Dodaj do ulubionych

Por.....jak przechować

14.11.11, 17:07
Nie wykopuję,,obsypuję ziemią i liśćmi,,podczas mrozów liście dają się odgarnąć a ziemia nie jest zmarznięta,,mogę sie do nich dobrać,,,,,,,,a może do piwnicy chłodnej,,mam tam już w piasku inne warzywa ale z porą nie testowałem..
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: Por.....jak przechować 14.11.11, 18:12
      wiesz, Newill, ja zostawiałam przez długie lata ale to jest tak: w końcu przychodzi taki mróz, że nawet widłami się nie da wykopać, a same liście ciąć- szkoda. Poza tym, jak one tak parę razy zamarzną i odmarzną, ich apetyczność spada do zera. Pewnie, że wiosną ruszą i KIEDYŚ znów będą do jedzenia ale wtedy to wiesz... Musztarda po obiedzie. Wykopałam kilka dni temu, oczyściłam, skróciłam korzenie, przycięłam liście, ułożyłam ciasno w wiadrach dziesięciolitrowych, sypiąc na dno ze 20 cm piasku i poszły do piwnicy. Ten patent mi się sprawdza.
      PS. Piwnicę mam zimną i wilgotna, to w sumie ziemianka.
      • dorkasz1 Re: Por.....jak przechować 14.11.11, 18:25
        U mnie zostają w ziemi, bo ziemianki nie posiadam, a gruba warstwa liści daje radę.
        • se_nka0 Re: Por.....jak przechować 14.11.11, 20:09
          Nie dam rady przechować, nawet w piasku za ciepła piwnica, dlatego ostatnio pory często w menu ;) Podobno na potencję dobre, sprawdzał ktoś ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka