szatek1984 11.04.05, 22:24 Witam. Mam tylko jedno pytanie. Czy przyjmowane leki antydepresyjne takie jak bioxetin czy lerivon można przerwać w dowolnej chwili? Na przykład po kilku miesięcznym leczeniu przestać je przyjmować od razu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzeznia_nr_5 Re: leki 11.04.05, 22:53 szatek1984 napisał: > Witam. Mam tylko jedno pytanie. Czy przyjmowane leki antydepresyjne takie jak > bioxetin czy lerivon można przerwać w dowolnej chwili? Na przykład po kilku > miesięcznym leczeniu przestać je przyjmować od razu? Można i tak toto utrzymuje się w krwi do miesiąca.Ale można też zastosować sobie zmniejszoną daweczkę i powoli schodzić.Zależy tam iloma mg się szprycowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
rzeznia_nr_5 Re: leki 11.04.05, 23:36 szatek1984 napisał: > 40 mg bioxetinu i 60 mg lerivonu To niemało.Zejdź niższymi dawkami stopniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: leki 11.04.05, 22:56 Nie radzę, bo może być przykro. Powinno odstawiać się stopniowo zmniejszając dawki, a najlepiej to zapytaj lekarza, który Ci te leki przepisywał. Odpowiedz Link Zgłoś
uri_ja Re: leki 12.04.05, 12:18 a co za dobrze się poczułeś? nie radzę. jeśli miałeś przepisane tak duze dawki, to ręczę, ze czujesz się dobrze, na razie tylko dzięki lekom. żeby uzyskać dobry i w miarę trwały efekt , jak ładnie mówią psychiatrzy, terapeutyczny, trzeba przyjmować leki około 2 lat. inaczej nawrót gwarantowany. nie wierzysz- porozmawiaj ze swoim lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś