Dodaj do ulubionych

xanax a zomiren

19.11.05, 22:12
Przeciez to jest dokladnie ta sama substancja tylko ze xanax 0.5mg kosztuje
23zl a zomiren0.5mg 8zl, dlaczego lekarze przepisuja tak czesto xanax skoro
jest on 3 krotnie drozszy a jest to doklanie to samo????
Obserwuj wątek
    • aree1987 Re: xanax a zomiren 19.11.05, 22:17
      Podobnie z afobamem to jest to samo co xanax a kosztuje niecałe 10zł. Wydaje mi
      się, ze chodzi tu o marke,prestiż. Xanax jest wytworem jakiejś zachodniej firmy,
      a afobam czy zomiren polskim tańszym odpowiednikiem.

Pozdrawiam.
    • komar22 Re: xanax a zomiren 19.11.05, 22:21
      Ale psychiatrzy wiedza dobrze ze jest to dokladnie to samo to po co przepisuja
      drozszy lek jak dziala on tak samo i to dotyczy nie tylko xanaxu ale takze
      innych lekow ktore maja swoje odpowiedniki o wiele tansze??
      • mogra1 Re: xanax a zomiren 19.11.05, 22:36
        Moja lekarka zawsze stara się przepisywać mi tańsze odpowiedniki. Seroxat
        zamieniła na Paxtin a Afobam na Zomiren. Przystwia nawet na recepcie specjalną
        pięczątkę żeby nie zamieniać leku. Najczęściej Zomiren musiałam (teraz już nie
        biorę) specjalnie zamawiać , bo nie było go nigdy w aptekach.
    • komar22 Re: xanax a zomiren 19.11.05, 22:41
      Specjalnie tak robia aby pacjenta zniechecic do tanszego leku bo i apteka ma
      mniejszy zysk sprzedajac tanszy lek
      • mogra1 Re: xanax a zomiren 19.11.05, 23:14
        A najlepszy mam ubawa z Paxtinem. Kupuję go w aptece wskazanej przez lekarkę za
        40 zł. W każdej innej chcą ode mnie 91 zł bo mówią że nie jest na zniżkę. Nic z
        tego nie rozumiem
        • zoltanek Re: xanax a zomiren 20.11.05, 12:50
          Rozmawiałem o tym z taki jednym psychiatrykiem. Powiedział, że rzeczywiście,
          substancje są te same, ale z badań klinicznych wynika, że np. Asentra dziła
          troszke złabiej noż Zoloft. Może substancje wypełniające, które są różne z
          każdym "wydaniu" leków wplywają na szybkość wchłaniania tabletek. Różnice są,
          ale tak małe, że zupełnie nie wartozawracać sobie nimi głowy. hrj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka