kocia_noga Re: Idę do ogrodnika 16.03.12, 11:17 Kwasomierz normalny z płynem Heliga. Kurka wodna nigdzie nie mają, tylko takie cudo made in china. Już miałam to kupić, ale powiedziałam panu w sklepie, że sprawdzę na miejscu jak działa. Wsadziłam w doniczkę z wrzoścem, odczekałam 2 minuty (tak było w instrukcji) a wskazówka ani drgnęła. Znaszłam więc sklep internetowy, gdzie sprzedawali starożytny, bezawaryjny, zamówiłam, przelałam i dostałam odpowiedź że nie mają. Chwilę wcześniej pisali że potwierdzają zamówienie, czyli mają. Cholera mnie zaczyna brać. Odpowiedz Link
yoma Re: Idę do ogrodnika 16.03.12, 11:22 Spytam. Drogie to? Pytam, bo i tak muszę iść do bankomatu, nie wiem, ile kasy brać :) Odpowiedz Link
yoma Re: Idę do ogrodnika 16.03.12, 11:55 Oki. To idę. Kwasomierz z płynem Heliga, kwasomierz z płynem Heliga, niebieski kwiat i kolce, niebieski kwiat i kolce... :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Idę do ogrodnika 16.03.12, 14:01 Ja Cię nie chcę dołować, Kocia, mam taki i cholerka, pokazuje, że mam wszędzie obojętną glebę, nawet tam, gdzie miałam składowane wapno łąkowe i na klasycznym torfowisku:/ sprawdzę go jeszcze tej wiosny ale jesienią rynce mi opadły po same uszy. Odpowiedz Link
yoma Re: Idę do ogrodnika 16.03.12, 15:50 Nie masz kwasomierza. Pani powiedziała, że byli, ale się sprzedali i zamówione nie dojechali. Ale mogą być, jak dojadą. Pytać dalej? Odpowiedz Link
kocia_noga Re: Idę do ogrodnika 16.03.12, 18:37 Poszukam jeszcze w sklepach internetowych. Niech cię Bogowie nagrodzą, dobra kobieto. Odpowiedz Link
yoma Re: Idę do ogrodnika 16.03.12, 18:59 A niech :) Jak dorwiesz, to powiedz, żebym nie pytała nadaremno. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Idę do ogrodnika 16.03.12, 19:42 A zwykłe papierki wskaźnikowe nie nadadzą się? Sprzedają je w bloczkach, prawdopodobnie trzeba próbkę ziemi rozbełtać z wodą i zamoczyć taki papiórek. Odpowiedz Link