Dodaj do ulubionych

fluoksetyn, jedno pytanko

29.08.10, 09:46
Na ulotce napisane jest że fluo zaczyna działać w przedziale czasowym od 1 do
4 tyg. Czy to oznacza również, że skutki uboczne pojawiają się w tym samym
czasie, czy mogą pojawić się wcześniej - przed rozpoczęciem walki leku z
depresją??

z góry dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: fluoksetyn, jedno pytanko 29.08.10, 14:55
      skutki uboczne można odczuć zwłaszcza zanim lek zacznie działać antydepresyjnie,
      od pierwszej tabletki, ale są ludzie którzy odczuwają je słabo albo wcale.
      • billie_1912 Re: fluoksetyn, jedno pytanko 29.08.10, 15:04
        biorę fluoksetynę 2 dzień i jak na razie nic nie czuje, kompletnie nic.
        • lafiorka-z Re: fluoksetyn, jedno pytanko 29.08.10, 20:58
          Za parę dni ci się pogorszy, za parę tygodni polepszy, ale jeśli nie musisz tego
          brać, to lepiej nie bierz.
    • berta-live Re: fluoksetyn, jedno pytanko 29.08.10, 21:49
      Efekty uboczne pojawiają się od razu.
      • billie_1912 Re: fluoksetyn, jedno pytanko 30.08.10, 20:46
        dzisiaj jestem lekko otumaniony, i wyraźnie odczuwam spadek nastroju. :(
        • clandestino Re: fluoksetyn, jedno pytanko 02.09.10, 14:14
          osoba, która napisała, że jeśli nie musisz nie bierz powinna była raczej napisać
          jeśli musisz to bierz. Depresja to potencjalnie śmiertelna choroba (co piąty
          popełnia samobójstwo). Osoba, która napisała że działania niepożądane pojawią
          się od razu, napisała źle. Mogą pojawić się po pierwszej tabletce, ale nie
          muszą. Ja miałem ucisk w czaszce i tym podobne odczucia, które z czasem
          ustąpiły. Kiedy zaczyna działać? to też indywidualne - u mnie po 6-7 miesiącach.
          Nastrój ma to do siebie, że ma charakter cykliczny i będzie się zmieniał, ważne,
          aby amplituda tych zmian była do wytrzymania, a ich średnia na w miarę dobrym
          poziomie. I tyle. Jakby co pisz na priv.
        • maras2011 Re: fluoksetyn, jedno pytanko 05.09.10, 02:47
          Jeśli będziesz tak wnikliwie kontrolował reakcje swojego organizmu, to zapewne
          poczujesz coś co będziesz sądził że to działanie uboczne, i jeśli tak bardzo
          ulotka z opakowania wpływa na twój nastrój i autosugestie to wcale jej nie
          czytaj , a będzie dużo lepiej.
          • billie_1912 Re: fluoksetyn, jedno pytanko 05.09.10, 09:41
            biorę już tydzień, w sumie jakichś wyraźnych skutków ubocznych nie odczuwam,
            poza bólami brzucha. Co do działania terapeutycznego, to pomału zaczynam
            zauważać poprawę samopoczucia. Także chyba jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka