Dodaj do ulubionych

SEROXAT a bezsennosc

06.04.04, 19:15
od soboty biore Seroxat. dzis i wczoraj nie bylam w stanie isc do pracy.
budzilam sie o 2 w nocy! kreci mi sie w glowie. dzis nie wzielam. nie wiem co
mam robic. wiem ze to efekty uboczne,ale jak dlugo beda trwaly? ktos wie?
nie jestem w stanie funkcjonowac, a mam odpowiedzialna prace i musze byc
wypoczeta..
Obserwuj wątek
    • zoltanek Re: SEROXAT a bezsennosc 06.04.04, 19:25
      Kup sobie jakąś benzodiazepine np. klonika, on ci pomoże zasnąć. Ewentualnie po
      prostu przetrzymaj te kilka dni i już.
      • gilraena Re: SEROXAT a bezsennosc 06.04.04, 19:38
        dzieki za odpowiedz :) mam xanax, ktory stosuje baaardzo rzadko.gora raz w
        tygodniu.wzielam przed snem i kompletnie nie podzialal...
        • awanturka Re: SEROXAT a bezsennosc 06.04.04, 22:11
          Nic dziwnego, xanax należy do tak zwanych "dziennych anaksjolityków" i nie działa nasennie. Na lekach nasennych się nie znam bo sama nie mam takiego problemu, ale tego co napisałam o xanaxsie jestem pewna.

Nie piszesz jak długo bierzesz seroxat. Po 3- 4 tygodniach, gdy organizm przyzwyczai sie już do leku na dobre, problemy ze spaniem przeważnie znikaja.

A z benzodiazepinami uważaj i jezeli bedziesz musiała już łykac czasem coś
          nanasennego to rób to sporadycznie. Czasem warto się troche pomęczyc z powodu bezsenności niż ryzykowac uzależnienie (przy braniu sporadycznym a nie systematycznym uzależnienie raczej nie grozi).

Pozdrawiam! - awanturka
          • gilraena Re: SEROXAT a bezsennosc 06.04.04, 22:33
            dzieki Awanturka. akurat w leki uspokajajace typu xanax czy tranxene nie dam
            sie wciagnac bo troche o nich wiem. stosuje je od pol roku i baaardzo
            sporadycznie.tak wiec uzaleznienie w gre nie wchodzi bo mam wciaz te same
            opakowania od pol roku. seroxat biore od soboty i narazie odkaldam bo musze
            byc aktywna w pracy.wezme znowu w piatek.na swieta bedzie latwiej sie
            przystosowac :)
            pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka