se_nka0 03.03.11, 07:27 Pączków nie piekłam, ale zaraz kupię :) Smacznego ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bakali Re: Dziś tłusty czwartek ! 03.03.11, 09:21 No właśnie, jak zwykle nie zdołałam uciec od tych pączków, nie lubię, to dla mnie za słodkie. Niestety co roku wspólpracownicy przynosza całe torby tego ulepka i musze zjeśc choć jednego. Bleee. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Dziś tłusty czwartek ! 03.03.11, 09:41 Dla mnie też bleee... nie dlatego, że za słodkie (słodkości popijam mocną, niesłodzoną herbatą), tylko że za tłuste. Wątroba składa stanowczy protest. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Dziś tłusty czwartek ! 03.03.11, 09:44 To za Ciebie też dam radę.Jeszcze ktoś chętny do odstąpienia pączka? Odpowiedz Link
yoma Re: Dziś tłusty czwartek ! 03.03.11, 13:48 Mogę ci pomóc, jeszcze ci wątroba padnie... :P Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Dziś tłusty czwartek ! 03.03.11, 17:20 Wątrobę mam jak dzwon;)ale mogę się podzielić.Co,sama mam tyć? Odpowiedz Link
leloop Re: Dziś tłusty czwartek ! 03.03.11, 09:58 a ja nie mam wyjścia, MUSZE usmażyć ;) specjalnie zachomikowałam w tym celu konfiturę z róży, tylko gdzie ? ;) Odpowiedz Link
yoma Re: Dziś tłusty czwartek ! 03.03.11, 12:03 Dobre pytanie. Mogę okrzyknąć kumpla o likier różany, jak nie znajdziesz :) Kumpel oetykietkował był wyrób "lakier rurzany" i musiałam się teraz solidnie zastanowić, co ja właściwie piszę :) Jakby kto pytał, to u nas dziś programowo nie ma obiadu/kolacji, o. Odpowiedz Link
leloop Re: Dziś tłusty czwartek ! 03.03.11, 13:43 likier to raczej po, na trawienie ;) ale nie trzeba, ZNALAZŁAM :) pączki już rosną :) Odpowiedz Link
yoma Re: Dziś tłusty czwartek ! 03.03.11, 13:48 To mi przypomina, jak kiedyś (nastolatką byłam) moja mamusia się szarpnęła, żeby narobić pączków. Narobiła dużo i rozłożyła je wszędzie, żeby urosły, przykryte elegancko szmatką. Weszłam do kuchni i przysiadłam na stołku, stołek jest do siedzenia... PS Wepchnęłabyś jednego w kabel; chłop zadeklarował, że przyniesie, ale cóś nie ufam... :P Odpowiedz Link
bei to proszę- bomby kaloryczne:) 03.03.11, 14:37 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2638759,2,1,IMG-8307.html Odpowiedz Link
yoma Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 03.03.11, 14:39 Oj...! Ciam. Mogę jeszcze jednego? :) Odpowiedz Link
leloop Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 03.03.11, 15:49 no to jeszcze może po maluchu, jeszcze ciepłe ;) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 03.03.11, 16:35 Pączki jak marzenie, pięknie wyrosły !. Zakupiłam, żeby tradycji... ale nie najlepsze były. Odpowiedz Link
yoma Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 03.03.11, 18:17 No własnie nie tyle się bałam, że chłop zapomni, ile że przyniesie takie, co nimi oko można komuś wybić. Ale dobre przyniósł. W środku mają coś białego. Wciskam w kabel. Odpowiedz Link
lellapolella Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 03.03.11, 18:44 ja sobie wczoraj urządziłam dzień żytniego chleba więc dzisiaj kupiłam chłopakom pączki i wróciłam do diety:) Mojego też odstępuję, smacznego! Odpowiedz Link
yoma Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 03.03.11, 18:51 No to widzę tu wyraźną frakcję pączkujących i frakcję niepączkujących... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 03.03.11, 19:18 Iii, kto by uwagę na kalorie zwracał ;) Jak smakuje, to się je ! Odpowiedz Link
lellapolella Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 03.03.11, 22:09 pewnie, łatwo powiedzieć, jak się ma wystrzałową figurę, której nic nie zmieni;) Odpowiedz Link
effi007 Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 04.03.11, 07:22 uwielbiam tłusty czwartek - kultura życia w przyjemności jest mi bardzo bliska :) zjadłam 3 i nie mam wyrzutów sumienia, choć senność - jak zawsze - wywołały sporą pozdrawiam łasuchów www.nastrojowyogrod.pl/ Odpowiedz Link
leloop Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 04.03.11, 08:19 Senko, jak się ma 5 kilo niedowagi to tłusty czwartek powinno się obchodzić co tydzień ;) Odpowiedz Link
leloop Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 04.03.11, 08:17 Ale dobre przyniósł dba o swoja Asieczke :) Odpowiedz Link
yoma Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 04.03.11, 12:04 Samaś sieczka :P Tak. I kfiatka. Powiada, że upatrzył go na Dzień Kobiet, ale nie mógł wytrzymać... Aha, możecie zmobilizować swoich chłopów, bo kalendarz kota Simona donosi, że w sobotę Dzień Teściowej. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 04.03.11, 19:04 Yoma - jak na 8 marca, to kwiatek gwożdzik ? ;) Odpowiedz Link
leloop Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 04.03.11, 21:08 > Yoma - jak na 8 marca, to kwiatek [i]gwożdzik ? ;) albo oklapły tulipan ;) Odpowiedz Link
yoma Re: to proszę- bomby kaloryczne:) 05.03.11, 15:48 Dendrobium nobile, kwiat jego mać :) Taka przerośnięta konwalia. Odpowiedz Link
leloop dnia natepnego ... 04.03.11, 08:23 przed chwila ze spokojnym sumieniem zjadłam dwa do porannej kawy. moje paczki słodkie nie są, tłuste tez nie bo na smalcu, zawierały tyle samo "mięsa" i konfitury ile moja powszednia, poranna grzanka z dżemem :) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: dnia natepnego ... 04.03.11, 09:58 Niedowagi nie mam, powiedziałabym w sam raz. Różne słodkościowe imprezki mogę jak najbardziej, obchodzić codziennie :) Chęci są ! To mówię ja - łasuch :):) Odpowiedz Link
doratos Re: dnia natepnego ... 04.03.11, 17:03 Witam!:) Jeśli chodzi o pączki to lubię wyłącznie te na drzewach! Zmuszona przez rodzinę robię takie pączki z,,łyżki"tzw.rzucanki na proszku! Albowiem nienawidzę zagniatania ciasta:( Odpowiedz Link
lellapolella Re: dnia natepnego ... 04.03.11, 18:49 Albowiem nienawidzę zagniatania ciasta:( ee, w sezonie warto coś zagnieść- łapy się pięknie doczyszczają:P Odpowiedz Link
leloop Re: dnia natepnego ... 04.03.11, 21:07 > Albowiem nienawidzę zagniatania ciasta:(e ;P jestem z tej samej opcji ale od kiedy mam maszynę do chleba "zagniatam" aż milo popatrzeć ;) tym razem najwięcej kurdybanów poleciało w momencie nadziewania, co chwile zatykała mi się szpryca i konfitura wyłaziła bokiem :/ Odpowiedz Link
se_nka0 Re: dnia natepnego ... 05.03.11, 17:46 Zebrałam się jakoś i muffiny piekę. Karnawałowe nie są, ale się zje ;) Odpowiedz Link
leloop Re: Lel 06.03.11, 23:53 dzięki Bei :) nie moja zasługa tylko przepisu ;), zawsze się udają :) i są pyszne ;) ale twoim tez nic nie brakuje :) Odpowiedz Link