dorkasz1 22.06.13, 12:57 Clematis Montana 'Rubens' i wiciokrzew Clematis 'Albina Plena' Kalina koralowa 'Roseum' Tawuła van Houtte`a Czermień błotna Tiarella Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: Biało i nie tylko 22.06.13, 20:18 Po to właśnie ogrodnik się męczy, żeby takie widoki oglądać :) Pochwała lata jak z reklamy. Odpowiedz Link
asta6265 Re: Biało i nie tylko 22.06.13, 22:58 Dokładnie - ślicznie, niewinnie i subtelnie. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Biało i nie tylko 22.06.13, 23:04 Asta, u Ciebie jak zwykle wszystko wypielęgnowane i piękne :) Czekamy na Wasze zdjęcia białych roślin :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 09:02 Pięknie u Was:) Moja jedyna biała piwonia wylądowała w wazonie i pachnie w całym pokoju. Odpowiedz Link
yoma Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 09:27 Hmmm, u mnie chyba tylko waleriana. BTW czy waleriana się sieje? Odpowiedz Link
lellapolella Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 14:28 Yoma, chcesz powiedzieć, że Twoja waleriana ma białe kwiaty, czy że stoi w wazonie? Bieli ci u nas dostatek:) Odpowiedz Link
leloop Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 15:11 biały kradziony (jak większość) orliki, białe są jak chwasty są wszędzie malutka banksiae alba plena, jeszcze w doniczce, pachta od somsiadki ;) biała z LIDLa na kiju, sam urok :) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 15:58 Leloop wisteria cudo! Ja bym chciała żeby mi się te białe orliki siały. I mnie tylko różowe i fioletowe, ale też je lubię. Lella, Ty to naprawdę masz ogród z gumy. Czy mnie oko myli, czy masz białą serduszkę wspaniałą? Świetne tulipany. Przez chwilę myślałam, że to jakieś kamelie cy cuś... Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 16:00 Zaczynam odczuwać skutki zarażenia bodziszkomanią :) Lella, a ten biały kwiatek, co wygląda jak wieczornik damski, to co to jest? Podobie mnie się :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 17:11 to jest Dicentra formosa, czyli serduszka piękna:) Bardzo miły gad, kwitnie i kwitnie i nie znika. Ogród jest z gumy, już to zaakceptowałam i przestałam się szczypać. Ale za domem mam parę metrów w doniczkach;) To białe, to jedyna, co mi się ostała, miesięcznica biała. Miałam variegatki i ciapciate, pięknie przeżyły regularną zimę ale ten wiosenny atak je unicestwił. Wyrwałam wszystkie zwykłe, co by tego białego niedobitka nie zapyliły, licząc na to, ze choć jest kapustowaty, zapyli sam siebie. Zabawna jest Lunaria rediviva, czyli trwała, tę mam jedną i wciąż zrzuca kwiaty i kwitnie od nowa, licząc na partnera... Biedulka. A tulipany są zarąbiste, najpierw normalne a potem się tak rozkładają i trwają bardzo długo. Nie wiem, jak się zwą. Leloop, wisteria super ale cóż, my możemy tylko popatrzeć. Odpowiedz Link
leloop Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 22:22 > Leloop, wisteria super ale cóż, my możemy tylko popatrzeć. mam jeszcze fioletowa, która zakwita wcześniej. ma krótsze grona ale tak zajebisty do tego odcień liści i zapach, ze wole ja sto razy więcej niż te białą. biała jest efekciarska i słabo pachnie. Odpowiedz Link
leloop Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 22:14 Ja bym chciała żeby mi się te białe orliki siały. Dorkasz nie ma sprawy, ja je wykopuje i wywalam, bo są wszędzie. mogę odłożyć dla Ciebie gotowce. Odpowiedz Link
szadoka Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 15:10 Jakie piekne te Twoje klematisy. Pozostale zreszta kwiaty tez :) Odpowiedz Link
kizuk Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 16:57 Napracowałaś się,Sąsiadko nad tymi zdjęciami.Ale warto było.Widokami z takiego ogrodu trzeba się podzielić z bliźnimi. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Biało i nie tylko 23.06.13, 17:09 Kizuku, zapraszam na spacer na żywo. W tym tygodniu jestem i z radością Cię/Was powitam. Jak będziesz się wybierała, to spryskaj ciało swe jakimś offem lub czymś podobnym. Czekam. Odpowiedz Link