yoma 19.04.13, 12:42 takie nieśmiałe podejrzenia coraz mocniejsze, że Zośki w tym roku nie będzie. Uzasadnienie: już była. Accu zapowiada Zośkę na 30 IV. Hm. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Mam 19.04.13, 16:54 Dobra, dobra... niech lepiej zapowie najpóźniej na 28.04 , bo następnego dnia wyjeżdżam. Na krótko zresztą, bo wracam 03.05. Poproszę o jakieś 16 - 18 stopni, upałów nie lubię; w zeszłym roku o mało nie zdechłam gdzieś w okolicach Szczebrzeszyna, bo było tam chyba ponad 30 stopni. Odpowiedz Link
yoma Re: Mam 19.04.13, 17:05 11-23, ze spadkiem w nocy 30/1 do 1 stopnia. Po nocy nie będziesz łazić. Gdzie cię niesie? Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Mam 19.04.13, 17:48 Blisko, w okolice Płocka, bo dawno tam nie byłam. Ponad 40 lat. Zastanawiam się tylko, czy w ostatniej chwili hotel nie odwoła rezerwacji. Bo jak nie nadążą z tym spustem wody we Włocławku, a dojdzie woda z Bugu, to mogą być zmuszeni do zakwaterowania powodzian... przecież już niejedna powódź tam była. Odpowiedz Link
yoma Re: Mam 19.04.13, 18:03 W okolice Lucienia czasem by? Jeśli, to w Lucieniu powinna być knajpa, w której dają nieprawdopodobne ryby smażone albo w śmietanie, przyrządzane na kuchni węglowej. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Mam 19.04.13, 20:20 Nie wiem, czy tamte tereny nie będą zbyt podmokłe, ale dzięki za info. Kwaterować będziemy w samym Płocku, ale łazić też po okolicach i wstępnie planowałam również przejść się tamtędy. No, ale się okaże. Pod koniec lat 60. ubiegłego wieku najlepszą knajpą w okolicy była "Pod kasztanami" w Łącku. Duży, peerelowski pawilon z najlepszym na świecie śledziem w śmietanie. I tam po raz pierwszy przekonałam się do golonki, było to niebo w gębie mimo nieapetycznego wyglądu. Odpowiedz Link
yoma Re: Mam 19.04.13, 20:54 To za moich czasów już jej chyba nie było, bo pamietam, że w Łącku nie było nic ciekawego do jedzenia. Natomiast ta w Lucieniu, z zewnątrz też nic takiego, ot taka właśnie gospoda ludowa, a w środku niebo w gębie. To ja się tak przekonałam do ssaczej wątroby w Narewce :) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Mam 19.04.13, 21:28 Oj dobrze by było. Wszystkie hodowlańce chcą do gruntu. Odpowiedz Link
yoma Re: Mam 23.04.13, 17:59 Ja już je wyjechałam, z wyjątkiem najbardziej tropikalnych, trudno, najwyżej będę wnosić. Ale mam coraz silniejsze przeczucie, że nie będę. Odpowiedz Link