Dodaj do ulubionych

nie miała baba roboty

15.03.12, 19:00
no i nie wytrzymałam- wlazłam w dołownik i rozgrzebałam wszystko, bo strasznie byłam ciekawa, czy patyki różane żyją. Łolaboga! Czegóż tam nie było! W sumie połowy nie poznaję, bo znaczniki albo wcięło albo się zmazały. Poza jedną doniczką, która wygląda na trumnę, jest całkiem dobrze. Pterodaktyl Leloop żyje a nawet coś cuduje, nie wiem, czy nie z podkładki. Patyków jednak nie było, znalazły się pod sam wieczór całkiem gdzie indziej;)
Obserwuj wątek
    • leloop Re: nie miała baba roboty 15.03.12, 19:11
      a patyki żyją ?
      bo moje patyki po raz pierwszy puściły korzenie :) i co ja mam z nimi teraz robić ?
      a mój pterodaktyl powoli zabiera się do roboty, strasznie leniwy, inne róże maja już całkiem przyzwoite listki a ten dopiero czerwone cycki pokazał, a dostał najlepsze miejsce jak księżniczka jakaś ...
      • lellapolella Re: nie miała baba roboty 15.03.12, 21:21
        Patyki żyją, nawet wychuchańce:) Najsłabiej biała Excelsa, com ja wysępiła na dworcu PKP, patyk zmarzł i odpadł ale od korzenia idą kłęby, chyba 4 nowe pędy. Leloop, a te Twoje patyki w gruncie czy w doniczkach?
        • leloop Re: nie miała baba roboty 15.03.12, 22:03
          cuzamendokupen w jednej, to chyba muszę teraz porozdzielać, do doniczek ?
          • lellapolella Re: nie miała baba roboty 15.03.12, 22:19
            łojeżu:( musisz to sama w takim razie rozstrzygnąć w sercu swem- jak będą za duże, to nie rozplączesz, jak za małe- uszkodzisz... Jeśli się zdecydujesz, to stwórz im cieplarniane warunki na początek- butelka na łeb i wilgoć w podłożu.
    • yoma Re: nie miała baba roboty 16.03.12, 09:13
      Pterodaktyl Leloop żyje a na
      > wet coś cuduje, nie wiem, czy nie z podkładki.

Mój też.

Ale mnie się wydaje, że one są na własnych korzeniach, wiesz?
      • lellapolella Re: nie miała baba roboty 16.03.12, 09:25
        Ale mnie się wydaje, że one są na własnych korzeniach, wiesz?

E, wątpię, bo one z natury chyba się rozłażą, mógłby być niezły bal;)tym niemniej, to, co wyłazi z Leloopowej jest cienkie i kolczaste jak cholera a pamiętam, że kiedyś pani z R. zapewniała mnie przez telefon, że zawsze szczepią na inermisie(czyli bezkolcowej). Trza będzie podłubać.
        • yoma Re: nie miała baba roboty 16.03.12, 09:35
          Mogę się mylić, już nie pamiętam, jak wyglądały, jak wsadzałam. Ale cienkie i kolczaste jak cholera to mi nie wygląda na podkładkę :)
          • lellapolella Re: nie miała baba roboty 16.03.12, 14:10
            żadnym sposobem nie wygląda a już na pewno nie na inermis;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka