02.11.11, 07:54
Kupiłam fajna paprykę.Kształt i wielkość -średni pomidor,bardzo mięsista,fajna do nadziewania,albo na grilla.Wyciągnęłam nasiona i suszę.Myślicie że mogłaby się udać w gruncie?Wiem ze na działkach zwykłą paprykę w gruncie niektórzy uprawiają.
Obserwuj wątek
    • hesperia1 Re: Papryka 02.11.11, 08:05
      To chyba papryka pomidorowa.
    • leloop Re: Papryka 02.11.11, 08:57
      Hesperio, te uprawiane w ogrodach to są specjalnie wyselekcjonowane gatunki, którym odpowiadają polskie warunki klimatyczne. obawiam się, ze Twoje papryki są hybrydami a to znaczy, ze dzieci nie powtarzają cech rodziców.
      co nie znaczy, ze nie możesz posiać nasion, zobaczysz co z tego wyniknie :)
      • yoma Re: Papryka 02.11.11, 09:37
        > zobaczysz co z tego wyniknie :)

Szwagier się naparł, że nam da nasiona, żebyśmy sobie posiali. I dał, tylko że nie wie: a) jak się nazywa, b) bylina czy jednoroczne, c) co generalnie ze sobą robi i co z tym się robi. Wie tyle, że jakiś kwiatek i że trzeba to posiać. Ratunku.
        • se_nka0 Re: Papryka 02.11.11, 09:41
          Siej! Lubisz niespodzianki ;)
          • yoma Re: Papryka 02.11.11, 10:05
            Lubię rzeczy, których nie ma, ale też lubię, żeby mi się rzeczy przedstawiły :) A posieję, ale w skrzynce, żeby mi się nie rozpelzło, jak to jakaś zaraza...
        • horpyna4 Re: Papryka 02.11.11, 10:47
          A przynajmniej wie, czy dorasta do 15 cm, czy do 2 m? Bo to chyba najważniejsze...
          • yoma Re: Papryka 02.11.11, 10:47
            No właśnie :)

Nie wie. Wie, że jakiś kwiatek i że trzeba wsadzić do ziemi. Fajnie, tyle to i ja wiem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka