Dodaj do ulubionych

Posadziłam pomidory

04.05.13, 22:28
W szklarni posadziłam pomidory. Mój Boże! Ależ one wymęczone. W życiu nie miałam tak beznadziejnej rozsady. No nie wiem co to z tego będzie. Zawsze miałam ładną rozsadę i na podzielenie z ludźmi też wystarczyło. A w tym roku po prostu rozpacz. Może zgodnie z przysłowiem, że jak się byle jak zaczyna, to się dobrze kończy? Oby.
Obserwuj wątek
    • szadoka Re: Posadziłam pomidory 05.05.13, 09:46
      trzymam kciuki, ja zamierzam sadzic w przyszlym tygodniu. Ale zmieszcza mi sie tylko cztery wiec kupie gotowa rozsade :)
      • dorkasz1 Re: Posadziłam pomidory 05.05.13, 11:09
        Dzięki :) Ja jestem pomidoromaniaczką, w tym roku jak zwykle sadzę ponad setkę, 35 odmian.
        • dorka556 Re: Posadziłam pomidory 05.05.13, 14:42
          Mam koraliki w dość dużych doniczkach.
          Jak lepiej je prowadzić, na żywioł, czy na 1 pęd? Muszę się zdecydować, bo już mają 1 cm odnóżki. Wyglądają na silne krzaczki. Cały czas trzymam pod chmurką, zaczynają już kwitnąć.
          • dorkasz1 Re: Posadziłam pomidory 05.05.13, 21:04
            Koraliki na żywioł. One nie rosną wysokie, więc chociaż szerokością nadrabiają.
            • dorka556 Re: Posadziłam pomidory 05.05.13, 21:22
              Dziękuję. Niech rosną jak chcą. To nawet lepiej, mniej pracy.

Dorkasz, podziwiam Cię, 35 odmian, nawet nie wiedziałam, że tyle jest. Mnie mogłaby wystarczyć jedna- malinowy, moje ulubione pomidory
              • newill6 Re: Posadziłam pomidory 05.05.13, 22:37
                Dorcia..moje także wymeczone ,,chyba po nockach szalały,,zrobiłem 90..z tego 30 pójdzie do kolegi...masz podziękowania od kolegi,poratowałem go w ubiegłym roku dzięki temu pojadł sobie naprawdę,jednak tak sie rodzinka rzuciła ,że nawet nasiona wszystkie zjadła,wiec mu znowu zrobiłem...powiedziałem mu,,,że Ci i tak całusków za te pomidorki nie przekażę,jedynie od siebie wyślę...buziaczki..:)
                • dorkasz1 Re: Posadziłam pomidory 06.05.13, 07:38
                  Newill, fajnie że się odezwałeś, bo już się zastanawiałam co z Tobą :)
                  A pomidorce jedzcie na zdrowie. Za buziaki dziękuję :) W tym roku testuję nowe odmiany. Szczególnie jestem ciekawa kilku, które wydają się być niezwykle obiecujące i mają bardzo dobre opinie. Jeśli u mnie się potwierdzą, będziecie mieli nowe pomidorce. Te nowinki to: Aussie, Black Krim, Carbon, Coustralee, Kalman i ponoć bardzo wczesny - Stupice. Czy z tej wymęczonej rozsady będzie wczesny? Nie wiem czy można ten rok traktować jako testowy... Mam też 9 nowych odmian koktajlówek. Póki co, nic nie przebiło Cytrynka. Czy z tych nowych coś będzie lepsze? Zobaczymy.
                  • newill6 Re: Posadziłam pomidory 06.05.13, 08:14
                    ..znowu maszyna była w naprawie...z telefonu podglądałem czasem można coś napisać..ale z reguły mi sie nie chce.....nie,no chce mi się.:)...juz sie poprawię..obiecuję...a teraz do roboty,,miłego dnia..:)))
                    -.po południu swoje pakuję w glebę...
                    • dorkasz1 Re: Posadziłam pomidory 06.05.13, 08:22
                      Ano, do roboty. Moje jeszcze trochę posiedzą w pudełkach. Najpierw chyba ogórki posadzę. Ale to też dopiero po południu.
                      • lellapolella Re: Posadziłam pomidory 06.05.13, 21:23
                        Nocka mnie zastała, zdążyłam obsadzić 3/4 foliaka i powiem wam, pięknie to wygląda:)) Może jutro po jasności będzie gorzej ale póki co, padam na pysk w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku.
                        • niebieska.kokardka Re: Posadziłam pomidory 07.05.13, 23:27
                          Kurcze,a ja trochę zgapiłam w tym roku z pomidorami. Jak posieję koktajlowe w donicy to będzie co z tego?
                          • newill6 Re: Posadziłam pomidory 08.05.13, 07:51
                            .....bo się zagadałaś..zamiast za robote się wziońć...podobnie jak stary Maciaszczyk co starał się o Kombajn z PGR-u na żniwa...dawali mu Vistulę...a on uparcie za Bizonem obstawał,,,całą wiosnę to trwało,,czyli przepychanki listowne,,,aż dopiął swego..gdy Bizon na pole przyjechał..Maciaszczyk za głowę się chwycił mówiac...och..cholera!..zes tego wszystkiego zasioć zapomniałem!!!
                            • niebieska.kokardka Re: Posadziłam pomidory 08.05.13, 10:13
                              :D coś w tym stylu:D tylko wiesz Newill, teraz po przeprowadzce wiem, że w busa ani jedna doniczka więcej by się nie zmieściła, zapakowane było nawet trzecie siedzenie dla pasażera w busie, bracia jechali jak nie powiem kto, także sam rozumiesz;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka