tadeusz_ski.51 14.03.11, 21:45 Byłem kiedyś zakochany ale to tak bardzo dawno było, że prawie zapomniałem i w związku z tym mam takie pytania: Czym się różni miłość od zakochania? Czy miłość to duchowy wymiar bzykania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anoagata Re: O miłości 14.03.11, 21:49 Czuję,że na coś Cię zbiera,spokojnie idzie wiosna i wszystko Ci się przypomni,każdy tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 Re: O miłości 15.03.11, 00:43 Pewien maz swej zonie powiedzial tak: " Ja Cie kocham, ale wybacz zakochalem sie..." Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: O miłości 15.03.11, 08:33 mala200333 napisała: > Pewien maz swej zonie powiedzial tak: > " Ja Cie kocham, ale wybacz zakochalem sie..." -------------- I co? I co było dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
iryska2604 Re: O miłości 15.03.11, 22:12 A może kup sobie lecytynę? Regularne zażywanie odswieży pamięć... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: O miłości 16.03.11, 10:36 mala200333 napisała: > Sodomia i Gomoria...Tadziu... ---------------- ... a mnie tam nie było... pech normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: O miłości 15.03.11, 08:30 anoagata napisała: > Czuję,że na coś Cię zbiera,spokojnie idzie wiosna i wszystko Ci się przypomni, > każdy tak ma. ---------------- ... na razie nie ma z kim Odpowiedz Link Zgłoś
drugitiktak Re: O miłości 15.03.11, 08:38 Starożytni Grecy wyróżnili trzy podstawowe typy miłości; -pierwszy to eros,czyli miłość namiętna .Jej istotą jest silny pociąg fizycznyi zafascynowanie ukochaną osobą .Ten typ to miłość od pierwszego wejrzenia. -drug ityp, ludus, to miłość traktowana jako zabawa, nie pozbawiona prób manipulowania partnerem, igrania z nim. -trzecim typem jest storge, czyli miłość przyjacielska, łagodna i czuła.Partnerzy doświadczają trwałego przywiązania oraz wzajemnej troski. (w/g ''Z życia wzięte '') Odpowiedz Link Zgłoś
anoagata Re: O miłości 15.03.11, 08:48 Mówię do swojej wnuczki / 10 lat / bzyknij do swojej matki i zapytaj kiedy wróci,miałam na mysli aby zadzwoniła, a ona mi mówi ' bzyknać to ty wiesz babcia sobie możesz'. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: O miłości 16.03.11, 10:54 drugitiktak napisała: > Starożytni Grecy wyróżnili trzy podstawowe typy miłości; > -pierwszy to eros,czyli miłość namiętna .Jej istotą jest silny pociąg fizyczny i > zafascynowanie ukochaną osobą .Ten typ to miłość od pierwszego wejrzenia. > -drugi typ, ludus, to miłość traktowana jako zabawa, nie pozbawiona prób > manipulowania partnerem, igrania z nim. > -trzecim typem jest storge, czyli miłość przyjacielska, łagodna i czuła.Partnerzy > doświadczają trwałego przywiązania oraz wzajemnej troski. > (w/g ''Z życia wzięte '') ------------------------- To może od końca? Trzeci typ odpada w przedbiegach, bo dotyczy homoseksualistów, w drugim chodzi o zaspokojenie chuci i traktowanie stosunków jako formy rozrywki, zaś pierwszy opiera się na pożądaniu, czyli seksie... tak to widzę. A gdzie tzw. uczucie? Zdaje się, że starożytni w przedmiocie miłości byli dość ograniczeni, więc nie dziwota, że "dali ciała" i rozpieprzyli ich Rzymianie. Bo jeśli miłość jest fundamentem rodziny - podstawowego związku społecznego, to traktowanie jej w sposób "starożytny" musiało ich doprowadzić do zguby! I dobrze im tak! A my wyciągnijmy wnioski i nie pozwólmy przez "nowoczesne trendy" narzucić sobie tych starożytnych wzorców, bo tak samo skończymy! Nie dziwi Was, że "to nowoczesne" nawiązuje do zamierzchłej przeszłości? Bo mnie to bardzo dziwi i znając z historii efekty, uważam to za głupotę! Głupotę ludzkości! Durna ludzkość nie jest w stanie nawet uczyć się na błędach z przeszłości! Durna ludzkość! Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 Re: O miłości 16.03.11, 13:48 Ten trzeci typ to milosc, uczucie dojrzale. Odpowiedz Link Zgłoś
drugitiktak Re: O miłości 16.03.11, 14:35 właśnie ! Też tak uważam , bo przecież nie tylko między homoseksualistami istnieje przyjażń i wzajemne przywiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mala200333 Re: O miłości 16.03.11, 15:39 tiktaczku...milosc istnieje, nie jest to zjawisko nagminne, w wiekszosci w malzenstwach jest przyjazn z seksem, ale istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: O miłości 16.03.11, 16:07 mala200333 napisała: > ...milosc istnieje, nie jest to zjawisko nagminne, w wiekszosci w malzenstwach > jest przyjazn z seksem, ale istnieje. ----------------- Tak?? ... chociaż, gdy się tak głębiej zastanowić... to może... u "czarnego luda"? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: O miłości 16.03.11, 16:03 mala200333 napisała: > Ten trzeci typ to milosc, uczucie dojrzale. ---------------- chcesz powiedzieć, że lepiej być pe... ? ... no tym, no... homoseksualistą! Odpowiedz Link Zgłoś
drugitiktak Re: O miłości 16.03.11, 16:43 zauważyłam Tadziu,że bierzesz nas (forumowe kobiety ) niepoważnie , ..... nabijasz się .....!! Odpowiedz Link Zgłoś
drugitiktak Re: O miłości 16.03.11, 17:59 każdy kiedyś takie cóś przechodzi , trzeba przeczekać .... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: O miłości 17.03.11, 17:31 drugitiktak napisała: > zauważyłam Tadziu,że bierzesz nas (forumowe kobiety ) niepoważnie , ..... nabijasz > się .....!! ---------------------- Gdzie zauważyłaś? W tym poście powyżej, gdzie mi się wyrwało słowo na "pe"? Cyt. "chcesz powiedzieć, że lepiej być pe... ? " Nieeeeeeeeee! No kurde, jak Ty to czytasz? To dotyczy mnie oraz innych mężczyzn! Tylko mężczyzni mogą być na "pe", nic nie wspominam o tym, że kobiety mogą być na "el"... I jeszcze raz dementuję sugestię, że kogoś nabijam? To Nowowiejski nabił na pal Azję (Kmicica), ja nieeeee A tak na marginesie, to lepiej publicznie nie sugerować cyt. "bierzesz nas (forumowe kobiety )..." bo ktoś to może odczytać, że ja jestem jak ten szejk arabski co ma 10 żon i bierze sobie coraz to inną... Owszem, mi by to pasowało ale niestety tak nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś