Dodaj do ulubionych

Kwiaty cukinii

29.06.11, 20:30
coś mi obcina.Tak to wygląda .Obcina i zostawia.Co to może być?
Obserwuj wątek
    • leloop Re: Kwiaty cukinii 29.06.11, 21:04
      wg. mnie ślimor. widać łodyżka smaczniejsza ale mogę się mylić ...
      • lellapolella Re: Kwiaty cukinii 29.06.11, 23:03
        sprawdź, czy masz kwiaty męskie i żeńskie, bo jak tylko jednego rodzaju, to mogą same odpadać
        • dorkasz1 Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 07:59
          Jeśli obcina, a nie odpadają same, to może być kos. One czasem miewają takie "świetne zabawy". Jednego roku "kosiły" główki świeżo rozwiniętych tulipanów.
          A tak przy okazji, to jeśli nie tworzą się żeńskie kwiaty, to co? Za głodne? Za zimno? Za ciemno? Mam dwie dynie, niby giganty, a powstają tylko faceckie kwiaty, kobitkowe nie kwitną.
          • hesperia1 Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 08:31
            A jak rozpoznać?
            Kos mówicie.U mnie kosów dużo.Może i kos.Chyba Czesławie koleżankę zafunduję.
            • yoma Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 18:49
              Czesława nie pomoże, kosy są niskożerne...
              • hesperia1 Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 19:05
                To będzie Czesław leżący w cukinii;)
                • yoma Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 19:41
                  A może być niezłe, wiesz? Położyć, lapy w niebo i różne majtające się na lapach...
          • leloop Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 09:13
            z tego co ja się wyznaje na dyniowatych, to na początku "idą" same męskie kwiaty potem gdy roślina "nabierze ciała" to pokazują się żeńskie. to pewnie tez zależy od rodzaju dyni. korzystaj, rób kwiaty w cieście :)
            • lellapolella Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 16:14
              niby jak warunki niesprzyjające ale Yoma kiedyś miała kilka cukinii i żadna nie raczyła owocować, choć kwitły jak głupie:(
              • hesperia1 Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 18:03
                Mi kwitną jak głupie właśnie,ale zaraz są odcinane:(
              • yoma Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 18:48
                Tak było, ale już nie pamiętam, jakiej płci było. W tym roku mam za dużo testosteronu w glebie, same męskie. Coś lęgnie jednego owocka, nie wiem, czy to cukinia, czy kabaczek, bo już nie wiem, które jest które i chucham na niego i dmucham, obornika dostało, wody dużo...
                • yoma Re: Kwiaty cukinii 02.07.11, 16:55
                  No i już się nachuchałam

ślimor odgryzł, złapałam, go, swołocz...
              • leloop Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 21:32
                niesprzyjającym warunkiem może być brak wilgoci, to bydle pije jak głupie i jak ma za mało to albo zrzuca owoce albo rosną takie niewydarzone psiuny jak u mnie w tym roku :(
                • lellapolella Re: Kwiaty cukinii 30.06.11, 22:14
                  moje na razie w fazie nabierania ciała, jeszcze żadnej kwitnienie nie w głowie;)
                  • andziaos Re: Kwiaty cukinii 01.07.11, 00:08
                    u mnie już jemy :) i nawet po raz pierwszy w życiu usmażyłam ten kwiat męski - fajne :) hehe
                    • dorkasz1 Re: Kwiaty cukinii 01.07.11, 08:06
                      U mnie już jedna jest gotowa do zjedzenia i chyba zaraz pójdę ją wyrwać. Akurat pada tylko trochę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka