tak jak w temacie. Ktoś zna takie "urządzenie" babysafe isofix snap? Zastanawiam się czy to cos warte. Mam fotelik 9-36 bez isofix. Narazie dziecko jeździ przypiete pasami fotelika wiec fotelim jest przypiety pasem samochodowym ale jak później (przedział 15-36) będzie zapinane pasem samochodowym to ten pas będzie trzymał i fotelik i dziecko. I tak się zastanawiam czy ten isofix pełnił by rolę takiego prawdziwego mocowania fotelika 15-36 za pomocą isofix czy to tylko taka nic nie warta atrapa.
Obserwuj wątek
    • liryk11 Re: Babysafe isofix snap 13.01.17, 08:49
      isofix to isofix, foteliki muszą przejść jakieś testy zanim dostaną to w specyfikacji. Za ile ten fotelik chodzi?
      • kissielek Re: Babysafe isofix snap 13.01.17, 09:42
        Nie chodzi mi o fotelik tylko o to "urzadzenie". Fotelik to mam akurat drogi bo recaro sport Young Hero ok 1000zl ale był kupowany do auta bez isofix. I jak na razie zanim moje dziecko nie przejdzie na przedział 15-36 jest ok. Bo fotelik jest przypiety pasmem samochodowym a dziecko pasem fotelika. Tylko późnej zastanawiam się czy fotelik można jakoś dodatkowo zabezpieczyć. A po drugie było by to wygodne jak dziecka by akurat w samochodzie nie było bo nie trzeba by cały czas pamiętać i zapinaniu samego fotelika.
        I byłam ciekawa opini kogoś kto to ma.
        • thea19 Re: Babysafe isofix snap 14.01.17, 13:45
          przypuszczam, ze nikt tego nie ma. zapewne nie bylo to nigdzie testowane, nie wiadomo jak mocarne sa klamry. poniewaz foteliki 15-36 sa mocowane czesto samym tylko pasem, to moze bym sie i odwazyla kupic takie cos.
    • kapao1 Re: Babysafe isofix snap 22.01.17, 20:53
      Moim zdaniem warto tego używać jeśli masz fotelik montowany na pas, a w samochodzie isofix. Jest to uzupełnienie mocowania - fotelik jest bardziej stabilny, nie przesuwa się. To dodatkowe zabezpieczenie, które może tylko pomóc, a na pewno nie zaszkodzi. Jeśli się zdecydujesz daj znać chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego urządzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka