21.06.15, 19:31
Franca, gnojek, bydlę, sk...l, s...yn wp.....ł mi sie do grodu!!!!!! Kret znaczy się....
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: franca!!! 21.06.15, 19:53
      I co, poprzekopywał zielonym do dołu? One to potrafią.
    • leloop Re: franca!!! 22.06.15, 08:28
      oj tam zaraz Franca, gnojek, bydlę, sk...l, s...yn wp.....ł mi sie do grodu!!!!!!
      pokochać :)
      • lellapolella Re: franca!!! 22.06.15, 10:49
        Ja tam Edzię rozumiem, kocham krety ale nie bezwarunkowo;P Zazwyczaj były u mnie aktywne wiosną i jesienią ale teraz zapomniały zrobić przerwę... Lato to nie jest dobry moment na krzewienie ludzko- kreciej przyjaźni, gdy codziennie trzeba robić obchód i wpychać wszystko z powrotem...
        • edziakrys Re: franca!!! 22.06.15, 14:33
          Dzięki Lella :) ja to mam stres, że wlezie do foliaka i paprykę stratuje! Mój Małż to już bunkry chce budować, bo boi się że mu w trawniczuniek (wychuchany, wymuskany) wlezie. Ja je kocham ale jak nie są u mnie ;)
          • se_nka0 Re: franca!!! 22.06.15, 19:49
            Na moją działkę wprowadziła się kocia mama z maluchami. Zauważyłam, że mniej kretów widać. Ma to jakiś związek?
            W ub.roku w każdym krecim kopcu umiesciłam plastikową rurkę, pustą w środku. Niech świszcze - podobno krety tego świstu nie kochają.
            Humanitarnie, ale walczę z zarazą jak mogę bo nie kochamy się wzajemnie. Krety i ja.
            • horpyna4 Re: franca!!! 22.06.15, 20:13
              Ma jak najbardziej. Kocie mamy bywają bardzo łowne.
            • leloop Re: franca!!! 22.06.15, 23:27
              > Na moją działkę wprowadziła się kocia mama z maluchami. Zauważyłam, że mniej kr
              > etów widać. Ma to jakiś związek?
              koty łapią ale nie jedzą, bydlaki. przy mojej drużynie mam spokój, krecie kopczyki oglądam na obrazkach ;)
              • horpyna4 Re: franca!!! 23.06.15, 07:34
                Dlatego też lepiej łapią koty w miarę dobrze odżywione. Bo to nie jest polowanie w celu zdobycia żarcia, tylko wielkopańska rozrywka.
                • edziakrys Re: franca!!! 23.06.15, 08:29
                  Jak byłam dzicięciem też mieliśmy taką kotkę, która łapała i dumna przynosiła pod nogi. Obecnie dostępne koty (u brata po sąsiedzku) mają krety gdzieś. A co się będą wysilać! Mimo, że nie są jakieś przekarmione ;)
                  • leloop Re: franca!!! 23.06.15, 12:24
                    kotki generalnie są bardziej łowne. jedna z moich co chwile coś przynosi. a to mysz, a to nornica (tez nie jedzą) a to rypka z oczka sąsiadki. latami dokarmiała chorego, wiecznie niedożywionego kota-zombie Drakule ale Drakuli już nie ma :/
                    moje kastraty-trutnie czasem złapią coś dla sportu, najczęściej jest to ptak niestety :(
                    • edziakrys Re: franca!!! 23.06.15, 17:35
                      Z doświadczenia wiem, że kocury to raczej są od wylegiwania, szwendania i obsikiwania. Był swego czasu Mruczek, co to się wyprowadził i wracał raz na miesiąc, posprawdzawszy czy wszystko ok znów wsiąkał. Juz nie wraca....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka